A szendvics mellé még ezeket tedd be osztálykirándulásra - 4 fontos dolog, ami hasznos lehet a gyereknek

A suli vége felé lassan szerveződnek az osztálykirándulások is, amikre jó, ha felkészülten küldöd a csemetéd.

Fontos dolgok osztálykirándulásra
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Minden gyerek izgatottan várja az osztálykirándulást, főleg, ha még kisebb gyerekekről van szó, de szülőként azért kis aggodalommal is jár a túra. Ha nem szeretnél végig azon rágódni, hogy vajon mindent magával vitt-e a gyerkőc, érdemes listát írnod a legfontosabb dolgokról. 

4 fontos dolog az osztálykiránduláson

Nem könnyű megtalálni az egyensúlyt a túlpakolt és az üres táska között, hiszen nem mindegy, mit cipel a gyerek egész nap a hátán. Jó, ha tudod, mi is a pontos program, hogy kint vagy bent lesznek-e többet, és kapnak-e ebédet, uzsonnát, vagy mindenkinek magának kell gondoskodnia róla. Ha már mindennel tisztában vagy, jobban össze tudod készíteni a megfelelő csomagot, amiben minden szükséges benne lesz. Mindentől függetlenül a szokásos szendvics, ivólé mellé jó, ha beteszed a következő néhány dolgot is. 

osztálykirándulás cikk
Fotó: Marina Bakush / Getty Images Hungary

Gyógyszer

A legfontosabb bepakolnivaló a gyógyszer, főleg, ha rendszeresen szed valamit a gyerek. Kisebb gyerekeknél ezekről a csoportot kísérő tanár szokott gondoskodni, de semmiképp ne felejts el külön szólni neki. Szintén hasznos lehet a sebtapasz, a sebfertőtlenítő, a széntabletta, az allergia vagy a hányinger elleni gyógyszer. A naptej és a rovarriasztó spray is jól jöhet egy vízpart melletti helyen. 

Esernyő, esőkabát

A kinti kirándulások elengedhetetlen eszköze az esőkabát, nagyobbaknál pedig az esernyő. Nem árt, ha váltóruhát is teszel be a táskába arra az esetre, ha nagyon eláznának, és a pótzokni is mindenképp hasznos lehet. Ahogy a melegebb felső is a melegnek tűnő napokon, hiszen a természetben, főleg a hegyekben gyakran jó pár fokkal hűvösebb az idő. 

Iratok, költőpénz

Ma már természetes, hogy a gyerekeknél is van valamennyi költőpénz, persze nem mindegy, hogy milyen korosztályba tartoznak. És az sem, hogy milyen programokra viszik őket, hiszen ezekért is lehet, hogy külön kell majd fizetni. Iratok közül a diákigazolvány mindenképp legyen a táskában, de ha biztosra akarsz menni, a TAJ-kártya vagy annak fénymásolata is ott lehet. Szintén nélkülözhetetlen a nagyobbaknál a telefontöltő, bár nem biztos, hogy egy erdei kirándulás alatt lesz lehetőség a használatára. 

Tisztasági csomag

Érdemes egy mini tisztasági csomagot is összeállítanod egy kirándulásra, hiszen egy nedves törlőkendő mindig jól jöhet. Ahogy a zsebkendő és kéztisztító is. Ha befér még, egy kis törölköző is hasznos lehet, lányoknak pedig egy plusz hajgumi, hajcsat, vagy akár egy kis fésű is. Ha többnapos kirándulásra mennek, természetesen nagyobb törölközöre és papucsra is szükség lesz a plusz ruha mellett. Na meg egy-két játékra, amivel az utazás is jól telik majd. 

8 kérdés, amit mindennap tegyél fel a gyereknek - Segít feldolgozni neki a napot

Felejtsd el a „Mi volt ma a suliban?” kérdést!

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük