A kismamák 3 tipikus álma

Tudd meg, mit jelentenek!

Riasztó álmokkal küzdesz, mióta teherbe estél? Tudd meg, milyen lelkiállapotot szimbolizálnak.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mindenkori lelkiállapotodról semmi sem árul el többet, mint az álmaid. Különösen igaz ez a várandósság idején, amikor érzelmeid minden korábbinál intenzívebbé válnak. Bizonyos mozzanatok pedig a megfigyelések szerint számos kismama esetében megjelennek - olyannyira, hogy a szakemberek tipikus terhesség alatti álmokról beszélnek.

Egy-egy különös álomból felébredve könnyen megriadhatsz, netán a jövő előrevetülését láthatod némelyik bizarr vagy hátborzongató képben. Arról természetesen szó sincs, hogy az álmodban történtek később a valóságban is bekövetkeznének.

Tény viszont, hogy az álmok jellemzően lelkiállapotodat szimbolizálják, ezáltal pedig olyan információk befogadására késztetnek, melyekről éber állapotban esetleg nem szívesen veszel tudomást. Ha megismered jelentésüket, a kicsi születéséig rendet tehetsz önmagadban, illetve a környezetedben - így pedig lényegesen nyugodtabban léphetsz majd be a szülőszobába, és állhatsz elébe az addig ismeretlen élethelyzetnek.

Nagyobb gyereket vagy felnőttet szülsz

A kismamák - különösen várandósságuk első néhány hónapjában - gyakorta álmodják azt, hogy egy láthatóan idősebb, ám csecsemőméretű gyermeket, netán egy aprócska felnőttet hoznak a világra. Ez a fajta álom arra utal, hogy aggodalommal, szorongással, netán félelemmel tölt el az új élethelyzet, melyet hamarosan meg kell tapasztalnod.

Születendő gyermekedet pedig azért látod idősebbnek, mert így kevésbé kiszolgáltatott - valójában tehát a rád nehezedő nyomást próbálod tudat alatt enyhíteni az álom révén. A probléma oka gyakran a bizonytalan egzisztenciális helyzetben vagy párkapcsolatban keresendő, ám az sem kizárt, hogy egyszerűen csak attól tartasz, nem leszel elég jó szülő a kicsinek - különösen akkor, ha nincs előtted pozitív minta, azaz édesanyáddal való kapcsolatod nem volt éppen zökkenőmentes.

Állatot vagy bizarr lényt hozol a világra

A várandósság során a korábbinál gyakrabban jelenhetnek meg álmaidban különböző állatok - ezek éppúgy lehetnek emlősök, hüllők vagy madarak, mint olyan furcsa lények, melyek külső jegyeik alapján egyetlen ismert fajhoz sem sorolhatók be.

Könnyen lehet, hogy ez a bizonyos tollas-szőrös-pikkelyes jószág nem egyszerűen csak jelen van álmaidban, hanem őt hozod a világra kisbaba helyett. Ha az álombeli figurát - a helyzet bizarr volta ellenére - örömmel fogadod, minden bizonnyal készen állsz az anyaságra, és a feltételek is adottak ahhoz, hogy egy új élet érkezzen hozzád. Ha azonban fenntartással, netán viszolygással viseltetsz az álmodban megjelenő lény iránt, lehetséges - de persze egyáltalán nem törvényszerű -, hogy születendő gyermekedhez valamiféle kettősséggel viszonyulsz. Természetesen akarod őt, ugyanakkor tartasz attól a fajta felelősségtől, ami az ellátásával jár.

Egy másik értelmezés szerint viszont az sem zárható ki, hogy egyszerűen csak nehezen viseled a terhességgel járó kellemetlen tüneteket, mivel pedig ezt a problémát nem tudod megosztani a környezeteddel - például azért, mert egy kismamától elvárják, hogy boldog legyen, ebbe pedig nem fér bele az állapotod miatti panaszkodás -, így próbálod feldolgozni azt.

Erotika és megcsalás

Megeshet, hogy álmaidban volt szerelmeddel, egy számodra amúgy nem túl izgalmas ismerősöddel, netán egy vadidegennel szeretkezel.

Ez valószínűleg arra a prózai okra vezethető vissza, hogy növekvő pocakod miatt, netán orvosi javallatra a korábbinál kevesebbszer, illetve egyáltalán nem szeretkezel - a kényszerű moratóriumot pedig álmaid révén kompenzálod.

Ez esetben tehát aggodalomra semmi okod - a probléma vélhetően magától megoldódik majd, miután a pocaklakó előbújik.

Nagyobb a baj, ha álmaidban azt látod, hogy születendő gyermeked apját idegen nők környékezik meg, netán ő maga kezdeményez viszonyt valakivel. Ekkor ugyanis - akár tudatosan, akár tudat alatt - tartasz attól, hogy a férfira, akit választottál, nem számíthatsz majd maradéktalanul az új élethelyzetben, holott most lenne csak igazán szükség a támogatására.

Az álmok a barátaid

Álmaid - ha mégoly riasztóak is - valójában a segítségedre vannak: túl azon, hogy fontos üzenetet közvetítenek, módot adnak a benned lévő negatív érzelmek kiszelepelésére is.

Ha mindezek ellenére nyomasztó érzést hagynának benned, beszéld ki őket magadból olyasvalakinek, akiben megbízhatsz.

Amennyiben pedig úgy látod, hogy valós problémára hívják fel a figyelmedet, időben tedd meg a megfelelő lépéseket, illetve kérj segítséget, hogy a kis jövevényt a lehetőségek szerinti legnyugodtabb körülmények között fogadhasd.

Ezt is szeretjük