Mi a gyerkőc keresztneve?

Ez a küldetése a Földön

Csemetéd keresztnevéből megtudhatod, milyen életfeladattal jött világra.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Minden szülőt foglalkoztatja a kérdés, így bizonyára te is kíváncsi vagy, hogy gyermekedből, legyen bár kisbaba, ovis vagy már iskolás, milyen felnőtt válik majd. Ezoterikus nézetek szerint ahhoz, hogy megtudhasd, milyen lesz, és milyen feladatok várják, miért is született ő erre a világra, nem kell hosszú éveket várnod.

Gyermekedről ugyanis sokat elárul a keresztneve, hiszen minden keresztnév magában hordoz bizonyos tulajdonságokat, illetve egy életfeladatot, amelyet a kicsi névadása pillanatában megkap. A következőkben hat januári név jellemzését olvashatod.

Fruzsina - január 1.

Ha lányotoknak a Fruzsina nevet adtátok, mosolygós, örök vidám kislányt ismerhettek a személyében, aki felnőttként, a mindennapi gondok tengerében sem veszíti el a lelkesedését, noha a rossz időszakok számára sem könnyűek.

Mivel ilyenkor is mosolyog, hajlamos elfojtani feszültségeit. Életében a hit és az önbizalom vannak középpontban.

Életfeladata, amiért a Földre született, hogy példát mutasson a körülötte lévőknek. Ha valakitől, hát tőle lehet tanulni pozitív gondolkodást, hiszen ő egy örök optimista. Néha éppen emiatt kicsit könnyelmű is a döntéseit illetően, és pórul jár.

Arra született, hogy családját mindenekfelett szeresse, és a szeretetét minden családtagjára kiterjessze. A szemei kedves csillogása elárulja, hogy milyen nagy a szíve, ezért mindenki nagyon hamar megkedveli.

Adél - január 29.

Ha kislányotokat Adélnak neveztétek el, feladata az önzetlen áldozatvállalás. A név azt jelenti, nemes, és ez a ti gyerkőcötökre minden értelemben igaz. Nemes lélek, akit szeretnek az emberek.

Személyisége kedvességet áraszt, nagyon vonzó, és könnyen tud hatni a körülötte lévőkre. Mivel ilyen jó mások befolyásolásában, a családotokban bizonyára központi szerepe van, illetve döntő szava még a felnőttek dolgaiban is. Ha felnő, ezt a képességét jól hasznosíthatja a kereskedelem és a marketing területén.

Hatalmas szíve van, mindenkit dupla adaggal szeret másokhoz képest, de ez sajnos nemcsak pozitív vonzatokkal jár, hanem féltékenységi hajlammal is. Nehezen viselheti, ha kistestvére születik - igyekezzetek okosan, lépésről lépésre haladni vele a helyzet elfogadtatásában, hogy megbékéljen.

Milyen jegyben született a gyerek? - Ilyen személyiséget hozott magával

Nézegess képeket!

Elolvasom

Gerda - január 30.

A név jelentései: ág, vessző, karcsú. Ha lányotokat így hívják, igazi kis harcost ismerhettek a személyében, hiszen életfeladata a küzdelem.

Rendkívül céltudatos ember. Amit eltervez, azt mindenáron véghez is viszi. Neked mint szülőnek ezt néha nehéz, néha könnyebb lehet elviselni, attól függhet, miért és hogyan küzd a gyerek. Mivel ez a jellemvonása felnőttként is megmarad, nagyon sikeres lehet a karriere.

Magánéletében felnőttként is okozhat nehézséget az, hogy a cél érdekében mindenre képes. Családja körében, illetve párja mellett ugyanis mások érdekeit is figyelembe kell vennie, és akár sajátjai elé rangsorolni őket.

Benjámin - január 2.

Igazán remek nevet választottatok a gyerkőcnek, ugyanis a Benjámin azt jelenti, szerencse fia, szerencsés, boldog.

Különleges gyerek, aki szeret felfedezni, saját elképzelései szerint menni az útján, és van művészi hajlama is, amit már egész kiskorában gyönyörű rajzai, illetve jó zenei érzéke támaszt alá.

Azzal a feladattal született a Földre, hogy családját és környezetét segítse.Személyiségéből fakadóan, mivel nagyon szeretetteljes és odaadó, egész életében tudatosan keresi a lehetőséget, hogy másokról gondoskodjon.

Kell neki, hogy érezhesse, másoknak szüksége van rá. Ha van kistestvére, akkor ő bizonyára nagyon jó öcsikét vagy bátyust ismerhet személyében, mivel mindig vigyáz rá.

Simon - január 3.

Jelentése ígéretes, ugyanis a Simon név azt jelenti, meghallgattatás, így kisfiatok kívánságai, vágyai odafenn minden bizonnyal meghallgatásra lelnek.

Ha csemetédet Simonnak neveztétek el, ő azt az életfeladatot kapta, hogy életében sikeressé váljon. Ezt felnőttként egy jó munkahelyen, ám nem vezető beosztásban, hanem felettesek irányítása alatt érheti el. Nagy munkabírása és céltudatossága magasan ívelő karriert ígér.

Személyiségét illetően eléggé öntörvényű. Néha nehéz dolgotok lehet vele szülőként, ugyanis hajlamos a saját feje után menni, és minden apai vagy anyai intésre nemet mondani. Észérvekkel nem sokra mentek, neki kell a tapasztalatai útján rájönnie, hogy csak másokkal együttműködve járhatja a helyes utat.

Rajmund - január 23.

A Rajmund név azt jelenti, okos védő. Gyerkőcötök valóságos kis testőre lehet barátainak és testvéreinek, felnőttként pedig családcentrikus, szeretteit mindenek felett óvó és szerető ember válik belőle. Életfeladata, hogy másokért küzdjön.

Nagy benne a vágy az érvényesülésre. Bárhol megmérettetik, legyen az egy sportverseny, iskolai eredmények, illetve felnőttként a munkahelye, mindenhol győzni akar. Rosszul viseli a kudarcot, már gyerekként érdemes benne ezt a dolgot helyre tenni.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Létezik ideális mennyiségű képernyőidő? Kétéves koráig ne is lásson okoseszközt a gyerek? Káros lehet a Mancs őrjárat? Mennyire egészségtelen alkalmazáson követni a gyerek lokációját? Hasznosak a szülőifelügyelet-alkalmazások? Melyek a dopamintúltengés jelei? Az online bullying kérdésköre: mi a különbség a vélemény, a kritika és a bántás közt? A Dilemma első évadának utolsó epizódjában többek között a fenti kérdésekre kereste a választ Mészégető Marcsi, a Hello Szülő főszerkesztője, Horváth Eszter, a Femina újságírója, valamint Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

Irányító személyiség, így gyerekként - esetenként erőszakosan is - a társai fölé kerekedhet, és mint csapatkapitány vagy játékszabályok megalkotója léphet fel. Felnőttként könnyen lehet, hogy főnöki pozícióba kerül.

Ezt is szeretjük