5 zöldség februárban, ami sok fontos tápanyagot tartalmaz: ne a műparadicsomot vedd!

Miért vásárolnál olyan zöldségeket, amiknek nincs is szezonja?

Dia

	A fekete retek a februári időszak egyik legnagyszerűbb vitaminforrása. Rengeteg C-vitamin van benne, ráadásul baktériumölő és légúttisztító hatású is, aminek hála a megfázásos időszakban különösen hasznos.

A fekete retek a februári időszak egyik legnagyszerűbb vitaminforrása. Rengeteg C-vitamin van benne, ráadásul baktériumölő és légúttisztító hatású is, aminek hála a megfázásos időszakban különösen hasznos.

Dia

	Soroljuk: B- és C-vitamin, vas, folsav, magnézium, kalcium - csak néhány a cékla vibráló színe mögött rejtőző értékes tápanyagok közül. Fogyasszátok gyakran februárban is műzöldségek helyett!

Soroljuk: B- és C-vitamin, vas, folsav, magnézium, kalcium - csak néhány a cékla vibráló színe mögött rejtőző értékes tápanyagok közül. Fogyasszátok gyakran februárban is műzöldségek helyett!

Dia

	Talán inkább fűszer, mint zöldség, mindenesetre ilyenkor is van fokhagyma, melynek illóolajai antibiotikus hatásúak, tehát baktériumölők, és hiszed, vagy sem, kétszázféle biológiailag aktív anyagot tartalmaz: enzimeket, ásványi anyagokat, aminosavat. Fokhagymázzátok meg a pirítós alját, nagyon finom, és jót is tesz.

Talán inkább fűszer, mint zöldség, mindenesetre ilyenkor is van fokhagyma, melynek illóolajai antibiotikus hatásúak, tehát baktériumölők, és hiszed, vagy sem, kétszázféle biológiailag aktív anyagot tartalmaz: enzimeket, ásványi anyagokat, aminosavat. Fokhagymázzátok meg a pirítós alját, nagyon finom, és jót is tesz.

Dia

	A nagy téli kedvenc, a savanyú káposzta remek vitaminforrás lehet a családnak. Rengeteg C-vitamint tartalmaz, a benne lévő rostok és hasznos baktériumok pedig jót tesznek az emésztésnek.

A nagy téli kedvenc, a savanyú káposzta remek vitaminforrás lehet a családnak. Rengeteg C-vitamint tartalmaz, a benne lévő rostok és hasznos baktériumok pedig jót tesznek az emésztésnek.

Dia


                        	Tudtad? A lilakáposzta a fehér káposztánál hat-nyolcszor több C-vitamint tartalmaz! Emellett sok benne a vas, tartalmaz K- és U-vitamint, csökkenti a koleszterinszintet, illetve jó hatással van az emésztésre is ballasztanyag tartalma miatt.

Tudtad? A lilakáposzta a fehér káposztánál hat-nyolcszor több C-vitamint tartalmaz! Emellett sok benne a vas, tartalmaz K- és U-vitamint, csökkenti a koleszterinszintet, illetve jó hatással van az emésztésre is ballasztanyag tartalma miatt.

Dia

 	Végül a zöldségek után egy kis ráadás: ilyenkor se feledkezzetek meg az olajos magvak fogyasztásáról, természetesen sózatlanul. A dió, a mogyoró, a mandula télen is remek vitaminforrások, és értékes olajokban gazdagok.

Végül a zöldségek után egy kis ráadás: ilyenkor se feledkezzetek meg az olajos magvak fogyasztásáról, természetesen sózatlanul. A dió, a mogyoró, a mandula télen is remek vitaminforrások, és értékes olajokban gazdagok.

Ezt is szeretjük
Szerző: Kovács Gabriella
Fotó: