Novemberben van a gyereked névnapja? Olvasd el, milyen karmikus célt sugall a neve
A név jellemzi is a hordozóját.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Anyaként te is biztosan átélted azt, hogy amikor gyermeked születése előtt a neveket kerestétek, egyik-másik gondolkodás nélkül beugrott. A név sokszor rátalál az emberre, ugyanúgy, ahogy a szülő ösztönösen gyermeke egyéniségéhez vonzza be azt a nevet, amely feltételezhetően illik majd a kicsihez.

A névnek karmikus feladata is van, mert utat mutat ahhoz, hogy a kisgyereknek milyen életfeladatai lehetnek a jövőben. Értelmezheted úgy is, hogy a fiadnak vagy lányodnak választott név kompatibilis az ő személyiségével. Minden név mesél arról, vagy legalábbis segítséget nyújt ahhoz, hogy mi a célja a kis embernek a bolygón. Novemberi neveket mutatunk most be, de ha nem találod azt, amire kíváncsi vagy, keress rá folyamatosan bővülő keresztnévlistánkban is.

 


Albertina - november 15.

Az Albertina germán eredetű név, és ragyogást, fényességet jelent. Hordozója különleges egyéniség, és már kisgyerekként is kiemelkedik a tömegből. Szívesen irányít, határozottsága követőkre talál. Nagyobb korában emberekkel foglalkozik, nevel, tanít, gyógyít. Az Albertinákra jellemző, hogy külsőleg is nagyon szépek. Környezetükben is az esztétikus dolgokat kedvelik.

Hortenzia - november 17.

A Hortenziák tiszták, természetesek, ahogy a nevük jelentése is mutatja. Kiskorukban már az óvodában is kiderül, hogy kerülik a konfliktusokat. Sok barátjuk van, és felnőttként is rengeteg ember veszi körül őket. Kitartóak és szorgalmasak, a családjukban az összetartó erőt ők testesítik meg. Ők maguk is ugyanazt a professzionalizmust várják el az élet minden területén, amit nyújtanak.

Klementina - november 23.

Az eredete nagyon kedves, jámbor és szelíd embert takar. Gyermekként végtelenül jólelkűek, és barátaikon mindig próbálnak segíteni. Szükségük van egy kiemelkedően fontos emberre maguk mellé, hogy őt támogatva jussanak előre. Szeretnek inkább a háttérben maradni. Felnőttként befolyásos pozícióra tesznek szert, de kerülik a rivaldafényt, inkább a háttérből irányítanak.

Károly - november 4.

A név eredete erős embert sejtet. Kisgyerekként a Károlyok szeretnek a saját kis világukban élni. Nagyon jól elvannak egyedül, és felnőttként is sokszor mélyülnek el a gondolataikban. Az értéket kutatják, az élet értelmét és célját. Sokszor válik belőlük gondolkodó, értelmiségi ember. Nagyon szeretik a természet és az állatok közelségét, és a művészetek is közel állnak hozzájuk.

Lénárd - november 6.

A Lénárd név jelentése bátorságot és erőt sejtet, viselői bizonyítják ezt viselkedésükkel már az óvodában is. Egyéni utakon járnak, kísérletező szelleműek. Nagykorukban jó értelemben vett kalandorok válnak belőlük. Ha vállalkoznak, az üzleti életben sikeresek lesznek. Néha kicsit többet kockáztatnak, de a szerencse mindig melléjük szegődik, így elkerüli a baj őket.

Andor - november 30.

Minden Andor férfiasnak születik, erre utal nevük eredete is. Kiskorukban az Andorok igazi lovagként viselkednek a kislányokkal. Felnőtt férfiként istenítik és becsülik a nőt, akit megszeretnek. Nagyon családcentrikusak, és hűséges jellemmel rendelkeznek. Sokat jelentenek számukra a hagyományok, gyökerek, melyekkel nyugodt és biztonságos életet tudnak biztosítani családjuknak.

Ezt is szeretjük