A feldolgozatlan lelki bajok fontos 15 jele

Gyerekeknél is igaz

A kicsi nem tudja kifejezni, ami benne zajlik, néhány viselkedési mód azonban árulkodó.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Már az apróságok életében is számos olyan, kisebb vagy nagyobb probléma akadhat, aminek megoldására egyedül nem képesek, sőt, koruknál fogva ki sem tudják fejezni, hogy voltaképpen mi a baj. Ilyen lehet a költözés, új családtag érkezése vagy kistestvér születése, a közösségbe kerülés, de ennél jóval kisebb horderejű események is megbolygathatják a gyerek lelkét.

Mindez nemritkán rosszalkodásban vagy betegeskedésben nyilvánul meg - a szülő pedig értetlenül áll a jelenség előtt, pedig a megoldás közelebb lehet, mint gondolná.

Nem rosszaság: segítségkérés

A lelki problémák megnyilvánulhatnak a szokásostól finoman szólva eltérő magatartásban, amit sok szülő - és pedagógus is - hajlamos úgymond rosszaságként értékelni. A rosszaság pedig jellemzően retorziót von maga után, a feddéstől a büntetésig, ami persze nemhogy nem javít a helyzeten, de még tovább is rontja azt - azaz a lurkó még nehezebben kezelhetővé válik, mint addig volt.

Holott szó sincs arról, hogy bosszantani akarná a körülötte lévőket: megnyilvánulásai révén olyan problémákra próbálja felhívni a figyelmüket, amiket más módon nem tud közölni, sőt, még saját magának sem képes megfogalmazni,

Lelki baj, testi tünet

Ha gyermeked minden elővigyázatosságod ellenére rendszeresen megbetegszik, nagy a valószínűsége annak, hogy a jelenség hátterében nem kizárólag fizikai, hanem lelki okok is állnak. A szervezet sejtjeinek működéséért felelős impulzusokat ugyanis a mindenkori lelkiállapot is nagymértékben befolyásolja, így a negatív pszichikai tényezők, mint a szorongás, a félelem, a düh, a frusztráció, a féltékenység és az alacsony önbecsülés egyaránt hozzájárul bizonyos betegségek kialakulásához. Mindez nem jelenti azt, hogy ne kellene orvoshoz fordulnod, ám érdemes végiggondolnod azt is, min lehetne változtatni akár a kicsi körül, akár a családtagjaival vagy társaival való viszonyában.

15 jel, hogy a kicsi lelki bajokkal küzd

Ha szeretnéd tudni, hogy melyek a feldolgozatlan lelki problémák jelei, kattintsd végig képgalériánkat.

Ily módon a megoldást is könnyebben megtalálod - amennyiben pedig sikerül kiiktatni a zavaró tényezőt vagy tényezőket a gyerkőc környezetéből, máris sokat tettél azért, hogy kiegyensúlyozott és elégedett ember váljon belőle nagykorában.

Ezt is szeretjük