Hogy hívják a picit? Ezt hozza neki az élet
A névadással sorsot is adsz gyermekednek
Tudd meg, mi mindenre hivatott az életben keresztneve szerint!

nagykep?cikkid=158797&kep=baba-szemek-lead
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ezoterikus elemzés számos életterületre kiterjed, ez alól pedig a keresztnév sem kivétel: a névválasztáson keresztül ugyanis az égiek üzenetét közvetíted a gyermeked felé. Ezért már ebből az egy adatból kiderülhet, hogy a kicsi valójában milyen életfeladattal is érkezett a földre.

A következő cikkben hat augusztusi keresztnevet találsz rövid elemzéssel, illetve a rájuk vonatkozó küldetéssel. Ne keseredj el akkor se, ha a gyermeked nevét nem találod a felsoroltak között, hiszen folyamatosan bővülő szolgáltatásunkból kikeresheted: ide kattintva megtalálod számos más név elemzését is.

Hermina - augusztus 3.

A név német eredetű, jelentése: hadi nő. A nevéből eredő temperamentum ad alapot az életfeladatának is. Kislányként is erőteljes, nagy akaraterő és öntudatosság jellemzi, ez gyakran csökönyösségnek is tűnhet a kívülállók számára, pedig nem erről van szó. Egyszerűen úgy érzi, az igazát mindenáron meg kell védenie. Ez a későbbiekben nagyon fontos része lesz életének, jó őrzője lehet a családi békének, de akár a hivatásában is kamatoztathatja adottságait: jó pedagógus vagy igazán emberséges politikus is lehet belőle.

Dominika - augusztus 4.

A latin eredetű név jelentése: Istenhez tartozó, Istennek szentelt. Nagyon önzetlen, jó lelkű kislány, ennek megfelelően életfeladata is nagyon nemes: mások megsegítésében teljesedhet ki igazán. Akkor érzi jól magát, ha úgy látja, mindent megtesz a harmónia megteremtéséért. Szüksége van a pozitív visszajelzésre, ennek hiányában csalódottá válhat. Empatikus jellem, könnyen bizalmat kelt, így később például a szociális területeken jól megállja a helyét. Érzékenysége fogékonnyá teszi a művészetekre is.

Bettina - augusztus 6.

A Betta névből származik, amely szintén több másik név módosulásából keletkezett: ezek közül a Babett külföldit, a Berta pedig tündöklést jelent. Ennek megfelelően sok tulajdonság ötvöződik benne, ebben rejlik igazi ereje. Ügyes és talpraesett lány, és amikor ez benne is tudatosul, törekedni kezd ugyan az önállóságra, mégis szüksége lesz a támogató háttérre. Bátor, mer kockáztatni, de nem ésszerűtlenül. Gondolkodása komolyabb a kortársaiénál, ezért jobban érezheti magát a "nagyok" társaságában. Nincs tuti recept a jövőbeli hivatására, ő úgyis megtalálja majd, hogy miben érzi magát jól.

Lehel - augusztus 2.

A szó magyar eredetű, ezért a jelentése adott. Történelemtanulmányainkból tudjuk, hogy Lehel vezér a magyar kalandozó hadak fontos vezére volt. A Lehel nevű gyermek erőteljes személyiség, hajlamos ezért vitába keveredni. Azonban fontos számára a közösség is, a kapcsolatteremtés a lételeme. Jól is bánik az emberekkel, érezteti másokkal, ha fontosak számára. Kitűnően fejezi ki magát, ezt pedig akár írásban, akár szóban kamatoztatni tudja a későbbiekben, ha ilyen jellegű pályát választ magának.

István - augusztus 20.

A görög - később német és magyar - eredetű név jelentése: koszorú. Az István nevű gyermeket egész életen át az elismerés hajtja. Ha valamibe belevág, hajthatatlanná válik, egészen addig küzd a céljaiért, amíg el nem éri azokat. Nagyon jó kapcsolatteremtő képességgel rendelkezik, kiszűri az érdekembereket. A mindennapokban jó értelemben kíváncsi természetű, a megszerzett ismereteket pedig könnyen a javára fordítja. Jó vezetővé válhat egy csapatban, akit komolyan megbecsül a társaság.

Gáspár - augusztus 27.

A név perzsa és héber eredetre vezethető vissza, jelentése: kincset megőrző. A Gáspár nevű gyermek nyugodt, csendes, szívesen játszik akár egyedül is. Az életében is jellemző lehet ez a higgadtság, feleslegesen nem jártatja a száját. Viszont a csendben nagy dolgokra képes. Alkotókedve már gyerekkorában is nagy, ezt azonban leginkább egy biztonságos környezetben képes kibontakoztatni. Fontos őt támogatni. Később is az anyagi és lelki biztonság megragadására törekszik, a munkát tekintve pedig a teremtésben, építésben találja meg önmagát.

Ezt is szeretjük