A spirituális gyereknevelés 3 legsúlyosabb tévedése – Így megy tönkre a kicsi

A spirituális gyereknevelésnek akadnak árnyoldalai is.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A spirituális beállítottságú szülők jellemzően nagyobb hangsúlyt helyeznek gyermekük szellemi-lelki fejlődésére, és a szigorú rendszabályozás helyett inkább a finom terelgetést választják.

Mindez önmagában nagyon is tiszteletre méltó, ám ugyanezen anyukák-apukák - persze a legjobb szándékkal - hajlamosak elvetni a sulykot. Vannak például, akik árgus szemekkel figyelhetik, kommunikál-e a kicsi - és ha igen, miként - a felsőbb régiókkal, netán a közvetítő szerepet - és általában a saját világképüket - próbálják ráerőltetni. Mindemellett más buktatók is akadnak - ismerd meg a leggyakoribbakat.

A gyerek mint kommunikációs csatorna

Egyes ezoterikus tanok szerint a kisgyermekek három-négy éves korukig látják a test nélküli entitásokat, melyek főleg angyalok vagy asztrállények lehetnek.

Mivel az apróságok harmadik szeme még nyitva van, és ahhoz a világhoz állnak közelebb, melyből nemrég érkeztek, könnyen fel is tudják venni a kapcsolatot a láthatatlan világ küldötteivel.

Ha a csemetédet ez a helyzet nyugtalanítja, félelemmel tölti el, és emiatt szorongó lesz, akkor ne erőltesd a magasabb szférákkal a kommunikációt.

Várd meg, míg a gyermeked kicsit nagyobb lesz, és önszántából kezd el érdeklődni az ezotéria iránt - de persze az se baj, ha nem vonzzák különösebben a szellemi tudományok.

Természetes, hogy a csemetéd neked mondja el először, ha valamilyen furcsaságot tapasztal. Ez a bizalom jele, mellyel nem szerencsés visszaélni. Ha a lurkó angyalokról mesél, netán előző életéből lát valamilyen eseményt az álmában, először inkább nyugtasd meg, ne faggatózz feleslegesen. A sok kérdéssel csak felzaklatnád, ezért ne kezd el nyomozni, vagy pláne reinkarnációs hipnózisra járni vele.

Segítsd feldolgozni az élményt, de ne erősítsd benne azt az érzést, hogy ettől ő különlegesebb a többi kisgyereknél - ezzel a tudattal nagyon nehezen talál majd barátokat magának nagyobb korában.

Vegetáriánus étrend

Kiskorban fokozottan fontos a megfelelő mennyiségű és arányú fehérje- és vitaminbevitel, mely segít a növekedésben és a csontok fejlődésében. Ha nem jut a kicsi szervezete elegendő tápanyaghoz, az nemcsak a testén hagy nyomot, komoly spirituális vonzatai is vannak. A harmadik szem fokozatos bezáródásával egyidejűleg gyökereket kell ereszteni a földben a gyerkőcnek, megszilárdítania a helyét fizikai síkon, ezzel egy időben pedig szépen fokozatosan elszakadni a szellemi szférától. Ezt a folyamatot akadályozod meg, ha eltiltod a húsevéstől.

Játék helyett meditáció

A gyerkőcöknek hatalmas a mozgásigényük, kisebb korban még csak tapintással érzékelik a világot, ám később mindenre felmásznak, amire csak lehet. Hagyd, hogy csemetéd a kortársaival játsszon délutánonként, és együtt fedezzék fel az anyagi világot.

8 tragikus sorsú sztárcsemete

Nézegess képeket!

Elolvasom

A kiskorban elkezdett meditáció ártalmas lehet, hiszen ebben az életszakaszban az itteni világban kell megszilárdítani a helyét, nem a láthatatlan dimenziókban. Mostanában divatos a baba-mama jóga, ami erősítheti a kettőtök közti érzelmi kapcsot, de havonta egy-két alkalomnál többet nem érdemes beiktatni a hetirendetekbe. Inkább vidd a porontyot játszóházba vagy bábszínházba, minél többféle programot kerestek fel együtt, annál szélesebb lesz a látóköre.

Erősítsd a gyökércsakrát!

Az, hogy a kicsi megtalálja a helyét bolygónkon, elsősorban a te felelősséged. Az úgynevezett leföldelést támogathatod, ha - a megfelelő táplálkozás és a kellő mennyiségű napi mozgás mellett - olyan játékot eszelsz ki, melyhez inkább lábmunkára van szükség, ez ugyanis erősíti a kapcsolatot a földdel. Segítségedre lehet még a piros szín használata: érdemes a kicsi ruhái közé is becsempészni egy-egy vörös pólót, de a gyerekszoba falán is visszaköszönhet ez a szín, mondjuk valamilyen falmatrica képében.

Talán furcsának találod, ám mindez hozzájárul a gyökércsakra erősítéséhez - és ez az energiaközpont felelős az anyagi világban való boldogulásért. Kisgyerekkorban ez kapja legfontosabb szerepet, ha ugyanis hiányoznak az alapok, nem lesz mire építkezni.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ha viszont lurkód gyökércsakrája harmonikusan működik, boldog, kiegyensúlyozott gyermek, majd felnőtt lesz belőle, aki két lábbal áll a földön. A spirituális gyereknevelést pedig ne erőltesd rá - így nemcsak jót teszel vele, hanem később nagyobb eséllyel azonosul a világnézeteddel is.

Ezt is szeretjük