Kisbabát vársz?
15 holmi, amit feltétlenül be kell szerezned
A pici érkezésére nemcsak lélekben kell készülnöd: tudd meg, mit szerezz be, mire megszületik!

Dia

BabaruhaA ruhácskák beszerzése a gyerekvárás legnagyobb örömei közé tartozik. Szerezz be jópárat az apró rugdalózókból, mert előfordulhat, hogy naponta akár többször is át kell majd öltöztetned a gyerkőcöt.Kapcsolódó cikk:5 tárgy, ami nem hiányozhat a babaszobából »

Babaruha

A ruhácskák beszerzése a gyerekvárás legnagyobb örömei közé tartozik. Szerezz be jópárat az apró rugdalózókból, mert előfordulhat, hogy naponta akár többször is át kell majd öltöztetned a gyerkőcöt.

Kapcsolódó cikk:
5 tárgy, ami nem hiányozhat a babaszobából »

Dia

KenguruAmikor csemetéd már képes önállóan tartani a fejét, hordozhatod kenguruban is. Ez lehetővé teszi, hogy mindkét kezed szabadon legyen, miközben a pici végig érzi tested közelségét.

Kenguru

Amikor csemetéd már képes önállóan tartani a fejét, hordozhatod kenguruban is. Ez lehetővé teszi, hogy mindkét kezed szabadon legyen, miközben a pici végig érzi tested közelségét.

Dia

CumiA cumi kielégíti a szopási ösztönt, ami a csecsemőket akkor is szopásra készteti, amikor nem éhesek. A jó erős cumi száj része szellőző nyílásokkal van ellátva.Kapcsolódó cikk:A 3 gyakori probléma, ami a szoptatás alatt adódhat »

Cumi

A cumi kielégíti a szopási ösztönt, ami a csecsemőket akkor is szopásra készteti, amikor nem éhesek. A jó erős cumi száj része szellőző nyílásokkal van ellátva.

Kapcsolódó cikk:
A 3 gyakori probléma, ami a szoptatás alatt adódhat »

Dia

AutósülésGyermekedet a törvény értelmében csak autósülésben szállíthatod. Ez amellett, hogy kényelmesebbé teszi az utazást, nagyobb kényelmet is biztosít számára, mintha enélkül utazna.

Autósülés

Gyermekedet a törvény értelmében csak autósülésben szállíthatod. Ez amellett, hogy kényelmesebbé teszi az utazást, nagyobb kényelmet is biztosít számára, mintha enélkül utazna.

Dia

Digitális hőmérőA gyerekek testhőmérsékletét megbízhatóan lehet mérni végbélben, hónaljban vagy a nyelv alatt. Az Európai Uniós szabványoknak megfelelően higanyos lázmérőt már nem lehet kapni.Kapcsolódó cikk:A halálos rotavírus tünetei és megelőzése »

Digitális hőmérő

A gyerekek testhőmérsékletét megbízhatóan lehet mérni végbélben, hónaljban vagy a nyelv alatt. Az Európai Uniós szabványoknak megfelelően higanyos lázmérőt már nem lehet kapni.

Kapcsolódó cikk:
A halálos rotavírus tünetei és megelőzése »

Dia

CipőMár pár hónapos babádra is érdemes cipőt adnod, hogy hűvösebb időben melegítse a lábát. Válassz minél puhább anyagból készült cipőcskét, de nem feltétlenül érdemes sokat költened rá, hiszen úgyis pillanatok alatt kinövi majd.

Cipő

Már pár hónapos babádra is érdemes cipőt adnod, hogy hűvösebb időben melegítse a lábát. Válassz minél puhább anyagból készült cipőcskét, de nem feltétlenül érdemes sokat költened rá, hiszen úgyis pillanatok alatt kinövi majd.

Dia

EtetőszékBár eleinte csak szopni fog a baba, az átállás során etetőszékre is szükséged lesz. Ha nem szeretnéd, hogy minden konyhai tárgy bébiételtől legyen maszatos, hasznos lesz a műanyag tálcácskával felszerelt kis ülőke.Kapcsolódó cikk:Miért nem eszik a gyerek? »

Etetőszék

Bár eleinte csak szopni fog a baba, az átállás során etetőszékre is szükséged lesz. Ha nem szeretnéd, hogy minden konyhai tárgy bébiételtől legyen maszatos, hasznos lesz a műanyag tálcácskával felszerelt kis ülőke.

Kapcsolódó cikk:
Miért nem eszik a gyerek? »

Dia

BabakádHa nem akarod, hogy a pancsolás öröm helyett veszélyes művelet legyen, ne a nagy kádban fürdesd a gyereket, hanem vásárolj a méretének megfelelő fürdetőkádat. A babakádak többsége követi a testformát, és úgy van kialakítva, hogy a csecsemő ne bukhasson a víz alá.

Babakád

Ha nem akarod, hogy a pancsolás öröm helyett veszélyes művelet legyen, ne a nagy kádban fürdesd a gyereket, hanem vásárolj a méretének megfelelő fürdetőkádat. A babakádak többsége követi a testformát, és úgy van kialakítva, hogy a csecsemő ne bukhasson a víz alá.

Dia

BabaszappanA kevesebb ez esetben több. Következésképpen olyan termékeket érdemes vásárolnod, amelyek a lehető legkevesebb adalékot, illatosítót tartalmazzák. Ne kenj túl sok kozmetikumot a babára, hiszen bőre rendkívül érzékeny. Csak kímélő készítményeket vásárolj.

Babaszappan

A kevesebb ez esetben több. Következésképpen olyan termékeket érdemes vásárolnod, amelyek a lehető legkevesebb adalékot, illatosítót tartalmazzák. Ne kenj túl sok kozmetikumot a babára, hiszen bőre rendkívül érzékeny. Csak kímélő készítményeket vásárolj.

Dia

CumisüvegA szoptatást kiegészítő etetéshez négy-hat 250 ml-es, csak szoptatás esetén pedig egy 250 ml-es biztonsági cumisüveg szükséges a hozzá tartozó cumival és peremmel. A szilikoncumi szagtalan, íztelen, nem lesz nyúlós, valamint áttetsző, így könnyen láthatod, hogy mennyire tiszta.Kapcsolódó cikk:Hogyan szoktasd le a cumisüvegről? »

Cumisüveg

A szoptatást kiegészítő etetéshez négy-hat 250 ml-es, csak szoptatás esetén pedig egy 250 ml-es biztonsági cumisüveg szükséges a hozzá tartozó cumival és peremmel. A szilikoncumi szagtalan, íztelen, nem lesz nyúlós, valamint áttetsző, így könnyen láthatod, hogy mennyire tiszta.

Kapcsolódó cikk:
Hogyan szoktasd le a cumisüvegről? »

Dia

Baba evőeszközBár a gyerek sokáig legfeljebb arra használja a kezébe adott evőeszközt, hogy azzal a kis asztalt püfölje etetés közben, érdemes minél korábban megismertetned őt ezekkel  a tárgyakkal. Természetesen műanyag vagy fa holmit vásárolj neki, amivel nem tehet kárt magában.Kapcsolódó cikk:A 6 leggyakoribb probléma a fogzás idején »

Baba evőeszköz

Bár a gyerek sokáig legfeljebb arra használja a kezébe adott evőeszközt, hogy azzal a kis asztalt püfölje etetés közben, érdemes minél korábban megismertetned őt ezekkel  a tárgyakkal. Természetesen műanyag vagy fa holmit vásárolj neki, amivel nem tehet kárt magában.

Kapcsolódó cikk:
A 6 leggyakoribb probléma a fogzás idején »

Dia

BabakocsiÉrdemes olyan kocsit vásárolnod, amiben cserélni lehet a mózeskosarat és az  autósülést. Fontos szempont a tárolóképesség is: feltétlenül legyen hová tenned a pelenkatáskát, amire bármikor szükséged lehet. A kerék rugózása legyen kellőképpen puha, így az egyenetlenebb sétautak sem telnek majd sírással.

Babakocsi

Érdemes olyan kocsit vásárolnod, amiben cserélni lehet a mózeskosarat és az  autósülést. Fontos szempont a tárolóképesség is: feltétlenül legyen hová tenned a pelenkatáskát, amire bármikor szükséged lehet. A kerék rugózása legyen kellőképpen puha, így az egyenetlenebb sétautak sem telnek majd sírással.

Dia

HintőporA babahintőpor leginkább a köldökcsonk ápolásának időszakában jön majd jól. Később azonban nagy melegben sem árthat, amikor a pici bőre jobban befülled a pelus alatt.Kapcsolódó cikk:A gyerekkori ekcéma ellenszerei »

Hintőpor

A babahintőpor leginkább a köldökcsonk ápolásának időszakában jön majd jól. Később azonban nagy melegben sem árthat, amikor a pici bőre jobban befülled a pelus alatt.

Kapcsolódó cikk:
A gyerekkori ekcéma ellenszerei »

Dia

SapkaA nyári babának legalább egy karimás textilsapka kell napszúrás ellen. A téli gyereknek vastag sapkára is szüksége van, ugyanis a test hőtermelésének jelentős része a fejen át adódik le a környezetbe. Olyan sapkát válassz, ami takarja a pici fülét is, de nem szorosan.

Sapka

A nyári babának legalább egy karimás textilsapka kell napszúrás ellen. A téli gyereknek vastag sapkára is szüksége van, ugyanis a test hőtermelésének jelentős része a fejen át adódik le a környezetbe. Olyan sapkát válassz, ami takarja a pici fülét is, de nem szorosan.

Dia

PelenkaPelenkára már a kórházban is szükséged lesz, úgyhogy pár csomaggal érdemes előre beszerezned. Az újszülött méretű pelenka után hamarosan a nagyobb méretekre is szükség lesz, hiszen ebben a kezdeti időszakban ez lesz az egyik fogyóeszköz.Kapcsolódó cikk:A legjobb leszoktató pelenkák körképe, árakkal »

Pelenka

Pelenkára már a kórházban is szükséged lesz, úgyhogy pár csomaggal érdemes előre beszerezned. Az újszülött méretű pelenka után hamarosan a nagyobb méretekre is szükség lesz, hiszen ebben a kezdeti időszakban ez lesz az egyik fogyóeszköz.

Kapcsolódó cikk:
A legjobb leszoktató pelenkák körképe, árakkal »
Ezt is szeretjük
Szerző: Gémesi Melinda
Fotó: