A gyerekek 15 legkedvesebb szórakozása

A kicsik számára az egész világ játék, de azért vannak kedvenceik. Tudd meg, mivel ütik el az időt a legszívesebben!

Dia

MatchboxBár a kislányok számára valószínűleg nehezen érthető, mi olyan izgalmas egy apró autóban, a kisfiúk akár órákig el tudnak lenni autógyűjteményükkel. Versenyeznek, vagy egyszerűen csak felvonultatják őket: szerezz be párat csemetédnek, hogy ő se maradjon ki a karavánból!Kapcsolódó cikk:7 jel, hogy a gyerekjáték veszélyes »

Matchbox

Bár a kislányok számára valószínűleg nehezen érthető, mi olyan izgalmas egy apró autóban, a kisfiúk akár órákig el tudnak lenni autógyűjteményükkel. Versenyeznek, vagy egyszerűen csak felvonultatják őket: szerezz be párat csemetédnek, hogy ő se maradjon ki a karavánból!

Kapcsolódó cikk:
7 jel, hogy a gyerekjáték veszélyes »

Dia

JátszótérSzerencsére egyre több gyerekbarát játszótér van a városokban, így nem kérdés, hogy hová vidd a gyerkőcöt, ha van egy kis szabadidőtök, és kisüt a nap. Móka közben nem árt, ha fél szemedet a kicsin tartod, de túl aggodalmasnak sem kell lenned: a játékba néhány esés is beletartozik.

Játszótér

Szerencsére egyre több gyerekbarát játszótér van a városokban, így nem kérdés, hogy hová vidd a gyerkőcöt, ha van egy kis szabadidőtök, és kisüt a nap. Móka közben nem árt, ha fél szemedet a kicsin tartod, de túl aggodalmasnak sem kell lenned: a játékba néhány esés is beletartozik.

Dia

FőzésA gyerekek imádnak kísérletezni, és nem csak azzal, amit a szabadban találnak, a lakásban található dolgokkal is. Egy közös főzés is remek alkalmat szolgáltathat a játékra. Ha bohóckodik, nevess együtt gyermekeddel, de azért azt is tanítsd meg neki, hogy az ételt elsősorban enni kell, és malackodni nem szabad vele.

Főzés

A gyerekek imádnak kísérletezni, és nem csak azzal, amit a szabadban találnak, a lakásban található dolgokkal is. Egy közös főzés is remek alkalmat szolgáltathat a játékra. Ha bohóckodik, nevess együtt gyermekeddel, de azért azt is tanítsd meg neki, hogy az ételt elsősorban enni kell, és malackodni nem szabad vele.

Dia

Bújócska  Nem minden szórakozáshoz kell játék, elég, ha gyerekből van sok! Az egyszerű bújócska mellett minden generációnak vannak újabb és újabb kiszámolós játékai, figyeld meg, gyermeked korosztályában mi a menő, és ha nincsenek társai, játssz vele te is!Kapcsolódó cikk:10 furfangos találós kérdés - Aprócska gyerekeknek »

Bújócska

Nem minden szórakozáshoz kell játék, elég, ha gyerekből van sok! Az egyszerű bújócska mellett minden generációnak vannak újabb és újabb kiszámolós játékai, figyeld meg, gyermeked korosztályában mi a menő, és ha nincsenek társai, játssz vele te is!

Kapcsolódó cikk:
10 furfangos találós kérdés - Aprócska gyerekeknek »

Dia

HomokozásGyerekszemmel a homokozó korántsem koszfészek, hanem feneketlen játszóház. Ha még víz is van a közelben, és néhány remek műanyag eszköz, a kicsik órákig is képesek elbabrálni a különös közeggel. Csak arra ügyelj, nehogy valami nagyon nem odavalót találjon a homokban: ez esetben még azelőtt avatkozz be, hogy a kóstolási tesztet végrehajtaná.

Homokozás

Gyerekszemmel a homokozó korántsem koszfészek, hanem feneketlen játszóház. Ha még víz is van a közelben, és néhány remek műanyag eszköz, a kicsik órákig is képesek elbabrálni a különös közeggel. Csak arra ügyelj, nehogy valami nagyon nem odavalót találjon a homokban: ez esetben még azelőtt avatkozz be, hogy a kóstolási tesztet végrehajtaná.

Dia

FürdésBár pici korban nem sok gyerek rajong a fürdésért, később a legtöbben örömmel lubickolnak Különösen, ha néhány kedves játékot is mellékelsz a fürdőbe: ez esetben az lesz nehéz, hogy még a fürdővíz kihűlése előtt kihalászd a kádból porontyodat.Kapcsolódó cikk:5 csodálatos gyerekjáték 5000 forint alatt »

Fürdés

Bár pici korban nem sok gyerek rajong a fürdésért, később a legtöbben örömmel lubickolnak Különösen, ha néhány kedves játékot is mellékelsz a fürdőbe: ez esetben az lesz nehéz, hogy még a fürdővíz kihűlése előtt kihalászd a kádból porontyodat.

Kapcsolódó cikk:
5 csodálatos gyerekjáték 5000 forint alatt »

Dia

UgrókötélA kislányok körében a foci helyett az ugrókötelezés kedvelt szórakozás, de ha ez éppen nem áll rendelkezésre, egy kővel is lehet ugróiskolát rajzolni a betonra.Kapcsolódó cikk:4 pörgős, zenés gyerekjáték - Egy fillérbe sem kerülnek »

Ugrókötél

A kislányok körében a foci helyett az ugrókötelezés kedvelt szórakozás, de ha ez éppen nem áll rendelkezésre, egy kővel is lehet ugróiskolát rajzolni a betonra.

Kapcsolódó cikk:
4 pörgős, zenés gyerekjáték - Egy fillérbe sem kerülnek »

Dia

FociValószínűleg nehéz olyan fiút találni, aki gyerekkorában ne járt volna focizni a szomszéd srácokkal. Ez a szórakozás egészséges, hiszen testmozgással jár, a szabad levegőn történik, és valódi emberi kapcsolatokra épül, nem úgy, mint a számítógépes játékok. Ha csemetéd még nem a foci szerelmese, feltétlenül ismertesd meg vele a játékot!

Foci

Valószínűleg nehéz olyan fiút találni, aki gyerekkorában ne járt volna focizni a szomszéd srácokkal. Ez a szórakozás egészséges, hiszen testmozgással jár, a szabad levegőn történik, és valódi emberi kapcsolatokra épül, nem úgy, mint a számítógépes játékok. Ha csemetéd még nem a foci szerelmese, feltétlenül ismertesd meg vele a játékot!

Dia

TársasjátékTársasjátékokból mindenképpen érdemes néhányat felhalmoznod. Ezek nem csak azért jók, mert az egész család számára szórakoztatóak, de a közös játék során csemetéd ízelítőt kaphat abból is, hogy az élet szabályok szerint működik, amelyeket be kell tartani.Hány éves a gyereked? - A legjobb játékok, életkor szerint »

Társasjáték

Társasjátékokból mindenképpen érdemes néhányat felhalmoznod. Ezek nem csak azért jók, mert az egész család számára szórakoztatóak, de a közös játék során csemetéd ízelítőt kaphat abból is, hogy az élet szabályok szerint működik, amelyeket be kell tartani.

Hány éves a gyereked? - A legjobb játékok, életkor szerint »

Dia

FelnőttesdiNe csodálkozz, ha egy nap azt veszed észre, hogy kedvenc magassarkú cipőid egyáltalán nem úgy hevernek a szekrényben, ahogy hagytad őket. Szinte minden gyerek szeretne úgy kinézni, mint a nagyok, kislányok esetében tehát nem csoda, hogy szívesen játszanak felnőtteset. Ez nem áll másból, mint hogy csemetéd titokban, esetleg a barátnőivel magára aggatja néhány holmidat.

Felnőttesdi

Ne csodálkozz, ha egy nap azt veszed észre, hogy kedvenc magassarkú cipőid egyáltalán nem úgy hevernek a szekrényben, ahogy hagytad őket. Szinte minden gyerek szeretne úgy kinézni, mint a nagyok, kislányok esetében tehát nem csoda, hogy szívesen játszanak felnőtteset. Ez nem áll másból, mint hogy csemetéd titokban, esetleg a barátnőivel magára aggatja néhány holmidat.

Dia

SzerepjátékA felnőtt életből nem csak cipőiddel nyerhet ízelítőt csemetéd, de a szerepjátékok is lehetőséget adnak arra, hogy kipróbálja magát néhány komoly szituációban. Az apa és anya játékok mellett minden bizonnyal az egyik legkedveltebb az orvososdi.Kapcsolódó cikk:6 kreatív gyerekjáték, amivel elrepül az idő »

Szerepjáték

A felnőtt életből nem csak cipőiddel nyerhet ízelítőt csemetéd, de a szerepjátékok is lehetőséget adnak arra, hogy kipróbálja magát néhány komoly szituációban. Az apa és anya játékok mellett minden bizonnyal az egyik legkedveltebb az orvososdi.

Kapcsolódó cikk:
6 kreatív gyerekjáték, amivel elrepül az idő »

Dia

LegoA lego halhatatlan kedvenc, amivel órákig is képesek elleni az apróságok, még ha te nem is ismered fel a végső műremeket. Legalább egy nagy doboz vegyes darabokból álló készletet szerezz be: ezek sokkal izgalmasabbak, mint a tematikus kollekciók, és a gyerek kreativitása is jobban fejlődik, ha szabadon építhet.

Lego

A lego halhatatlan kedvenc, amivel órákig is képesek elleni az apróságok, még ha te nem is ismered fel a végső műremeket. Legalább egy nagy doboz vegyes darabokból álló készletet szerezz be: ezek sokkal izgalmasabbak, mint a tematikus kollekciók, és a gyerek kreativitása is jobban fejlődik, ha szabadon építhet.

Dia

SzámítógépNem árt, ha vársz néhány évet azzal, hogy csemetéd megismerje a számítógép rejtelmeit. Amikor bekerül a suliba, vagy ha már az órákon is foglalkoznak vele, otthon játszhatsz vele együtt te is, de ügyelj arra, hogy csak az életkorának megfelelő alkalmazásokkal szórakozhasson.Kapcsolódó cikk:A 4 legjobb internetes játék gyerekeknek »

Számítógép

Nem árt, ha vársz néhány évet azzal, hogy csemetéd megismerje a számítógép rejtelmeit. Amikor bekerül a suliba, vagy ha már az órákon is foglalkoznak vele, otthon játszhatsz vele együtt te is, de ügyelj arra, hogy csak az életkorának megfelelő alkalmazásokkal szórakozhasson.

Kapcsolódó cikk:
A 4 legjobb internetes játék gyerekeknek »

Dia

Konzolos játékokA gyerekek imádják a technika vívmányait. Vigyázz azonban, ugyanis a konzolos játékok, melyeket nagy tévéképernyőn lehet élvezni, még a számítógépes programoknál is addiktívabbak lehetnek. Ügyelj a játékon található jelzésekre is, hogy biztos csak a kicsi korának megfelelő szoftvert vásárolj, tíz éves kora előtt azonban a legjobb, ha csak módjával engeded, hogy szórakozzon vele!

Konzolos játékok

A gyerekek imádják a technika vívmányait. Vigyázz azonban, ugyanis a konzolos játékok, melyeket nagy tévéképernyőn lehet élvezni, még a számítógépes programoknál is addiktívabbak lehetnek. Ügyelj a játékon található jelzésekre is, hogy biztos csak a kicsi korának megfelelő szoftvert vásárolj, tíz éves kora előtt azonban a legjobb, ha csak módjával engeded, hogy szórakozzon vele!

Dia

TelevízóA számítógép mellett a televízió is nagy gyerekkedvenc, de ne azért üljön le elé csemetéd, mert nincs időd vele foglalkozni. Próbáld ösztönözni a társas játékokra, ugyanakkor persze a meséktől se tiltsd el. Ha  valamit feltétlenül szeretne megnézni, te is csatlakozz hozzá, így a tévénézés is társas eseménnyé válhat!Kapcsolódó cikk:Az 5 legjobb, örökzöld mesefilm - Szerintünk »

Televízó

A számítógép mellett a televízió is nagy gyerekkedvenc, de ne azért üljön le elé csemetéd, mert nincs időd vele foglalkozni. Próbáld ösztönözni a társas játékokra, ugyanakkor persze a meséktől se tiltsd el. Ha  valamit feltétlenül szeretne megnézni, te is csatlakozz hozzá, így a tévénézés is társas eseménnyé válhat!

Kapcsolódó cikk:
Az 5 legjobb, örökzöld mesefilm - Szerintünk »
Ezt is szeretjük
Szerző: Gémesi Melinda
Fotó: