Elég jó anyja vagy a gyereknek?

12 tulajdonság, ami elárulja

Talán te is elgondolkodtál már azon, hogy jól szereted-e a gyermekedet. Most kiderül.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A leggondosabb és leglelkiismeretesebb szülőben is felmerülhet a kétség, hogy vajon jól szereti-e gyermekét. Mindez természetesen nem csupán a kicsi ez irányú igényeinek kielégítéséről szól - a tét még ennél is nagyobb. Az a szülő, aki jól szeret, csemetéje egészséges személyiségfejlődését támogatja, ezzel pedig az egész életét helyes irányba terelgeti.

Az ilyen gyermek, ha megnő, a maga lehetőségei szerint bizonyosan hozzátesz valamit a világhoz - nem utolsósorban pedig ő maga is könnyebben boldogul, végső soron sikeresebb és elégedettebb lesz, mint azok a társai, akik nem kapták meg ezt a fajta útravalót.

Ha szeretnél meggyőződni arról, hogy te vajon jól szereted-e porontyodat, az alábbiak segítségével könnyen megállapíthatod.

Ők teszik élhetőbbé a világot

Diana Loomans és Julia Godoy, a Hallgass a gyermekedre - A boldog gyermek nevelésének 12 útja című könyv szerzői munkájuk során gyakran megkérdeztek különféle korú és hátterű felnőtteket, hogy véleményük szerint mi életük öt legnagyobb eredménye.

Soha, egyetlen egyszer sem szerepelt ebben az ötösben egy ingatlan megszerzése vagy valamely nagy befektetés. Sohasem szerepelt a listán egy Bora Bora-i nyaralás. És soha nem került be a listába egyetlen munkahelyi jutalom vagy kitüntetés sem. Ami viszont mindig szerpelt, az a család és mások iránt érzett szeretet - a gyermek iránt érzett szeretet pedig általában a lista első helyét foglalja el.

Milyen nagyszerű, ha igazán szeretünk egy gyermeket - írja a szerzőpáros. Akár szülőként, nagynéniként, nagybácsiként, nagyszülőként, nevelőszülőként, mentorként, tanárként vagy éppen családi barátként tesszük ezt, kevés olyan gyümölcsöző dolog van a világon, mint egy gyermek életét jó irányba befolyásolni.

A jól szeretett gyermek tehetségét, idejét, segítségét a világ szolgálatába fogja állítani, hogy az jobbá válhasson.

A jól szeretett gyermek 12 tulajdonsága

A jól szeretett 12 tulajdonsága nemcsak egyfajta támpontként szolgál számodra, hanem emlékeztethet arra is, milyen formázó erő van a kezedben spirituális értelemben is, amikor nap mint szeretetet adsz gyermekednek.

Biztonságban van - szülője védi, táplálja, gondoskodik róla.
Kíváncsi - lenyűgözik az új élmények, a tanulás, az ismeretlen.
Boldog - örül az élet kisebb és nagyobb áldásainak.
Játékos - interaktív, szeret és képes is mind önmagában, mind másokkal játszani.
Magabiztos - egészséges az önbecsülése, hisz önmaga tehetségében és képességeiben.
Kockázatvállaló - legyőzi félelmét és kipróbál új dolgokat, átgondolt kockázatokat vállal.

Rugalmas - jól kezeli a hibákat, az akadályokat, a csalódásokat, illetve azt, ha kijavítják.
Hiteles - őszinte, szerény, természetes.
Megbízható - becsületes, szavahihető, megbízható szavaiban és tetteiben egyaránt.
Társas lény - jó természetű, barátságos, képes másokkal jó kapcsolatot kialakítani.
Lelkiismeretes - érett, tudatos, alapos, szorgalmas.
Szeretetteljes - gondoskodó, befogad, megbocsájtó, szereti önmagát és másokat.

Cikkünk Diana Loomans és Julia Godoy Hallgass a gyermekedre! című könyvének segítségével készült.

Diana Loomans és lánya, Julia Godoy közösen vállalkoztak arra, hogy megírják ezt a ragyogó könyvet, mely nagy segítség azoknak a szülőknek, akik megtorpantak, tanácstalanok, vagy már éppenséggel zsákutcában érzik magukat nevelési módszereiket illetően. A szerzők 12 kulcsot ajánlanak a boldog, felelősségteljes, kiteljesedett gyermek neveléséhez. Módszerük néhány fontos eleme: a példákon keresztüli tanítás, a pozitív, tiszteletteljes fegyelmezés, teret adni a gyermeknek, és megengedni, hogy hibázzon.

Kiadja a New Fusion Kiadó.
A könyv ára 2790 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.
Ezt is szeretjük