Multikulturálódj! Vár a Színes Falu
A Színes Falu játékos formában mutat be 3 magyarországi kultúrát a Gyerekszigeten. Kiváló hétvégi program, ne hagyd ki! (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tolerancia a mindennapokban

Ma már egyre több gyerekközösségbe jár külföldi kisgyerek is, így az elfogadás kérdésével nap mint nap találkozhatsz.

Fontos megértetned a gyerekeddel, hogy azért, mert esetleg valaki picit máshogy néz ki, más árnyalatú a bőrszíne vagy más formájú a szeme, még ugyanolyan értékes ember, mint mi. Sőt, az itt élő külföldi közösségek egyedi, érdekes kultúrájukkal színesítik a miénket.

4 hétvége, 3 új kultúra, számos program

A Színes Falu program az Európai Unió Európai Integrációs Alapjának a támogatásával valósul meg, és célja, hogy megismertesse a gyerekeket a három legnagyobb magyarországi bevándorló közösség tagjaival, természetessé tegye az ő ittlétüket, és ezáltal segítse az elfogadásukat.

 

A 2011-es Gyerekszigeten június négy hétvégéjén a Színes Falu területén három sátorban mutatják be Kína, Nigéria és Törökország kultúráját, meséit és játékait érdekes, autentikus foglalkozások és napi 3 bábelőadás segítségével.

Az egésznapos program során többek között megtudhatod és a gyerekekkel együtt kipróbálhatod, hogyan készül a kínai papírsárkány, a török mozaik vagy egy igazi afrikai maszk, de a bábelőadások révén bepillantást nyerhettek a három nemzet egzotikus mesevilágába is.

Tágítsd a látókört!

A Színes Faluban gyermeked testközelből tapasztalhatja meg, hogy milyen érdekesek más kultúrák, szokások.

Ha korán felkelted az érdeklődését a téma iránt, természetessé teszed számára a külföldiekkel való egymás mellett élést, akkor a későbbiekben talán ő is szívesen fog külföldre menni tanulás vagy munkavállalás céljából. Abból pedig csakis profitálhat, hiszen így szélesedik a látóköre.(%oldalmero(http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=42927&kampany=1748264&banner=1748268&ord=RANDOM_NUMBER)%)

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük