Tanítsd toleranciára a gyereket!
A Színes Falu izgalmas programokkal várja az egész családot elfogadás-témában az idei Gyerekszigeten. Ne hagyd ki! (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Veleszületett tolerancia

Kérdés, hogy kell-e toleranciára nevelni egyáltalán a gyerekünket, nem automatikus-e az, hogy a gyerekek alapvetően elfogadóak.

Ha röviden akarjuk megválaszolni a kérdést, akkor: de, az. Hiszen a gyerekeknek valóban nem számít, hogy kedvenc játszópajtásuknak milyen árnyalatú a bőrszíne, milyen a szemformája vagy otthon milyen nyelven beszél a szüleivel. Ugyanakkor nem lehet elég korán elkezdeni a toleranciára nevelést a gyermekednél, hiszen később, ahogy idősebb lesz, a külső, rossz hatások - média, barátok - könnyen eltéríthetik a helyes gondolkodás útjáról.

4 hétvége, 3 új kultúra, számos program

A Színes Falu program az Európai Unió Európai Integrációs Alapjának a támogatásával valósul meg, és célja, hogy megismertesse a gyerekeket a három legnagyobb magyarországi bevándorló közösség tagjaival, természetessé tegye az ő ittlétüket, és ezáltal segítse az elfogadásukat.

 

A 2011-es Gyerekszigeten június négy hétvégéjén a Színes Falu területén három sátorban mutatják be Kína, Nigéria és Törökország kultúráját, meséit és játékait érdekes, autentikus foglalkozások és napi 3 bábelőadás segítségével.

Az egésznapos program során többek között megtudhatod és a gyerekekkel együtt kipróbálhatod, hogyan készül a kínai papírsárkány, a török mozaik vagy egy igazi afrikai maszk, de a bábelőadások révén bepillantást nyerhettek a három nemzet egzotikus mesevilágába is.

Komoly téma, szórakoztató formában

A Színes Falu nagy előnye, hogy egy rendkívül fontos kérdéssel foglalkozik olyan formában, ami szórakoztató a gyerekeknek és a szülőknek egyaránt. Látogass ki te is gyermekeddel együtt júniusban a Gyerekszigetre, és töltsetek el egy kellemes délutánt színes, multikulturális környezetben!

Ha sokan így tesznek, akkor a rendezvény remélhetőleg közelebb hozza a kilátogató családokat és gyerekeket az itt élő külföldiekhez, hiszen bárki megtapasztalhatja, mennyire színesítik országunkat ezek az emberek értékes kultúrájukkal és szokásaikkal.(%oldalmero(http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=42927&kampany=1748281&banner=1748268&ord=RANDOM_NUMBER)%)

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük