3 jel, hogy angyallátó a gyereked
Előfordul, hogy csemetéd láthatatlan lényekkel társalog? Nem biztos, hogy képzeletbeli barátja van: tudd meg, mikor van szó ennél többről!

beauty and style
Top olvasott cikkek
Előfordul, hogy gyermeked hosszabb ideig néz egy pontot, ahol látszólag semmi nincs, olyasvalakivel kommunikál, aki nincs jelen, netán időről időre beszámol egy csak az ő számára látható, különös lény látogatásáról? Ha a válaszod igen, lehetséges, hogy porontyod egy kis angyallátó.
 
 
Az ezoterikus felfogás szerint ugyanis a kicsiknek még nyitva van az úgynevezett harmadik szeme, amely lehetővé teszi a finomfizikai ingerek befogadását, így a magasabb dimenziókban élő lények jelenlétének érzékelését is.

Kik azok az angyalok?

Az ezotéria követői azt tartják, hogy születésünkkor mindannyian kapunk magunk mellé egy őrangyalt, aki segítségünkre van életfeladatunk teljesítésében. Az angyalok idő és tér által nem korlátozott, fényből és energiából álló asztrális lények. Mivel nincs fizikai testük, a legtöbbünk számára általában láthatatlanok, kivéve, ha ők maguk döntenek úgy valamilyen oknál fogva, hogy megnyilvánulnak az anyagi síkon.

Földi tartózkodásunk során ők egyengetik utunkat, tiszteletben tartva saját akaratunkat. Ennek megfelelően soha nem adnak konkrét utasításokat - ehelyett újra és újra felbukkanó gondolatokat vagy érzéseket sugallnak mindaddig, míg fel nem ismerjük az okok és okozatok közötti összefüggést -, de megesik az is, hogy álmaink révén üzennek. A felmerülő kisebb-nagyobb nehézségek esetén nem avatkoznak közbe, hiszen az esetleges tévedéseink, hibáink által is fejlődhetünk.

Ugyanakkor ők azok, akik megóvnak, ha az életünk kerül veszélybe, és még nincs itt az ideje a távozásnak. Nem véletlen, hogy sokan számolnak be arról, hogy vészhelyzetben – például autóbaleset során – úgy érezték, hogy ott volt valaki, aki vigyázott rájuk, és megmentette az életüket. Lehetséges, hogy az őrangyal élete végéig elkísér valakit, de előfordul az is, hogy egy-egy új életszakasz kezdetén másik őrangyal váltja fel, aki az adott helyzetben a legtöbb támogatást tudja nyújtani.

A kicsik számára látható a láthatatlan

A szellemi világ képviselői tehát minden pillanatban velünk vannak, még ha nem is látjuk őket. A kisgyerekek azonban minden további nélkül képesek érzékelni a különböző test nélküli entitásokat, vagyis a szellemlényeket, az asztrális alakzatokat, az eltávozott személyek lelkét és nem utolsósorban az angyalokat is. Mindezt az ezotéria azzal magyarázza, hogy a kicsiknek még nyitva van a harmadik szeme, ami a szó hagyományos értelmében nem nevezhető érzékszervnek.
 
 
Ez az intuitív érzékelés központja, amely lehetővé teszi a legtöbbek számára érzékelhetetlen finomfizikai ingerek befogadását. Születésekor még mindenkinek a sajátja ez a fajta készség, idővel azonban a nevelés, illetve a társadalmi hatások következtében eltompul – az ezoterikus megfogalmazás szerint becsukódik a harmadik szem. Így aztán felnőttként a legtöbb ember a hiszem, ha látom elvét vallja a természetfeletti jelenségeket illetően, sokan pedig egyenesen elutasítják a létezésüket.

Honnan tudod, hogy angyalt lát?

A fentiek fényében nem csoda, hogy a legtöbb szülő értetlenül vagy megütközéssel fogadja, ha gyermeke a szellemi világ valamely képviselőjével, adott esetben egy angyallal kommunikál. Ha az alábbi furcsa jeleket tapasztalod, valószínűleg a te csemetéd is azok közé tartozik, akik még látják ezeket a különös lényeket.

Meredten néz egy pontot

Erre utal, ha gyermeked hosszabb ideig néz egy pontot, ahol látszólag semmi nincs, és mindeközben az ijedtség legkisebb jelét sem adja. Sőt, sok apróság mosolyogva vagy integetve próbálja felvenni a kapcsolatot azzal a valamivel, amit lát, de az is előfordulhat, hogy a karját nyújtja felé, hogy az megölelje vagy felvegye.

Képzeletbeli barátja van

Gyermeked akár szóba is elegyedhet egy angyallal. Ez a lehetőség merül fel akkor, ha babaként célirányosan gagyorászik olyasvalakihez, aki látszólag nincs jelen, illetve, ha már tud beszélni, és szabályos dialógust folytat vele – amiből te természetesen csak a kicsi szavait, mondatait hallod. Sokan hasonló helyzetben arra gyanakszanak, hogy a gyerkőcnek képzeletbeli barátja van, azonban nem biztos, hogy ez az igazság. Ha annak ellenére történik mindez, hogy a közelmúltban semmilyen hirtelen változás vagy lelki törés nem érte csemetédet, előfordulhat, hogy nem egy barát, hanem egy angyal lepte meg.

Furcsa dolgokat mesél

Elképzelhető, hogy csemetéd be is számol egy különös, ám roppant kedves és barátságos lény látogatásáról. Korántsem biztos azonban, hogy az entitást földig érő, bő leplet és szárnyakat viselő alakként írja le.

A szellemi világ e képviselői ugyanis rendszerint a kicsik számára is elfogadható alakot öltenek, mivel ily módon hatékonyabban védelmezhetik őket a kisebb-nagyobb veszélyek esetén. Ha tehát csemetéd egy alak látogatásáról mesél, de láthatóan a legkevésbé sem nyugtalanítja a csak számára látható lény jelenléte, sőt, derűvel és megnyugvással tölti el, nagy a valószínűsége annak, hogy egy angyal - talán éppen az ő saját őrangyala - adott hírt számára a létezéséről.

Így kezeld!

Ha te magad nem hiszel a szellemi világ, illetve az angyalok létezésében, előfordulhat, hogy megijeszt gyermeked viselkedése. Aggodalomra azonban semmi okod, hiszen a tünetek nem utalnak bajra, idővel pedig egyre ritkulnak, majd el is múlnak a hasonló alkalmak. Ne próbáld ugyanakkor felgyorsítani ezt a folyamatot, vagyis ne akard a gyerkőcöt jobb belátásra bírni azzal, hogy elhiteted vele: nincsenek angyalok.

Ezt a kicsi ugyanis elutasításként élheti meg, ami a későbbiekre nézve is rányomhatja bélyegét kettőtök kapcsolatára. Figyelj fel azonban arra, ha csemetéd nyomasztó élményként éli meg ezeket a látomásokat, és állandóan levert, vagy a depresszió egyéb jeleit mutatja. Hasonló helyzetben fordulj vele gyermekpszichológushoz, ugyanis lehet, hogy nem angyalok látogatásáról van szó.

Egyes ezoterikus tanítások arra bátorítják a szülőket, hogy segítsék elő a csemetéjük kapcsolattartását a magasabb dimenziókkal, mondván, hogy így nem csukódik majd be a kicsi a harmadik szeme, és továbbra is képes lesz arra, hogy lássa mindazt, ami a felnőttek számára láthatatlan.

Porontyodnak azonban az a dolga, hogy megvesse a lábát az anyagi síkon, ebben pedig akadályozná az, ha testben a földön, szellemben és lélekben viszont félig-meddig odaát tartózkodna.

Majd ha felnő, eldönti, hogy kívánja-e mélyebben megismerni az érzékeken túli világot – a harmadik szem ugyanis, bár nem kevés gyakorlással, de bármely életkorban felnyitható.

Ezt is szeretjük