Szuper gyerekkoncertek és kisvasút is várja a gyerkőcöket: ingyenes ünnepi programok a hosszú hétvégére

Újra lesz Budán kutyavásár, de huszártáborral, ügyességi versenyekkel és izgalmas kézműves foglalkozásokkal is kecsegtet a hosszú hétvége.

Hétvégi programok
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Itt a hosszú hétvége, ezért, ha még nem tették meg, a szülőknek ideje gyorsan kitalálniuk, mivel kössék le a gyerekek figyelmét.

Ha még nincs programotok, a nemzeti ünnep alkalmából több intézmény is egész nap színes programokkal vár kicsiket és nagyokat, a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban például megismerhetitek a huszárok viseletét, de lesz terepasztal-hadművelet ólomkatonákkal és tréfás verbuválás huszártiszttel, zenekarral.

Nemzeti ünnep a PIM-ben - Ingyenes

Petőfi Irodalmi Múzeum: március 15., 10.00 órától

Március 15-én újraindul a sajtógép a Petőfi Irodalmi Múzeumban. 1848. március 15-én történelmet írt a „sasos sajtó”. Most bárki kipróbálhatja Landerer és Heckenast nyomdagépét, melyen a forradalom 12 pontját nyomtathatták. Kézműveskedéssel, nemzeti szalagos, ünnepi hajfonat készítésével, valamint Petőfi Sándor izgalmas, fordulatokban bővelkedő életéhez kapcsolódó, feladatlapos játékkal várnak benneteket.

Bővebb információ itt!

Ünnepi programok a budai Várban - Ingyenes

Budai Vár, több helyszínen: március 15., 10.00 és 18.00 óra között

A nemzeti ünnep alkalmából több intézmény is változatos programokkal várja az érdeklődőket. Az elmaradhatatlan huszártábor mellett a gyermekek ügyességi versenyeken, kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, lesz tánctanítás, kiállítások és koncertek, valamint hagyományos, magyar gasztronómiai finomságok. Újra lesz Budán kutyavásár, a Levéltárban kalandos időutazással, a Táncsics-börtönben próbatételekkel és vetélkedőkkel, a Hadtörténeti Múzeumban forradalmi forgataggal, valamint lósimogatóval és történelmi sétákkal is várnak benneteket.

Bővebb információ itt!

Koncertek és gyerekprogramok a Várkert Bazárban - Ingyenes

Várkert Bazár: március 15., 10.00 és 18.00 óra között

Egész nap ingyenes programokkal várja a családokat a Várkert Bazár. A kicsiknek kézműves foglalkozásokkal, huszárcsákó- és pártakészítéssel, tradicionális nemezmintázással, a Grimm-Busz gyermekszínházi előadásával és a Netz Táncprodukció örömtáncával készülnek, a felnőtteket irodalmi est várja.

Bővebb információ itt!

Huszáros hétvége a Skanzenben

Szabadtéri Néprajzi Múzeum: március 15-18., 9.00 és 17.00 óra között

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc ünnepén ismét huszárokkal népesül be a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum. A huszártáborban a Hagyaték Lovas Egyesület tart lovas díszbemutatót és huszárkiképzést. Megismerhetitek a huszárok viseletét, fegyvereit, de lesz terepasztal-hadművelet ólomkatonákkal és újoncozás - tréfás verbuválás huszártiszttel, zenekarral. Szólnak a katonabúcsúztató dalok, és ropják a verbunkost. A huszáröltözethez nem maradhat el a huszárcsákó, a fakardkészítés, és mindenki megvarrhatja itt saját kokárdáját és zászlóját is. Gyöngyös pártával és paszománnyal a reformkori divatot idézik meg. A Magyar Bajusz Társaság bajusztörténettel, hagyományos beretválással és bajuszpödrés-bemutatóval készül az ünnepre. Akit pedig a reformkori gasztronómia érdekel, kipróbálhatja a márczafánkot, de kóstolhat mézeshuszárt és tükrös szívet is.

Bővebb információ itt!

Családi mesehétvége

Miniversum: március 15-18., 9.00 és 19.00 óra között

A vonatok és a vasút rajongóit várják a Családi Mesehétvégén a Miniversumban, ahol ezen a hétvégén minden a mesékről és a játékról szól majd. Tudtátok, hogy Aladdin repül a házak között, Thomas is eljött vakációzni Sodor szigetéről, és a Minionok is beálltak dolgozni? A játszóházban kézműves foglalkozásokkal is várják a gyerekeket. Ezen a hétvégén elkészíthetik majd Thomas-t, a gőzmozdonyt, a Kisvakondot és sok más kedves mesefigurát is.

Bővebb információ itt!

Ezt is szeretjük