Ezt tedd a gyerekért, ha felszökik a láza - A láz hasznos is lehet, de fontos, hogy levidd ezekkel a praktikákkal
Így csillapítsd a lázat otthon. (x)

nagykep?cikkid=169621&kep=baba torolkozoben cuki babafoto1-lead
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A láz a test hőmérsékletének megemelkedését jelenti. 37-38°C között hőemelkedésről beszélünk, de efölött már lázról. A mérsékelt gyermekláz, csecsemőláz a fiatal szervezet számára még hasznos is lehet, mivel ilyenkor a test védekező rendszere aktív.

Azonban gyermek esetén ez is könnyen veszélyessé válhat, ezért náluk ezt nagyon gondosan csillapítani kell. Ha a gyerek láza 39,5°C fölé megy, mindenképp orvost kell hívni, a lázat pedig a doktor kiérkezéséig is meg kell próbálni csillapítani!

Mit tehetünk gyermekláz, csecsemőláz esetén?

Fontos, hogy ha lázas a gyerek, meg kell próbálni minél többet vele lenni. Ez egyrészt a gyereknek is jót tesz, másrészt a szülői megfigyelések fontos támpontot jelentenek az orvosnak a diagnózis felállítása során. A gyermekláz csillapítására azonban az orvos megérkezése előtt is szükség van, ezért tartsunk otthon mindig gyermekünknek megfelelő lázcsillapítót.

Ezenkívül nem szabad elfelejteni a megfelelő folyadék-utánpótlást, mivel csecsemő- vagy gyermekláz esetén a szervezet több vizet párologtat el. Ilyenkor tea vagy rostos gyümölcslé a leginkább ajánlható ital. Ne aggódj, ha a gyerek a betegség idején étvágytalan, igyekezz neki könnyű ételeket adni.

Nehezen csillapítható gyermekláz esetén fizikai lázcsillapító módszereket is lehet alkalmazni, amilyen a hűtőborogatás és a hűtőfürdő. Előbbi esetén egy lepedőt langyos vízzel kell benedvesíteni, és ebbe nyaktól lefelé a teljes testet becsavarni. Efölé pedig egy száraz lepedőt tenni, a nedves lepedőt negyedóránként cserélni.

A hűtőfürdő esetén a gyereket kellemesen meleg vízbe kell ültetni, majd a vizet folyamatosan hűteni, amíg a testhőmérsékleténél hűvösebb nem lesz, körülbelül 29-30°C. Mindkét eljárást addig kell alkalmazni, amíg a láz 38°C alá nem csökken!

Védőoltás utáni láz

A gyermekeknél a védőoltások beadása után sok esetben jelentkezhet gyermekláz. Vannak olyan oltások, amelyek beadása után ez nagyobb eséllyel alakul ki, ilyen például a rubeola vagy kanyaró elleni védőoltás, míg a többinél a láz kialakulásának esélye kisebb. A gyermekláz az oltás után három-négy órával jelentkezhet, és egy-két napon belül elmúlik. Sok gyermekorvos javasolja, hogy ilyenkor is csillapítsd a gyermek lázát.

Van kiút a gyermekláz és a fájdalom viharából!

Az Algoflex kimondottan gyermekek számára kifejlesztett termékei segítenek a láz csillapításában, és a közepesen erős fájdalmak - például torokfájás, fogzáskor jelentkező fájdalom, fog-, fül- és fejfájás - esetén is gyors és hatékony segítséget nyújtanak.

A gyermekportfólió tagjai: Algoflex Baby és Algoflex Junior szuszpenzió, Algoflex Rapid Mini lágyzselatin-kapszula.

SANOFI-AVENTIS Zrt., 1045 Budapest, Tó utca 1-5.
Telefon: (+36 1) 505 0050 – Gyógyszer-információs szolgálat: (+36 1) 505 0050 Web: www.sanofi .hu

Ibuprofen-tartalmú, vény nélkül kapható gyógyszerek.


A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!
 
Ezt is szeretjük