Az áfonya egyebek közt antioxidáns hatású antocianint tartalmaz, amely az agy működést is serkenti.
Dia
A bogyós gyümölcsök így például a ribizli - ugyancsak bővelkednek antioxidánsokban, melyek révén növelhető az agy memóriáért felelős sejtjeinek száma. Minél élénkebb a színük, annál több antioxidáns található bennük.
Dia
Az őszi- és sárgabarack is stimulálja az agyműködést - a legjobb, ha kevered a kettőt gyümölcssalátában, melynek ízesítésére használj mézet és fahéjat.
Dia
A béta-karotin révén a reakcióidő rövidebbé, a felfogóképesség gyorsabbá válik, miközben a memória is javul. Kiváló forrása a paradicsom.
Dia
A brokkoli egész évben kapható, de ilyenkor a leggazdagabb vitaminokban és ásványi anyagokban, így az említett béta-karotinban is bővelkedik most.
Dia
A dinnye gazdag vitaminforrásként támogatja az agyműködést, miközben jelentős folyadéktartalma révén kimossa a szervezetből a méreg- és salakanyagokat - amelyek köztudottan elnehezítik a testet és a szellemet egyaránt.
Dia
Az omega-3 zsírsavak köztudottan memóriajavító hatással bírnak. Különösen sok van bennük a lazacban - a nagy melegre való tekintettel egyébként is érdemes kiváltanod a nehéz vörös húsokat hallal.