7 játszótér Budapesten, ahol lefáraszthatod a gyereket
Nyáron mintha a többszörösére nőne a lurkó energiája. Itt levezethetik!

Dia

	Hajógyári-sziget	A szigetre vezető hídtól nem messze található a nagy csúszdaparkkal rendelkező, komplex játszótér. A dombról induló fedett és nyitott csúszdák a nagyobbacska lurkóknak ajánlottak, a mászótorony kanyargós csúszdái pedig a nagy mozgásigényű, adrenalinfüggő csemeték megunhatatlan kalandforrása lehet. A biztonság gumipadlóval megoldott. A játszótér másik, körbekerített része a kisebbek számára kialakított. Érdemes egynapi élelemmel érkezni, mert nincs az a gyerek, aki ettől az izgalmas játékrengetegtől könnyen elszakadna.

Hajógyári-sziget

A szigetre vezető hídtól nem messze található a nagy csúszdaparkkal rendelkező, komplex játszótér. A dombról induló fedett és nyitott csúszdák a nagyobbacska lurkóknak ajánlottak, a mászótorony kanyargós csúszdái pedig a nagy mozgásigényű, adrenalinfüggő csemeték megunhatatlan kalandforrása lehet. A biztonság gumipadlóval megoldott. A játszótér másik, körbekerített része a kisebbek számára kialakított. Érdemes egynapi élelemmel érkezni, mert nincs az a gyerek, aki ettől az izgalmas játékrengetegtől könnyen elszakadna.

Dia

 	Margitszigeti játszótér 	A Margitsziget déli részén, a Hajós Alfréd Sportuszoda mellett található. A játszótér egyik része az apróságok számára van kialakítva csúszdás mászóerőddel, homokozóval és egyéb játékokkal, míg a Dunára néző oldala a nagyobbacska, energiabomba gyerkőcöknek kedvez. Van itt mindenféle ügyességi eszköz, amin mászni, bújni, himbálózni lehet, akár egy akadálypályán. A parkos környezetben mókusok ugrándoznak a fákon, valamint az ivókút sem hiányzik a repertoárból.

Margitszigeti játszótér

A Margitsziget déli részén, a Hajós Alfréd Sportuszoda mellett található. A játszótér egyik része az apróságok számára van kialakítva csúszdás mászóerőddel, homokozóval és egyéb játékokkal, míg a Dunára néző oldala a nagyobbacska, energiabomba gyerkőcöknek kedvez. Van itt mindenféle ügyességi eszköz, amin mászni, bújni, himbálózni lehet, akár egy akadálypályán. A parkos környezetben mókusok ugrándoznak a fákon, valamint az ivókút sem hiányzik a repertoárból.

Dia

	Honvéd téri játszótér	Az V. kerületben, a Honvédelmi Minisztérium árnyékában bújik meg ez a kis zöld szigetecske. Felsorolni is sok, mennyi minden található itt, ami több korosztályt is boldoggá tehet. Kulturált vendégkör és kifogástalan tisztaság jellemzi, valamint a játszófelületek biztonsága puha gumipadlóval megoldott. Ami mindenképp vonzóvá teszi: többféle mászó- és játszóerőd, rengeteg hinta kicsiknek és nagyoknak egyaránt, illetve parkosított környezet ivókúttal és padokkal.

Honvéd téri játszótér

Az V. kerületben, a Honvédelmi Minisztérium árnyékában bújik meg ez a kis zöld szigetecske. Felsorolni is sok, mennyi minden található itt, ami több korosztályt is boldoggá tehet. Kulturált vendégkör és kifogástalan tisztaság jellemzi, valamint a játszófelületek biztonsága puha gumipadlóval megoldott. Ami mindenképp vonzóvá teszi: többféle mászó- és játszóerőd, rengeteg hinta kicsiknek és nagyoknak egyaránt, illetve parkosított környezet ivókúttal és padokkal.

Dia

	Gellért-hegy	Hétvégén, kirándulás gyanánt is beleférhet a programba ez a sokcsúszdás, fás övezetű játszótér. Akár a Hajógyári-szigeten, a csúszdák itt is egy dombról indulnak, ám valamivel lankásabban. Minél többször akar csúszni a gyerek, annál többet kell másznia, így a lefáradás garantált a nap végére.	Fotó: Metros.hu

Gellért-hegy

Hétvégén, kirándulás gyanánt is beleférhet a programba ez a sokcsúszdás, fás övezetű játszótér. Akár a Hajógyári-szigeten, a csúszdák itt is egy dombról indulnak, ám valamivel lankásabban. Minél többször akar csúszni a gyerek, annál többet kell másznia, így a lefáradás garantált a nap végére.

Fotó: Metros.hu

Dia

 	Benczúr kert 	A bejárata az Andrássy úttól két saroknyira, a Benczúr utca felől közelíthető meg. Ez a játszótér picit kevesebbet gondolt a nagyobb gyerekekre, bár csúszdában nincs hiány, sőt, több kicsit és közepes méretűt is fel tud mutatni. A fák árnyéka alatt méretes homokozó terül el, és a rugóshintára sem kell várakozni, mert sok van belőle . A parkban csak Toi-Toi WC található, de a semminél az is jobb.

Benczúr kert

A bejárata az Andrássy úttól két saroknyira, a Benczúr utca felől közelíthető meg. Ez a játszótér picit kevesebbet gondolt a nagyobb gyerekekre, bár csúszdában nincs hiány, sőt, több kicsit és közepes méretűt is fel tud mutatni. A fák árnyéka alatt méretes homokozó terül el, és a rugóshintára sem kell várakozni, mert sok van belőle . A parkban csak Toi-Toi WC található, de a semminél az is jobb.

Dia

 	Kassai tér 	A XIV. kerületben, a Nagy Lajos király útja, a Dorozsmai utca, valamint az Udvard utca övezetében terül el a Kassai téri játszópark, egy autóktól védett, körbekerített részen. Hatalmas mászóerőddel rendelkezik, melynek különlegességét fokozza a kanyargós és az egyenes csúszda. A homoktengerben parkoló színes hajó a kisebbek kedvence lehet, hozzájuk méretezett törpecsúszdával. A szülők tetővel védett padokon találhatnak menedéket, amíg a gyerkőcök önfeledten játszanak. 	Képgalériánk legjava a Budapesti játszóterek weboldal képeinek felhasználásával készült.

Kassai tér

A XIV. kerületben, a Nagy Lajos király útja, a Dorozsmai utca, valamint az Udvard utca övezetében terül el a Kassai téri játszópark, egy autóktól védett, körbekerített részen. Hatalmas mászóerőddel rendelkezik, melynek különlegességét fokozza a kanyargós és az egyenes csúszda. A homoktengerben parkoló színes hajó a kisebbek kedvence lehet, hozzájuk méretezett törpecsúszdával. A szülők tetővel védett padokon találhatnak menedéket, amíg a gyerkőcök önfeledten játszanak.

Képgalériánk legjava a Budapesti játszóterek weboldal képeinek felhasználásával készült.

Dia


            	Játszósziget a Városligetben
            	A Dózsa György út és az Ajtósi Dürer sor találkozásánál rejtőzik ez a valóságos játéksziget. Tömegközlekedéssel is megközelíthető, de mivel bringabarát hely, hétvégi programnak is tökéletes. Gyakorlatilag mindennel rendelkezik, ami a többgyerekes családok igényeit is kielégítheti: homokozósziget mászókával, csúszdadomb, mászóerőd és mászóháló, valamint rugóshinta színesíti a felhozatalt. A csend és a friss levegő, az elérhető közelségben leledző WC, illetve a piknikpadok és biciklitárolók pedig még barátságosabbá teszik.

Játszósziget a Városligetben

A Dózsa György út és az Ajtósi Dürer sor találkozásánál rejtőzik ez a valóságos játéksziget. Tömegközlekedéssel is megközelíthető, de mivel bringabarát hely, hétvégi programnak is tökéletes. Gyakorlatilag mindennel rendelkezik, ami a többgyerekes családok igényeit is kielégítheti: homokozósziget mászókával, csúszdadomb, mászóerőd és mászóháló, valamint rugóshinta színesíti a felhozatalt. A csend és a friss levegő, az elérhető közelségben leledző WC, illetve a piknikpadok és biciklitárolók pedig még barátságosabbá teszik.

Ezt is szeretjük
Fotó: