5 csodaszép gyerekkönyv, amiért a te gyerkőcöd is rajongani fog

Az apróság imádni fogja, és egy kis időre te magad is újra gyerek lehetsz általuk. Ott a helyük a fa alatt!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szülőként bizonyára te is fontosnak tartod, hogy gyermeked lehetőség szerint ne a kereskedelmi csatornák különféle műsorain, hanem meséken-verseken nőjön fel.

Az alábbi gyerekkönyvek többsége valamilyen módon kapcsolódik a közelgő ünnepekhez, illetve olyan is akad köztük, amely a válogatós gyerkőcöket igyekszik jobb belátásra bírni, méghozzá igencsak élvezetes módon. Bármelyiket teszed a fa alá, nem foghatsz mellé - ráadásul olvasásuk neked is hasonló örömöt szerez majd, mint az apróságnak.

Bob Hartman-Kállai Nagy Krisztina: Karácsonyi mesélő könyv

A Harmat mesélő könyvek harmadik kötete egy színes csokor karácsonyi történetet kínál a gyerekeknek és az egész családnak. A Jézus születését hírül adó bibliai beszámolókat, a karácsonyi szokásokról szóló történeteket és legendákat különböző népek elbeszéléseiből meríti az író, és - a sorozatból ismert - közös mesélésre alkalmas módon adja tovább.

Mária és Erzsébet, Miklós püspök, Befana anyó, Corngall testvér, Panov apó - mindegyikük története azt a csodát közvetíti, amely az évnek eme különleges időszakához, az ünneplés és az ajándékozás öröméhez kapcsolódik. Gyönyörű színes illusztrációkkal.

Kiadja a Harmat Kiadó.
Online ára 3120 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.

Lackfi János: Karácsonyi vándorok

Mihez kezdjen az ember, ha túl sok a pénze? Ha túl sok a kastélya, lova, tevéje, datolyaligete, oázisa, sivataga, bora, búzája, aranya, egyáltalán mindene? Aj, nem az a baj, mondjátok ti erre. Hanem, ha kevés! Ha nem jut belőle fagyira meg csokira meg mozira meg mindenre!

Igen ám, de kétezer évvel ezelőtt élt Napkeleten három király, akiknek tényleg, de tényleg megvolt mindene, derékig jártak az aranyban és nyakig az ezüstben és fejbúbig a datolyában, mégsem voltak elégedettek.

Éppen ezért aranyat-ezüstöt-datolyát odahagyva veszedelmes útnak indultak, hogy megkeressék a leghatalmasabb Királyt, aki az egész világot uralmába hajtja, aki focilabdaként pörgeti a Földet, és akinek az angyalok szolgálnak fel limonádét. Hosszú vándorlásuk egy istállóig vezetett, ahol pontosan azt látták, amit azóta minden karácsonykor az egész világ ünnepel. Ha szeretnéd követni őket nem mindennapi kalandjaik során, ez a könyv bevilágítja az utat, akár… nos, igen, akár a betlehemi csillag.

Kiadja a Móra Kiadó.
Online ára 1992 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.

17 mesekönyv, amit imádnak a gyerkőcök

Nézegess képeket!

Elolvasom

Kiss Ottó: Régi kincsek - Dudorászós versikék

Ha tél van, verset olvasok,
attól, mint hó, felolvadok.
A vers minden jót felidéz,
a múlt édes lesz, mint a méz.

Ha csendes téli este van,
emlékeimnek teste van.
Ilyenkor bennem meritőz
a forró nyár, a szelíd ősz.

"Ülök a szőnyegen, dudorászom, ölemben kincses doboz. Emlékek, fényképek, ékszerek, játékok, mesék és persze versek akadnak a kezembe. Képek anyukámról, rólam és a tortámról egy régi születésnapon, képek a nagypapáról és a kertről. Belelapozok az állatos albumba, nevetek a vicces rímeken, elképzelem, milyen lehet a falon élő képmadár. Gyere, ülj mellém, válogassunk együtt!"

A népszerű szerzőnek három korábbi, szabadverses kötet után - Csillagszedő Márió, Emese almája, A nagypapa távcsöve - most először jelent meg kötött formájú, rímes-ritmusos gyerekverseket tartalmazó könyve, amelyben megtalálható két korábbi lapozóverse is, Barni világot lát, illetve Állatos album címmel.

Kiadja a Móra Kiadó.
Online ára 1752 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.

Frakk, a macskák réme sosem megy ki a divatból

Nézegess képeket!

Elolvasom

Jonathan Emmett: Téli varázslat

Kíváncsi Vakondok barátunk - mint a szerző előző köteteiben - továbbra is a természet csodáival ismerkedik. A Holdról már megtanulta, hogy nem ezüsttallér, és hogy nagyon messze van, de a téli erdő újabb csodákkal várja.

Ezúttal varázsgyémántra bukkan a hóban. A mese végére fény derül a gyémánt titkára, és azt is megtanuljuk, hogy a természetet nem birtokolni kell, elég ha gyönyörködünk megannyi kincsében.

"A Téli varázslat azt a mindannyiunk számára ismerős és a felnőtté válással egyre ritkább pszichés folyamatot mutatja be, amikor a természet váratlanul a művészi élményhez fogható katartikus, megvilágosodás-szerű élményt vált ki belőlünk" - írja Elekes Dóra a Meseutca.hu-n.

Kiadja a Naphegy kiadó.
Online ára 2025 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Berg Judit: Meseleves

Nem kifejezetten karácsonyi témájú, mégsem maradhatott ki ajánlónkból a népszerű szerző új műve. Mert vannak válogatós gyerkőcök, nem is kevesen, fene a jó dolgukat - a Meseleves pedig éppen a rosszevők szüleinek segít megoldást találni.

Elődjének, a Hisztimeséknek hála sok kisgyerek kezd el saját magán kacagni a kedves történeteket hallgatva.

A Meseleves is hasonló sikerre számíthat: az elkeseredett anyukák és apukák, akik mindent megtennének, hogy szemük fénye legalább néha lenyeljen egy-két falatkát, most mesés segítséget kapnak - aminek a gyerek is ugyanúgy örül majd, mint ők.

Kiadja az Ecovit Kiadó.
Online ára 2040 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.

Ezt is szeretjük