A 11 legcukibb gyerekduma a terhességről és szülésről, amit valaha hallottunk
A kicsik hiányos ismereteiket élénk fantáziájukkal pótolják.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szülő jó szándékúan igyekszik megkímélni csemetéjét a várandósság és a szülés részleteitől, mondván, hogy még kicsi, úgysem értené. Mivel pedig a gólyamese már a múlté, sok édesapa és édesanya úgy oldja meg a problémát, hogy inkább nem is beszél ilyesmiről.

Ám a gyerekeket nagyon is foglalkoztatják a fenti témakörök, hézagos tudásukat pedig a fantáziájukkal pótolják ki, ha pedig nem sikerül, igencsak zavarba ejtő kérdéseket tesznek fel. Így keletkeztek a következő aranyköpések is. Nevess velünk!

Gyerekszájtörténetek

Szonja négy és fél éves. Az oviban az egyik csoporttársa anyukája éppen várandós. Otthon a kislány meséli: csoporttársa elmondása szerint a gyerekek úgy születnek, hogy felvágják az anyuka pocakját. Édesanyja nyugtatgatja, hogy ez nem mindig van így. Mire Szonja:
- Ha én szülök, mondd meg a doktor bácsinak, hogy az én pocakomat ne vágja fel!
B. T.

- Én tudom, hogy születik a kisbaba! - újságolja a kisfiú édesanyjának.
- Hogyan?
- Hát a fiúknak van két lyukuk, az egyiken pisilnek, a másikon kakilnak, a lányoknak meg három van, az egyiken pisilnek, a másikon kakilnak, a harmadikon pedig kijön a kisbaba. De hol a harmadik?
Tóth Tímea

Az édesanya várandós. Kisfia, Gabi az iskola-előkészítő foglalkozásokon különböző feladatokat old meg. A család lerajzolásakor egy pici babát is odabiggyeszt a kép szélére.

- Miért nem a hasamba rajzoltad a pici babát, hiszen még ott van? - kérdezi édesanyja.
- Akkor nem tudtam volna szépen kidíszíteni a szoknyádat.
B. K. I.

Az anyuka az Anna, Peti és Gergő című könyvből mesél csemetéjének.
- De hogy van az, hogy mindig az anya van a kórházban? Amikor Anna születik, akkor is, amikor Peti, akkor is, a Gergőnél is. Mindig? - kérdezi a kicsi.
Körner Judit

Az anyuka második gyermekét várja, és a szüléshez közeledve elmondja a kétéves nagytesónak, hogy mi is fog történni: befekszik a kórházba, megszületik a baba, utána pedig hazajönnek vele. Mire a gyerkőc:
- Válogathatok majd én is, hogy milyen babát hozzunk haza?
M. A.

Az édesanya második gyermekével várandós, az elsőszülött Ivett gyakran puszilgatja a hasát, tudván, hogy bent az öcsi. Egyszer azt kéri anyukájától:
- Puszild meg a pocakomat!
- Miért?
- Bent van a bundás kenyér és a szalámi.
Bernadett

A kismamánál vendégeskedik négyéves keresztlánya, és mivel éppen esedékes az ultrahangvizsgálat, a kicsit is magával viszi. Útközben arról beszélgetnek, hogy ő is láthatja az unokatesóját a keresztmama pocakjában. A gyerkőc nem érti, mi is fog történni, így megkérdezi:
- És akkor majd kinyitják a köldöködet, és majd én is bekukucskálhatok?
Krisztina

Ilyen a tökéletes játszósarok

Domcsi két gekkót kap ajándékba, így sokszor van zöldgyík-lesen, nem sokkal később pedig megtudja, hogy kistesója lesz, aki egyelőre a Pötyi nevet viseli. Hogy jobban megértse, szülei a 12 hetes ultrahang-felvételt is megmutatják neki. Mire Domcsi:
- Apa, a Pötyi, az egy gyík?
B. G.

A hároméves kisfiúnak húga születik. Az első babalátogatás alkalmával a barátok nem győzik dicsérni a kis jövevényt, egyikük pedig megjegyzi, milyen jó lenne nekik is egy ilyen szép kislány. A nagytesó ennek hallatán a következő szavakkal reagál:
- Majd elmész te is a kórházba, és hozol magadnak egyet!
Ildikó

Fedezd fel a gyerekek világát!
Kattints ide, és rengeteg infomációt találsz a kicsikről, sok-sok képpel illusztrálva.

Az anyuka ikreivel beszélget a születésükről - ki volt az első, hogy jöttek a világra, mi történt velük utána. Mondja, hogy megfürdették, felöltöztették, majd megmutatták őket apának-anyának. Mire az egyik kicsi megkérdezi:
- És veled mit csináltak?
- Engem még intéztek...
- De mit csináltak? Kifestették a szemed?
Pesti Ildikó

A rokonságban kisbaba van érkezőben, a hároméves kislányt pedig erősen foglalkoztatja, hogy került a kicsi az anyuka pocakjába. Töri a fejét rettenetesen, majd egyszer csak felkiált:
- Már tudom! Az apukája a varázspálcájával belevarázsolta, ugye?
Krisztina

Cikkünk Langmár Zsuzsa Mindjárt mesén halok! - A világ gyerekszájjal című könyve alapján készült, amely a szerző magánkiadásában jelent meg.

Ezt is szeretjük