3 látványos ötlet 5000 forint alatt, hogy meseországgá varázsold a gyerekszobát

Nem kell hozzá más, csak néhány olcsó alapanyag és egy kis fantázia.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A gyereknek hihetetlen biztonságot ad, ha a rendelkezésére álló néhány négyzetméternyi életteret teljes mértékben a magáénak tudhatja - ez pedig könnyebben megvalósítható, mint hinnéd.

Némi fantáziával a legegyszerűbb gyerekszobából is meseországot varázsolhatsz, méghozzá épp olyat, amilyenre csemetéd vágyik. Néha egyetlen új alapanyag rafinált használata is merőben más jelleget ad a helyiségnek, anélkül, hogy egy kisebb vagyont kellene kiadnod.

Különleges részletek - stencilezéssel

Pár különleges, ugyanakkor egyszerű részletmegoldással egyedi hangulatot varázsolhatsz a gyerekszobába. Ahelyett, hogy a helyiség összes falát újrafestenéd vagy -tapétáznád, stencilezéssel készítsd nagyobb méretű, különálló mintákat, melyeket aztán elszórtan helyezhetsz el.

Amire szükséged lesz

 • Lemásolandó minta - például egy mesekönyvből.
 • Pauszpapír.
 • Puha ceruza.
 • Erős karton.
 • Olló vagy tapétavágó kés.
 • Ragasztószalag.
 • Akrilfesték.

Így készítsd el

Helyezd a pauszpapírt a lemásolni kívánt mintára, majd rajzold át puha ceruzával.
Másold át a mintát erős kartonra. Ha nagyítani vagy kicsinyíteni szeretnéd a mintát, először sima papírlapra másold át, majd fénymásolóval nagyítsd vagy kicsinyítsd.

Ügyelve arra, hogy a kivágott minta körül elegendő felület maradjon, vágd ki a minta negatívját éles ollóval vagy tapétavágó késsel. Utóbbi esetben például üveglappal védd meg a munkafelületet. Dobd ki a felesleges, leeső anyagot, és készen is van a sablonod.

Helyezd a sablont a falra, majd a négy sarkát rögzítsd ragasztószalaggal. A mintát akrilfestékkel töltsd ki. Amikor elkészülték a mintával, a sablont óvatosan szedd le a falról.

A legjobbak - kicsiknek és nagyoknak
Könyvet, CD-t, filmet, programot keresel? Itt mindent megtalálsz, ami a gyerkőcöt is érdekelni fogja, és te is sok érdekes információhoz juthatsz!

Bútorok - új köntösben

Az alábbi módszer kiválóan alkalmas arra, hogy izgalmasabbá tegyél egy régi bútordarabot. A minta tekintetében a lehetőségek száma szinte végtelen: választhattok szívet, virágot, de űrhajót, hajót vagy állatfigurákat is. Mindazonáltal érdemes inkább az egyszerűbb motívumok mellett dönteni, ezeket könnyebb kivágni.

Amire szükséged lesz

 • Pauszpapír.
 • Puha ceruza.
 • Olló vagy tapétavágó.
 • Mintás öntapadós papír.

Így készítsd el

Helyezd a pauszpapírt a lemásolni kívánt motívumra, majd rajzold azt át ceruzával. Vágd ki, így megkapod a sablont. Ha egy viszonylag kis motívum tetszett meg, átmásolás előtt nagyítsd fel fénymásolóval.

Helyezd a sablont a mintás öntapadós papírra, rajzold körbe, majd éles ollóval gondosan vád ki a kívánt alakzatot. Szebb vágási éleket kapsz, ha tapétavágó kést használsz, ilyenkor azonban ne feledkezz meg a megfelelő alátétről. Próbáld oda a mintát a felületre, majd amikor elégedett vagy a látvánnyal, ragaszd fel. A többi motívumot hasonlóképpen, szabálytalanul elrendezve ragaszd fel.

Plusz egy tipp

Érdemes először az összes motívumot kivágni, majd a helyükre próbálni őket, így biztosan tetszeni fog az eredmény. Ceruzával jelöld meg minden egyes elem helyét a felületen. A különféle méretű és alakú motívumok keverésével izgalmas felületet alakíthatsz ki.

Mérgező szobanövények

Néhány cserepes virággal is feldobhatod a gyerekszobát, ám ne feledd, hogy némelyik mérgező lehet. Videónkból megtudhatod, melyeket nem szabad megvenned.

Állatkert a szobában

A kislányok és kisfiúk körében egyaránt osztatlan sikert aratnak az állatfigurákkal díszített szobák. Ez esetben nem kell egy adott stílushoz vagy színhez ragaszkodnod, és könnyebben megtalálod a szükséges kiegészítőket. Az alábbi állatos mozgókát egyszerűen és olcsón elkészítheted - a fő anyagigényt néhány régebbi plüssállat vagy filc játékfigura jelenti, melyek úgymond újrahasznosítva ismét érdekessé válnak majd csemetéd számára.

Amire szükséged lesz

 • Párnázott vállfa.
 • Szalag.
 • Plüssállatok vagy filc játékfigurák.

Így készítsd el

Az állatkák feje búbjához varrással rögzítsd egy-egy szalagdarab két végét - ez lesz az akasztó -, majd egyszerűen aggasd őket a párnázott vállfára. Az ily módon kapott mozgókát egy masszív kampóval erősítsd a mennyezethez. Ügyelj rá, hogy a kisebb gyerek semmiképpen ne tudja elérni - ez különösen fontos, ha a mozgóka a kiságy fölé kerül. Ha nagyobb lurkód van, természetesen nincs szükség efféle biztonsági intézkedésre.

Libby Norman: Babaszobák, gyerekszobák

Némi fantáziával egy egyszerű szobából is meseországot varázsolhatunk. Néha egyetlen új alapanyag rafinált használata merőben más jelleget ad a helyiségnek. Azt is szem előtt kell tartanunk, hogy születendő vagy felcseperedő csemetéink birodalmában más-más hangulatot teremtsünk. Ehhez javasoljuk, hogy szemezgess a könyvben található színes és praktikus ötletkavalkádból, és készíts olyan egyedi, vidám szobát, amely követi és kiszolgálja lakója folyamatosan változó igényeit.

Kiadja a Cser Kiadó.
Ára 3995 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.
Ezt is szeretjük