8 jól variálható alapdarab
Minden alkalomra!
A nőies elegancia kialakításához pusztán néhány alapdarabra lesz szükséged. Nézd meg, melyekre lehet szükséged!

beauty and style
Top olvasott cikkek

A nőies stílus kialakítása a babavárás időszakában sem a drága holmik függvénye. A fontosabb alapdarabokat már egészen olcsón be tudod szerezni, persze azért nem árt odafigyelned a minőségre. Különösen az elegáns ruháknál lehet fontosabb szempont az időtállóság - ezek drágábbak lehetnek ugyan, ha azonban okosan választod ki az egyes darabokat, az áruk minden esetben megtérül.

Ezért olyanok között kutakodj, melyek kiválóan beillenek majd a szülés utáni ruhatáradba is akár átalakítás nélkül, valamint, amelyeket kis rafinériával és fantáziával többféle felfogásban viselhetsz. A kényelem és a divatos esztétikum mellett a jó kombinálhatóságot is tartsd szem előtt, hogy néhány alapdarabbal is változatos és ízléses variációkat tudj összehozni magadnak.

A tökéletes felső

Ahogy egy ház építésekor vagy egy smink elkészítésekor, ugyanúgy az öltözködésed kialakításakor is fontos az alapozás. Ez esetben olyan alaprétegekről van szó, melyek önmagukban még nem teremtenek stílust, viszont semlegességük miatt nagyszerűen építkezhetsz rájuk. Ilyen az egyszerű és egyszínű, egészen olcsón is beszerezhető pamut felső, ami a te esetedben lehet szűk fazonú és elasztikus vagy enyhén bővülő, illetve kifejezetten bő, A-vonalban szabott.

Az empire szabásvonal annak köszönheti előnyeit, hogy mell alatt húzott, lefelé bővülő vonalakkal rendelkezik, ami a dekoltázsra helyezi a hangsúlyt, alul pedig ápol és eltakar. Mivel magasan, a derekad felett vágja el az alakodat, optikailag megnyújtja a lábaid.

Akár egyetlen felsővel is rendkívül bájos összeállításokat valósíthatsz meg, ha jól kombinálod, de ne feledd: gömbölyödő pocakod szempontjából annál jobb, minél hosszabb. A hosszú fazonú felsők azért praktikusak, mert kevésbé bő szárú nadrággal is bátran viselheted őket, és még rájuk dobhatsz egy csinos kis bolerót, kardigánt vagy blézert.

Elegáns blúz és blézer

Elegáns, nőies kismamaként szükséged lehet egy-két blúzra, melyeket viselhetsz blézerrel, de ugyanígy kardigánokkal, bolerókkal és mellényekkel is kombinálhatod. Az eredmény minden esetben kifinomult hatást kelt majd, amennyiben nem használsz túlnyomó részben erős, kirívó színeket, és helyettük inkább egy letisztult, elegáns stílusra törekszel. A fekete-fehér kombinációt könnyű követni, hiszen minden nő szekrényében lapul egy fehér blúz vagy fekete kardigán és blézer.

A fehér blúzok jó tulajdonsága, hogy hétköznap a munkahelyeden is viselheted kötött kardigánokkal, de elsütheted egy elegánsabb öltözéket megkívánó összejövetelen is.

Szabásvonalukat tekintve most könnyű lesz válogatnod közülük, hiszen rengeteg a kínálatban a blúz és a tunika ötvözéséből létrejött csinos és praktikus darab, mely általában mell alatt szabott, és hosszított, bővülő fazonnal rendelkezik. A blézerek esetében a pocakodat figyelembe véve inkább az egyenes fazon ajánlott. Ha a sötétebb, semleges árnyalatra esik a választásod - mint amilyen a szürke és a fekete -, több mindennel tudod majd variálni: akár színes, mintás felsőkkel is.

Kardigán és boleró

A kardigánok és a bolerók sokféle stílusba beültethetőek, vagyis rendkívül rugalmas darabok, melyekkel nyugodtan játszhatsz. A kardigán, legyen akár vékonyabb fajta vagy vastagon kötött, tulajdonképpen csak előnyökkel bír, éppen ezért az elegáns hölgyek szekrényéből sem hiányozhat.

Ez a darab nagyban megkönnyíti a réteges öltözködést, hiszen bármilyen alap felsővel, tunikával és blúzzal jó viszonyt ápol. Kismamaként pedig ez elsődleges szempont, hiszen a hűvösebb időben fokozottabban kell óvnod magad a felfázástól, és a hasadra sem árt vigyáznod.

A bolerókról sokan úgy vélik, hogy valójában nincs is funkciójuk, inkább csak dekoratív darabok. Való igaz, hogy nem sokat takarnak, éppen ezért hosszú fazonú tunikát vagy blúzt kell alá venned, hogy ne fázzon meg a derekad. Ha rövid ujjú felsőt viselsz, és nem szeretnéd magadon túlzásba vinni a rétegeket, de a hideg idő mégis többet kíván a kabát alá, egy kis boleróval könnyedén orvosolhatod a problémát, ráadásul jól mutatnak együtt a hosszabb és rövidebb rétegek.

Alapruha

Egy-két ruha minden nő szekrényében helyet kap, még azokéban is, akik nem kimondottan a nőies stílus hívei. Az alapdarabok egyszerűek ugyan, de épp ezért több lehetőség is rejlik bennük. Egy bájos fekete ruhácskát elegáns kiegészítőkkel kombinálva akár különlegesebb alkalmakra is felvehetsz, de egy hétköznapi blézerrel, boleróval vagy kardigánnal a munkahelyedre is kitűnő öltözéket alkothat.

Ugyanígy a színes ruhák is lehetnek ruhatárad alapvető kellékei, ha úgy valósítod meg a nőies eleganciát, hogy mindenféle felesleges cicomától mentes. Az egyszerűség több szabad kezet ad számodra, hogy úgy válogathasd össze az öltözéked darabjait, ahogyan te elképzeled, míg a mintás, díszesebb öltözékek sokkal kötöttebbek, melyek nagyobb átgondolást igényelnek.

Ezért a bennük rejlő variációs lehetőségek miatt terhességed idején lehetőleg inkább az egyszínű modelleket keresd: egy sima, bővebb fazonú vagy elasztikus anyagból készült ruha segítségével várandós anyukaként is nőies lehetsz!

Egy szoknya, egy nadrág

A szoknya és a nadrág a két legfontosabb alapdarab, úgymond a ruhatárad alappillére. Nem kell lemondanod a nőiesebb darabokról, de kismamaként érdemes nagyobb gondot fordítanod a praktikumra. Éppen ezért nem úszhatod meg az átalakítást, hiszen másképp nem tudják követni a pocakod növekedését, és idővel kényelmetlenné válnának.

Emellett a szabásvonal is fontos szerepet játszik, hiszen minden bizonnyal gömbölydedebb formákkal is szeretnél kifogástalanul csinos lenni. Ezt a célt szolgálják számodra az egyenes szabású nadrágok, valamint az enyhén bővülő, A-vonalú darabok. Ha alacsony vagy, semmiképp ne válassz trapéz- vagy nagyon bő nadrágot, mert a túl nagy anyagfelesleg összenyomja, tömöríti az alakodat.

A szűkebb fazonú farmerokat és a testnadrágot is jobb, ha ezúttal elhessegeted gondolataidból, hiszen, ha egyszerű, de csinos darabra vágysz, melyet egészen a terhesség végéig hordhatsz, számolnod kell a várandósság velejáróival. A kilenc hónap alatt számos nő lába ödémássá válik, hasonló helyzetben pedig a szoros anyag fokozza a fájdalmakat.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Éppen ezért válassz kicsit lazább, kényelmesen csinos nadrágot, melyet bármilyen felsővel jól kombinálhatsz!

A szoknya esetében is az egyenes szabásvonalúakra vagy a bővülő, A-vonalú darabokra kacsintgass, melyeket szülés után visszaalakíttathatsz egy varrónővel az alakodra, hiszen csak a pocakbetétet kell majd kivenni belőlük, és a derékbőség kíván majd egy pici átvariálást.

Ezt is szeretjük