A 10 legédesebb gyerekdal
Szívesen énekelnéd gyermekeddel együtt a legszebb régi dalokat? Nézd meg a kottákat, és már dúdolhatod is!

Dia

Lovagoló, nyugtató dalocskákAz első versikét próbáld ki akár egészen kis gyereknél, amikor nyöszörög és nyugtalankodik a kiságyban: hajolj fölé, és dünnyögd a dalt!A második mondókát a dadák, mamák és nagyszülők énekelték régen, miközben karjukon hintáztatták a babát.

Lovagoló, nyugtató dalocskák

Az első versikét próbáld ki akár egészen kis gyereknél, amikor nyöszörög és nyugtalankodik a kiságyban: hajolj fölé, és dünnyögd a dalt!

A második mondókát a dadák, mamák és nagyszülők énekelték régen, miközben karjukon hintáztatták a babát.

Dia

Tente babaAz altatók pillanatok alatt megnyugtathatják a leghisztisebb gyerkőcöt is. Ha semmi más nem segít, zendíts rá az örökzöld altatódalra, és ringasd a picit.Kapcsolódó cikk:4 garantáltan hatásos altató módszer »

Tente baba

Az altatók pillanatok alatt megnyugtathatják a leghisztisebb gyerkőcöt is. Ha semmi más nem segít, zendíts rá az örökzöld altatódalra, és ringasd a picit.

Kapcsolódó cikk:
4 garantáltan hatásos altató módszer »

Dia

Lóg a lábaHa fürdetés után a picit a pelenkázó állvány szélére ülteted, énekeld neki ezt a versikét, közben pedig lóbáld a lábát. Garantáltan jókedvre fakasztja az egyszerű dallam, és gurgulázva kacag majd.

Lóg a lába

Ha fürdetés után a picit a pelenkázó állvány szélére ülteted, énekeld neki ezt a versikét, közben pedig lóbáld a lábát. Garantáltan jókedvre fakasztja az egyszerű dallam, és gurgulázva kacag majd.

Dia

Húzz, húzz engemetEmeld a kicsit a lábadra, és fogd meg a kezét, vagy nyúlj a hóna alá, miközben lépegetsz vele. A játék közben énekeld ezt a dalocskát, ami remek aláfestő lehet az első lépések idején!Kapcsolódó cikk:4 fejlesztő tipp, ha nem kezd időben járni a gyerek »

Húzz, húzz engemet

Emeld a kicsit a lábadra, és fogd meg a kezét, vagy nyúlj a hóna alá, miközben lépegetsz vele. A játék közben énekeld ezt a dalocskát, ami remek aláfestő lehet az első lépések idején!

Kapcsolódó cikk:
4 fejlesztő tipp, ha nem kezd időben járni a gyerek »

Dia

Cini-cini muzsikaAmikor porontyod már első önálló lépéseivel kísérletezik, a kedves dalocskákkal segíthetsz neki, hogy a kudarcokon túllendülve minden esés után legyen kedve újra kísérletezni.

Cini-cini muzsika

Amikor porontyod már első önálló lépéseivel kísérletezik, a kedves dalocskákkal segíthetsz neki, hogy a kudarcokon túllendülve minden esés után legyen kedve újra kísérletezni.

Dia

Jár a baba járKísérd ezzel a dalocskával a baba első lépéseit: minden egyes kis tottyanásra essen egy-egy hang!Kapcsolódó cikk:Az 5 legvarázslatosabb diafilm - Szerintünk »

Jár a baba jár

Kísérd ezzel a dalocskával a baba első lépéseit: minden egyes kis tottyanásra essen egy-egy hang!

Kapcsolódó cikk:
Az 5 legvarázslatosabb diafilm - Szerintünk »

Dia

Hinta, palintaAhogy a legtöbb dalocska, ez is több változatban él a néphagyományban. Bármelyiket ismered is gyerekkorodból, énekeld a kicsinek, amikor keresztbe vetett lábadra ülteted és hintáztatod.Kapcsolódó cikk:A 4 legjobb gyerekjáték művészpalántáknak »

Hinta, palinta

Ahogy a legtöbb dalocska, ez is több változatban él a néphagyományban. Bármelyiket ismered is gyerekkorodból, énekeld a kicsinek, amikor keresztbe vetett lábadra ülteted és hintáztatod.

Kapcsolódó cikk:
A 4 legjobb gyerekjáték művészpalántáknak »

Dia

Láng, láng kicsi faA térden lovagoltatás a legtöbb gyerek egyik első kedvenc játéka, ami mindig okot ad egy kiadós kacagásra. Ne vidd túlzásba, hiszen könnyen elszédülhet vagy felkavarodhat a gyomra, de azért egy rövid vágta mindig megengedett!

Láng, láng kicsi fa

A térden lovagoltatás a legtöbb gyerek egyik első kedvenc játéka, ami mindig okot ad egy kiadós kacagásra. Ne vidd túlzásba, hiszen könnyen elszédülhet vagy felkavarodhat a gyomra, de azért egy rövid vágta mindig megengedett!

Dia

Ess, eső, essMinden gyerek imád az esőben kint lenni, sárban tapicskolni és játszani. Tanítsd meg mellé ezt a dalt is csemetédnek, hogy még szórakoztatóbb legyen a játék!Kapcsolódó cikk:A legjobb játékok, életkor szerint »

Ess, eső, ess

Minden gyerek imád az esőben kint lenni, sárban tapicskolni és játszani. Tanítsd meg mellé ezt a dalt is csemetédnek, hogy még szórakoztatóbb legyen a játék!

Kapcsolódó cikk:
A legjobb játékok, életkor szerint »

Dia

Süss föl napHa a borús idő után egy kis napsütésre vágyik a kicsi, énekeld vele ezt a naphívogató népdalt!Kapcsolódó cikk:Az 5 legjobb örökzöld mesefilm - Szerintünk »

Süss föl nap

Ha a borús idő után egy kis napsütésre vágyik a kicsi, énekeld vele ezt a naphívogató népdalt!

Kapcsolódó cikk:
Az 5 legjobb örökzöld mesefilm - Szerintünk »
Ezt is szeretjük
Szerző: Gémesi Melinda
Fotó: