A grépfrút tele van C-vitaminnal és flavonidokkal, melyek nagymértékben támogatják az immunrendszert. Ha a gyerek kesernyésnek találja, csavard ki a gyümölcs levét, hígítsd ásványvízzel, majd ízesítsd mézzel.
Dia
A káposzta sok immunerősítő glutationt tartalmaz. Több fajtája is létezik, úgymint például fehér, piros, kínai. Levesben és köretként is finom, de nyersen, salátaként fogyasztva a leghatékonyabb.
Dia
Az ilyenkor is kapható a brokkoliban sok-sok A-, C-vitamin, valamint glutation található. Ha egy kis sajttal köríted a fogást, immunerősítő B- és D-vitamint is juttathatsz csemetéd szervezetébe
Dia
A petrezselyem az egyik legnagyobb tára a vitaminoknak és ásványoknak, így fokozza a test ellenálló képességét bármely fertőző betegséggel szemben.
Dia
A karfiol kiváló C-vitamin-forrás, már néhány rózsája fedezheti a kicsi napi szükségletét.
Dia
Friss gyümölcs ilyenkor még kevésféle van, de az aszalt verziókból érdemes minél többet adnod a gyereknek - leginkább a hagyományos nassok helyett, melyek leginkább csak felesleges kalóriákkal vannak tele.
Dia
A fokhagyma telis-tele van antioxidánssal. Persze, nem várhatod el a gyerektől, hogy nyersen fogyassza, de szinte bármilyen ételbe belefőzhetsz egy-két gerezdnyit.
Dia
A gombára sokan azt mondják, nem jó semmire - pedig gazdag antioxidánsokban, ásványi anyagokban és B-vitaminokban, melyek fontos szerepet játszanak a fertőző betegségek megelőzésében.
Dia
A sárgarépában fellelhető A-vitamin fontos szerepet játszik az immunrendszer működésében, de a szemnek és a bőrnek is jót tesz. Fogyasztható nyersen, de a kíméletes hőkezelés során is megőrzi vitamintartalma jó részét.