Remek hírek Thaiföldről: már ki is mentették az első gyerekeket
Épségben kiért a barlangban rekedt gyerekek első csoportja.

thai-barlang-gyerekek

Sikeresen kimentették vasárnap a thaiföldi Tham Luang barlangrendszerben rekedt ifjúsági focicsapat első négy tagját - jelentette a helyi média az MTI szerint.

Két fiú rövid időn belül egymás után bukkant fel a barlang kijáratánál az őket segítő mentőbúvárok kíséretében. A gyerekeket mentőautóval szállították a készenlétben várakozó mentőhelikopterekhez, amelyekkel Csiang Rai város kórházába viszik őket.

Két további fiú pedig a merülés után már elérte a barlangnak azt a termét, ahonnan már a saját lábán tud majd kisétálni a felszínre - közölte a thaiföldi védelmi minisztérium.

Update: az akciót egyelőre leállították, mivel a rendelkezésre álló oxigénpalackokat elhasználták, és a mentőcsapat résztvevőinek az oxigénhiány miatt egészségügyi okokból is fontos pihennie, állapotukkal nem kockáztathatják saját és a mentett gyermekek életét. A mentést holnap reggel - minimum 10 óra múlva - folytatják.

A mentést magyar idő szerint hajnal 4 órakor kezdték el a csapatok, amelyben 13 külföldi és 5 helyi búvár vesz részt a hadseregből. Az akció vezetője szerint a gyermekek készen állnak fizikailag és mentálisan is a kihívásra. A kicsik tegnap levélben nyugtatták meg szüleiket, amikor az edzőjük is bocsánatot kért.

(Fotó: MTI/EPA/ Thaiföldi haditengerészet )

Ezt is szeretjük