Szuper tippek a babaszobába
Csináld magad!
Szeretnéd, hogy az apróság jól érezze magát? Tippjeinkkel vidámmá és izgalmassá teheted a szobáját!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Valljuk be, babaszobát berendezni valahol minden nő legbenső vágya, hiszen nincs annál nagyobb öröm, mint a várva várt apróság első lakhelyének otthonos, barátságos környezetté történő varázsolása.

Manapság azonban nem könnyű kiválasztani a szükséges dolgokat a bababoltok már-már zavarbaejtő, hatalmas választékának láttán, de miért is kellene?

Sokkal eredetibb és számodra is élvezetesebb lehet, ha néhány egyszerű ötlettel magad varázsolod egyedivé a kicsi birodalmát! Mindehhez pedig nincs is másra szükség, mint a szoba hangulatát és stílusát leginkább meghatározó lakástextilekre és saját készítésű fali képekre!

Varrógépre fel!

A lakástextilek elkészítéséhez csupán egy varrógépre, egy kis gyakorlatra - ha nincs gyakorlatod, a nagymama biztosan örömmel segítségedre lesz majd - és egy jó ötletre. Akár kisfiú, akár kislány az apróság, arra kell gondolni, hogy a gyermekek számára a legegyszerűbb dolgok és tárgyak a legvarázslatosabbak. Ha például egy sima kék szövetre zöld dombokat varázsolsz, máris izgalmas kis világot teremthetsz a baba számára, amit könnyedén feldobhatsz az üzletekben kapható kedves, rávasalható textilmatricákkal.

Legyen ez kisautó, repülő vagy éppen mozdony, virág, pillangó, mackó, esetleg kiscica, biztos, hogy a csemetéd kedvencévé válnak, hiszen a mama készítette őket neki.

Mesevilágba csöppenve

Ha az alapötlet megvan, az már elég ahhoz, hogy hangulatos mesevilágot teremts a babaszobában, hiszen a mintás textilt függöny, zsebes tároló, ágyrács-védő, baldachin, paplan vagy kispárna formájában is használhatod.
A szoba hangulatát - a textilek mellett – azonban nagyban befolyásolja a falak díszítése is, ami aztán tényleg nem nagy ördöngösség. Könnyedén "bababaráttá" varázsolhatod ugyanis a szobát egy tetszetős tapétával vagy bordűrrel, ám még egyszerűbb, ráadásul gazdaságosabb és gyorsabb is, ha kedves kis fali képek készítésével teszed ezt.

A képek legnagyobb értéke viszont, ha saját kezűleg rajzolsz, festesz olyan figurákat vagy jeleneteket, ami számodra is kedves. A bekeretezett képeket - akár gyermekünk kívánságára egy újabb rajzra, vagy éppen már a saját alkotására - ráadásul bármikor kicserélheted, vagy változtathatsz felfüggesztési módján, esetleg az elrendezésén.

A képek felfüggesztésénél legyen bármilyen jó ötleted is - textil háttér, felfüggesztés selyemszalaggal, zsinórral -, fontos, hogy az biztonságosan valósuljon meg, hiszen a gyermekszoba legnagyobb értéke a szépséggel szemben a biztonság.

OLVASD EL EZT IS!

baba jatek
  • első év
  • gyerekjáték

5 multifunkciós gyerekjáték

Ezt is szeretjük