Ingyenes gyermeknapi programok Budapesten és országszerte: 7 tipp hétvégére, amit imádni fog a gyerek
Fővárosi és vidéki programok.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Cukorkaillat, színkavalkád, játékok, zene, tánc, jókedv: hétvégén jön a gyereknap, amit a kicsik már bizonyára tűkön ülve várnak. A következőkben ingyenes gyereknapi programokat ajánlunk nektek Budapesten és országszerte.

Gyereknapi programok Budapesten

Városligeti Gyermeknap

(Budapest, XIV. kerület)

Május 28-29-én kerül megrendezésre a Városligeti Gyermeknap, melyet idén is, ahogy 1990 óta évente, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és Budapest Főváros Önkormányzata közösen szervez. Lesznek zenés, táncos műsorok, néptáncbemutató, gyermekelőadások, lovasterápiás bemutató és arcfestés.  Fellép Gubás Gabi, Malek Andrea, László Attila, a Réparetekmogyoró Társulat, a Madách Musical Táncművészeti Iskola és Szakközépiskola, a MintaPinty, a Budapesti Operettszínház művészei és a New Dance World. A program ingyenes.

Cifra Palota XXL Gyermeknap

(Budapest, IX. kerület, Művészetek Palotája, Cifra Palota)

Kreatív és tartalmas gyermeknapi programot ígér a Müpa gyermeknapi rendezvénye május 29-én. Zenés, táncos és meseelőadások, kreatív készségfejlesztő foglalkozások és játékok várják a családokat szabadtéri és Müpán belüli helyszíneken. Színpadra lép többek közt a Búgócsiga Zenede, a Csurgó Zenekar és a Drums ütőegyüttes, illetve színielőadással  a Kompánia Színházi Társulat. A program ingyenes.

Gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban

(Budapest, XIV. kerület)

Május 28-29-én kétnapos programsorozattal várja a családokat gyermeknapi rendezvényére a Vasúttörténeti Park. Lesznek interaktív programok - például modellvasút-vezetés, utazás nagymozdonyon -, közlekedési bemutatók, elsősegély-oktatás, mini KRESZ-park. Szombaton fellép Halász Judit, vasárnap pedig az Alma Zenekar. Gyermekeknek 14 éves korig a belépés díjtalan, 15 év felett azonban jegyet kell váltani a belépéshez.

Gyereknapi programok országszerte

Gyereknap Kecskeméten

(Kecskemét, Főtér)

Május 29-én Mancsot rá! címmel szervezi gyermeknapját Kecskemét városa. A program az ember leghűségesebb barátja, a kutya köré épül: lesz kutyás kézműveskedés, kutyás kvíz, terápiás kutyák bemutatója, kisállat-simogató, valamint népi, ügyességi és ökojátékok, illetve fellép a Csurgó zenekar is. A program ingyenes.

I. Szegedi Gyermeknapi Piknik

(Szeged, újszegedi Erzsébet liget)

Május 28-29-én várja Szegeden a családokat az I. Szegedi Gyermeknapi Piknik. Lesz rendőrbemutató, lovasterápiás lovak bemutatója, Rubik-kocka-verseny és -bemutató, kutyás találkozó és bemutató, arcfestés, játékok, vetélkedők és gyerekdiszkó. Fellép többek közt a Suhancok néptáncegyüttes, a Fiesta és a Kozmosz tánciskola, a Skill full dance hiphop-táncegyüttes, Szabó Csanád bűvész, és lesz harcművészeti bemutató is a Budokan prezentálásában. A program ingyenes.

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

Promóció

Pécsi Városi Gyermeknap

(Pécs, Expo Center)

Május 28-án Pécs városában az Expo Centerben rendezik meg a városi gyermekapot. Lesz arcfestés, kézműves foglalkozások, hagyományőrző játszótér, ügyességi játékok, különféle járműveket lehet megtekinteni - tűzoltóautó, mentőautó, rendőrautó, kukásautó, mentőhelikopter -, lesz motoros- és rallybemutató is. Artisták, bohócok és zsonglőrök is szórakoztatják az oda látogatókat, illetve lesz pónilovaglás is. Fellép a Szélkiáltó Együttes, a Fordan Táncklub és a Idance Stúdió. A program ingyenes.

Gyermeknap Gödöllőn

(Gödöllő, Művészetek Háza)

Május 29-én kerül megrendezésre Gödöllőn a Művészetek Háza gyermeknapi programja. Lesz futóverseny, sport- és táncbemutatók, gólyalábas bemutató, mesekuckó, körhinta, arcfestés, vásár és kézműves foglalkozások. Fellép a Csacsifogat, a Rutkai Bori Banda, a Kispárna Mesezenekar, Dolák-Saly Róbert, a Hahó együttes és Palya Bea. Különleges műsorszám a Gyerekek! flashmob. A program ingyenes.

Ezt is szeretjük