"Soha nem éreztem azt, hogy mindenáron gyereket akarok" - 4 felnőtt, aki nem bánta meg, hogy végül nem lett szülő
Több oka is lehet, ha valaki nem akar gyermeket vállalni.

GettyImages-1055448892
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ember életében eljön az a pont, pontosabban az az érzés, amikor szeretne egy kisbabát, akiről úgy érzi, végre vele lenne teljes az élete. Vannak azonban olyan párok, akikben egyszerűen nincs meg ez a fajta vágy. Ők tudatosan átgondolják a babakérdést, meghoznak egy döntést, és úgy alakítják az életüket, hogy abban nem fér el egy gyermek. 

Több oka lehet annak, ha valaki nem vállal gyermeket: talán bizonytalan párkapcsolatban él, talán az anyagiak miatt úgy érzi, nem tudja biztosítani számára a gondtalan gyerekkort, vagy éppen ellenkezőleg, semmiért és senkiért nem áldozná be karrierjét és szabadságvágyát. Bármilyen okok is állnak a háttérben, az anyaság és gyermektelenség lehet egy tudatos döntés eredménye.

4 felnőtt, aki nem bánta meg, hogy nem lett szülő

A Bored Panda összegyűjtötte, miért döntöttek úgy egyesek, hogy nem vállalnak gyermeket, és azt is elmondták, ezt az évek során miért nem bánták meg.

GettyImages-1135547015

"Bántalmazó családból jöttünk"

- A férjem és én ötvenévesek vagyunk, és 19 éve házasodtunk össze. Mindketten olyan családból jövünk, ahol apánk bántalmazott bennünket. Keményen küzdöttünk azért, hogy a gyerekkori traumákat feldolgozzuk, így amikor összeházasodtunk, úgy döntöttünk, nekünk gyermek nélkül is teljes lehet az életünk. Így is családnak érezzük magunkat, boldogok vagyunk, és ami a legfontosabb, meghitt, szeretetteljes és békés az otthonunk - mondta egy középkorú pár, akik nem bánják, hogy nem született gyermekük az évek során.

- A férjemmel húsz éve vagyunk házasok, és soha nem éreztem azt, hogy mindenáron gyereket akarok. A minap egy nagyon kellemes délutánt töltöttük el együtt a 16 éves unokahúgommal. Sokat beszélgettünk, közös programokat csináltunk, nagyon szeretem őt. Ennek ellenére sosem sajnáltam, hogy nem lett gyermekem. Szerintem ugyanolyan normális dolog, ha valaki nem vállal gyermeket, mint az, ha valaki vállal - fejtette ki egy másik pár.

A cikk az ajánló után folytatódik

"Egy gyerek csak hátráltatna"

- Mindketten a negyvenes éveink közepén járunk, és 22 éve vagyunk házasok. Nagyszerű a kapcsolatunk, remek munkánk van jó fizetéssel. Járjuk a világot, szinte minden szabadidőnket utazgatással töltjük. Sosem éreztem hiányát annak, hogy nem vállaltunk gyereket, mi több, szerintem egy gyerek csak hátráltatna a kiteljesedésben és a boldogságunkban. Biztos vagyok benne, nagyszerű azoknak, akik úgy döntenek, gyermeket vállalnak, de én sosem tartoztam azok közé - vallotta be őszintén.

GettyImages-170587801

- Én és a férjem 48 évesek vagyunk. Egy gyerek sok lemondással jár, nem beszélve a gyerekvállalás anyagi oldaláról. Még mindig úgy érzem, nem bántam meg, hogy annak idején nem szültem. Sokat utazunk, van egy szép nagy házunk, bármikor meztelenül mászkálhatunk, a jövedelmünkből pedig öregkorunkra teszünk félre. Az életem, úgy gondolom, így is teljes - mondta egy másik nő.

"Nem lettem volna jó szülő"

- Jelenleg nincs párkapcsolatom. Sok szerelmem volt ezelőtt, kétszer házasodtam, de mindig úgy éreztem, nem lettem volna jó és türelmes szülő, a gyereknevelés pedig sok felelősséggel és elkötelezettséggel jár. Nem bántam meg, hogy nem lettem végül édesanya, talán majd egy másik életben. 

Amikor a gyerek szó szerint veszi, amit mondanak neki

Vitathatatlan, hogy ezek a gyerekek megérik a pénzüket! Leleményesek, és mit tagadjuk, igazuk van.

Borító-és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük