5 különleges apró ajándék az adventi naptárba cukorka és csoki helyett: ezeket imádni fogják a gyerekek

Nemcsak csokikat, hanem különböző ötletes ajándékokat is elrejthetsz az adventi naptár ablakaiba.

Adventi naptár gyerekeknek csoki helyett
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Advent az elmélyülés, várakozás ideje, mely időszakot a gyerekek számára már az 1940-es évektől kezdve aprócska ajándékokkal teli adventi naptárakkal szokás megfűszerezni.

A boltban kapható kalendáriumok többségében a pici ablakocskák legtöbbször csokoládét rejtenek, ám ezek az ötletes naptárak akár otthon is elkészíthetők - ebben az esetben a karácsonyi visszaszámlálás napjait jelölő tasakokat vagy fiókokat olyan meglepetésekkel töltöd meg, amivel csak szeretnéd.

Kézműves alapanyagok

A gyerekek kreativitását remekül fejlesztik a kézműves kellékek, mint a kis hurkapálcák, a pom-pomok, a matricák, a csillámpor, a gyöngyök vagy a ragasztó, csak hogy néhány közülük felsorolásra kerüljön.

Az ajándékokat olyan sorrendben is megkaphatja a kicsi, amivel fokozatosan fel tudja őket használni, így karácsonyra valami kézzel készített saját tárggyal is büszkélkedhet.

Kincses térkép

Rajzolj egy kincses térképet, mely a lakás alaprajzát mutatja, és ezen x-szel jelölj egy helyet, ahová valamilyen karácsonyi ajándékot rejtettél. A papírt vágd fel 24 darabra, és ezeket a cetliket tedd a kalendárium különböző részeibe. Ahogy telnek a napok, és egyre több fecnivel gazdagodik a gyermek, úgy kristályosodik ki számára, hol rejtőzik a kincs - micsoda izgalom!

Puzzle-darabok

A puzzle az egyik legjobb készségfejlesztő játék, a memóriára, az IQ fejlődésére is pozitívan hat. Kortól függően vásárolj egy 25-120 darabos puzzle-t, és a naptár ablakaiba 1-5 darabot helyezz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Mire elérkezik a karácsony, már ott díszeleg a kisgyerek alkotta puzzle is, amit be tudtok keretezni, és feltenni dísznek a falra. Ha a 25 darabos fajtát vetted, akkor karácsony napján megkaphatja a hiányzó darabot, mintegy plusz karácsonyi ajándékként.

Írószerek

Ha a gyerkőc már iskolába jár, az írószerek egyébként is fogyóeszköznek számítanak, így miért is ne lehetne a kalendáriumot ceruzákkal, radírokkal, tollakkal, vonalzóval, számológéppel, hegyezővel megtölteni? Ezeket szépen egyesével tudja gyűjtögetni a tolltartójában, majd az utolsó nap a szettet kiegészítheti még a hiányzó darabbal.

Könyvek

Akár tud már olvasni a csöppség, akár nem, a könyv mindig jó ajándék, elvégre a szülő is el tudja mesélni az írottakat számára. Minden napra egy vékony, kis méretű könyvet csomagolj be, ezekre ragaszd vagy írd fel a megfelelő számokat.

GettyImages-548554419

Végezetül egy helyes kosár vagy doboz szükséges, amibe sorrendbe belehelyezed a pakkot, és létre is hoztad az adventi könyvkalendáriumot. Nem muszáj megvenni a legújabb kiadású olvasmányokat, nagyszerű kötetek lapulnak az antikváriumokban is, időnként pár száz forintért is hozzájuk lehet jutni.

8 egyszerűen és gyorsan elkészíthető adventi naptár kicsiknek

Mutatjuk a legötletesebb megoldásokat, amelyek nemcsak mutatósak, de könnyen és gyorsan, akár egy este alatt is elkészíthetők!

8 egyszerűen és gyorsan elkészíthető adventi naptár kicsiknek - Egy este alatt végzel vele

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük