9 szőnyeg, amivel játszótérré varázsolhatod a gyerekszobát
A játékmintás gyerekszőnyegek praktikus alapját képezhetik a kicsi szobájának.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha játékról van szó, a gyerekszoba legjobban kihasznált területe a padló, ahová a kis lurkók imádnak lekuporodni. Ez a helyszín kisebb korban is praktikus terepet szolgáltat a közös játékhoz, hiszen innen lejjebb biztos, hogy nem tud esni a baba, így akkor is kényelmesen szemmel tarthatod a csemetédet, ha nem vagy a járókák híve.

Ám ahhoz, hogy a padló barátságos és biztonságos közeg legyen porontyod számára, érdemes beszerezned egy gyerekszőnyeget, mely nemcsak a hideg padlótól óvja gyermekedet, hanem egyúttal mókás és fantáziadús darab is, melynek minden színes részlete játékra csalogat. A felfedező kedvű csöppségek garantáltan elbíbelődnek majd vele, így te is nyerhetsz pár nyugodt pillanatot.

Praktikus babaszőnyegek

Amíg nem tud járni a baba, a hordozható, készségfejlesztő szőnyegek segítségével bárhová leteheted játszani a lakásban, de akár vendégségbe, a nagyiékhoz is magatokkal vihetitek a nélkülözhetetlen kelléket. Ezek a darabok azért is előnyösek, mert könnyen tisztítható anyagból készülnek, megakadályozzák, hogy a kicsi felfázzon, de az sem utolsó szempont, hogy így kedvenc szőnyegedet sem maszatolja össze.

Puha textilből készült mobil szőnyegek

A szösztaszító textilből készült játszószőnyegek is igen praktikusak, melyekre mókás, titkokat rejtő zsebek, csörgő vagy zenélő mütyürök, illetve nyomogatható, csűrhető-csavarható mesefigurák vannak ráapplikálva. Ezek játékos tanítómesterei lehetnek a csemetédnek.

Az izgalmas felületeknek köszönhetően az apróságok könnyedén elsajátíthatják a különböző formák és színek tulajdonságait, és a fantáziadús környezetben mindig akad számukra valami, amit felfedezhetnek. Egy hasonló szőnyegcsoda azonban némi hátránnyal is rendelkezik, mégpedig azzal, hogy nem képes együtt nőni a gyerkőccel, így idővel meg kell válnotok tőle, egy fiatalabb apróságnak azonban még mindig örömet szerezhetsz ezekkel a tartós darabokkal!

A Bababirodalom internetes áruházából egy háromdimenziós verziót szerezhetsz be, melyen a zsebek és a kinyitható elemek számos meglepetést tartogatnak a kis kíváncsiskodók számára. A szőnyegből kitüremkedő napocska és felhő tépőzáras, emellett minden apró részlete titokzatosan zizeg és zörög. A 80x80 centiméteres szőnyeg kiválóan alkalmas fali vagy ágytakarónak is. Az ára 20 790 forint.

A Pipike Játék webáruház kínálatában egy sokoldalú játszószőnyegre bukkanhatsz 7000 forintért, mely babaházikóvá és játéktárolóvá is átalakítható. Szétnyitva mesés környezetet tár a kicsik elé, zsebes és kiemelkedő, tapizható elemekkel, melyekkel kedvükre foglalatoskodhatnak.

Habszivacs kirakós szőnyegek

A habszivacsból készült babaszőnyegek egyik nagy előnye, hogy puha, könnyen tisztítható, vízlepergetős anyagból készülnek, mely nem szöszöl, nem bolyholódik, és bizonyos fokig rágásbiztos is. Hogy a gyerkőc is élvezze a hancúrozást, a színes figurák elmaradhatatlan díszei az egyes puzzle-daraboknak. Emellett azonban azért is remek választás egy hasonló játszószőnyeg, mert több mozaikdarabból, tetszőleges formában rakhatod ki, így bármilyen alaprajzú helyiséget babajátszótérré alakíthatsz a segítségével.

Ha tehát bombabiztos tervvel akarsz előállni, hogy a csemetéd véletlenül se kószáljon le a hideg parkettára vagy a szöszös szőnyegre, nem kell mást tenned, csak kellő mennyiséget vásárolnod a szőnyegelemekből, melyekkel akár az egész padlót lefedheted. Hátrányuk azonban, hogy az elszánt apróságok pár éves korukra valószínűleg rájönnek a nyitjára, hogyan babrálhatják szét az összeillesztett darabkákat, így idővel a szétszedést is beiktatják a játékba.

A Balambér Baba-Mama internetes áruház választékából járműves és állatfigurás habtapival gazdagodhattok, 3990 forintért. A csomag tíz darab 32x32 centiméter nagyságú, színes négyzetet tartalmaz.

A Babyshop weboldalán számokkal ellátott, szivacsból készült puzzle-szőnyeget rendelhetsz, 7990 forintért. Az ár a 36 darabos, 30x30 centiméteres négyzetet tartalmazó készletre vonatkozik.

Fantáziadús, játékos gyerekszőnyegek

A nagyobbacskák számára kapható játékmintás gyerekszőnyegek nemcsak szépek, de praktikusak is. Helytakarékosságuk abban rejlik, hogy mivel már önmagukban is játéknak minősülnek, nem kell folyton robosztus építőelemekből összerakodni, majd eltenni egy autópályát, egy farmot, illetve egy komplett várost. A szőnyegen ugyanis mindig kéznél és szem előtt vannak, anélkül, hogy útban lennének.

Egy hasonló szőnyeggel tehát egy megunhatatlan játékalapra tesztek szert, hiszen az újabb és újabb játékötleteknek csak a képzelet és a fantázia szabhat határt. A városi utcákat ábrázoló szőnyegek emellett tanító jelleggel is szolgálhatnak, melyek segítségével végigjárhatjátok a képzeletbeli útvonalat az óvodáig, megbeszélhetitek, milyen közlekedési lámpákkal és táblákkal szoktatok találkozni addig, miért kell megállni az út szélén, illetve szétnézni, és hogyan kell biztonságosan közlekedni.

Ha a gyerek épp biciklizni tanul, előtte áttanulmányozhatjátok a szőnyegen lévő útvonalakat, hogy hol szabad kerékpározni, és milyen szabályokat kell figyelembe venni ilyenkor.

A városképet ábrázoló Winnie gyerekszőnyeget a Diego üzleteiben szerezhetitek be, most 4790 forint helyett 3290 forintért. A mérete 95x133 centiméter. Már csak a kisautókat és közlekedési táblákat kell előszednetek a játékfiókból, és máris indulhat a mulatságos tanulás! Az IKEA lakberendezési áruházban mosógépben mosható, mintás szőnyeget vásárolhatsz, melyen egy nyaralóövezet izgalmas zegzugait fedezheti fel csemetéd. A 133x140 centiméteres szőnyeg ára 4490 forint.

A Kika ötletes gyerekszoba-berendezései között a játszószőnyegekre is ráakadhattok. A 18 részes, 100x100 centiméteres társasjáték-szőnyegük méretre kicsi ugyan, de amellett, hogy felhőtlen perceket okozhat a kis lurkóknak, még ágykilépőnek is megteszi. A szőnyeghez dobókocka és 16 játékbábu is tartozik, melyekkel együtt 7990 forintba kerül.

A CoGeNext webáruház háromdimenziós ágykilépő szőnyege még izgalmasabb: a kitüremkedő és bemélyedő szőnyegszálaknak köszönhetően igazán élethű játéktáblaként funkcionálhat babaházat ábrázoló modelljük.

A szőnyeg 100x150 centiméteres, és 28 900 forintba kerül. Hasonlóan izgalmas a Stile Baby Interio farmdizájnnal ellátott, 100x150 centiméteres darabja, mely most 29 990 forint helyett 24 990 forintért kapható.

Ezt is szeretjük