3 módszer, amivel megjósolhatod a baba nemét

Próbáld ki őket!

A kíváncsiság már jóval az ultrahangvizsgálat előtt furdal? Jósold meg, fiút vagy lányt vársz!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szerelem, a pénz és a sikeres jövő után a baba neme az, amit a lehető legtöbb módszerrel próbálnak az emberek kiolvasni a csillagokból. Ha te azon az állásponton vagy, hogy mindegy, fiú vagy lány, csak egészséges legyen, amint eljön a család előtt a nagy bejelentés ideje, a rokonoktól így is biztosan számíthatsz egy-két jóslatra. Van, aki pocakod alakjából ítéli majd meg születendő gyermeked nemét, míg más az alapján tesz biztos kijelentést, hogy melyik napon estél teherbe.

Bár a várandósság 16. hetétől kezdve egy sokkal megbízhatóbb módszer is létezik arra, hogy kiderítsd gyermeked nemét, hazánkban csupán 1968 óta használják az ultrahangot a szülészet területén. Ne csodálkozz tehát, ha nagymamád rögtön ajánl néhány módszert a néphagyományok kelléktárából.

A hasonló következtetések nem feltétlenül működnek megbízható hatékonysággal, de számodra is szórakoztató lehet eljátszani a gondolattal, hogy vajon melyik verzió szerint milyen nemű babát vársz. Íme, három különösen népszerű módszer, mellyel jóslatokba bocsátkozhatsz!

Kínai nemnaptár

Az eredeti kínai nemnaptár ma is bárki számára megtekinthető a Pekingi Természettudományi Múzeumban. A történelem során szinte a világ minden pontján volt olyan időszak, hogy kulcsfontosságú szerepe volt a születendő gyerek nemének, hiszen az egész család sorsa múlhatott azon, hogy fiú vagy lány születik. A kínaiak azonban nem bízták mindezt a szerencsére: ezért jött létre a nemnaptár, ami alapján a nők tudatosabban időzíthették az együttlétet.

Bár arról nincsenek adatok, hogy az esetek döntő hányadában megbízhatóan működött-e a táblázat, a naptárnak a mai napig nagy hagyománya van, és az egyik legelterjedtebb eszköz, mellyel a kismamák jósolhatnak.

14 tárgy, ami elhozza a boldogságot

Nézegess képeket!

Elolvasom

Legnagyobb előnye, hogy nemcsak a már fejlődő babáról árulkodik, de akkor is használhatod, ha szilárd elképzeléseid vannak arról, hogy kisfiút vagy kislányt szeretnél. Amennyiben párodnak nincs ellenére, hogy az ovuláció mellett még a nemi valószínűségeket is figyelembe véve megtervezd a nemi életeteket, akár a fogantatás előtt is bevetheted az ősi kínai módszert.

A kínai nemnaptár a fogantatás időpontja és életkorod alapján jósolja meg a baba nemét. Az eredeti táblázatban a sorok határozzák meg az életkort, míg az oszlopokból azt a hónapot keresheted ki, amikor szeretnél teherbe esni, vagy amelyik a fogantatás legvalószínűbb időpontja.

Hold-jegy alapján

Természetesen a horoszkópból sem csupán már megszületett gyermeked jellemét olvashatod ki. A csillagok is megadják a maguk válaszát a nagy kérdésre a fogantatás időpontja alapján. Amennyiben megfigyeled, hogy ekkor hol áll a Hold, megtudhatod, hogy fiad vagy lányod születik.

Ha a nagy napon pozitív, vagyis férfias jegyben helyezkedik el a Hold, érdekes módon az asztrológia biztosra veszi, hogy egy Y-kromoszómával rendelkező hímivarsejt lesz a győztes. Amennyiben tehát a Kos, az Ikrek, az Oroszlán, a Mérleg, a Nyilas vagy a Vízöntő jegyében áll a Hold, fiút várhatsz, míg, ha a Bika, a Rák, a Szűz, a Skorpió, a Bak vagy a Halak képében helyezkedik el a Hold, lánygyermeked születik.

Megeshet, hogy a módszer nem bizonyul hatásosabbnak, mint a kétesélyes tippelés, de az is lehet, hogy elég, ha egyszerűen csak a megérzéseidre hallgatsz. Mindenesetre, ha a baba neme nem is derül ki helyesen, a születési horoszkóp alapján a személyiségéről sokat megtudhatsz.

Ingajóslás

Ahogy az összes többi ezoterikus módszer, az ingajóslás sem nyugszik tudományos alapokon, mégis sokan állítják, hogy működik. Maguk a szakértők is bevallják, hogy az inga nem magától mozog, hanem a jós önkéntelenül megindítja egy apró mozdulattal az eszközt. Az elmélet szerint azonban ezt a rezdülést a tudatalattit átható kozmikus energiák irányítják, tehát korántsem tekinthető véletlennek, és az sem valószínű, hogy az, aki segít neked a jóslásban, akarattal lengeti az ingát körbe vagy éppen egyenes vonal mentén.

Egy próbát akkor is megér a módszer, ha szkeptikus vagy, sok kismama legnagyobb meglepetésére ugyanis gyakran igazat leng az inga. Ha éppen nem áll a rendelkezésedre szakszerű eszköz, rögtönözhetsz egy ingát, ha nyakláncodra felfűzöl egy aranygyűrűt.

Tartsd a tárgyat gömbölyödő pocakod vagy felfelé fordított csuklód fölé, és figyeld, hogyan mozog. Amennyiben körkörösen indul meg, lányod lesz, ha viszont előre-hátra vagy oldalra mozog, akkor kisfiú növekszik a pocakodban. Egyesek szerint a módszer nemcsak a várandósság ideje alatt működik, de előzetesen is jóslatokba bocsátkozhatsz vele.

Az inga ugyanis elvileg születendő gyermekeid számát és nemét egyaránt elárulja, tehát érdemes egész addig lengetned magad fölött, amíg mozdulatlan nem marad.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ha nem bízol magadban, szakemberhez is fordulhatsz, hogy ingázza kis csemetéd nemét, vagy akár tesztelheted párodon is a gyűrűs módszer megbízhatóságát. Miután egyedül elvégezted a kísérletet, add a kezébe az ingát, hogy ismételje meg ő is, így kétféle válaszotok lesz a baba nemére vonatkozóan - melyek jó esetben megegyeznek.

Ezt is szeretjük