12 trendi, karcsúsító kismamaruha őszre
Ilyen csinos, rafinált őszi ruhákban büszke lehetsz az alakodra!

Dia

 	Átlapolt dekoltázsú fazon 	Ez a könnyed, őszi ruhafazon minden testalkattípusnak jól áll, magasságtól és pocakmérettől függetlenül. A mell alatt szűkített szabás és az átlapolt, V-alakú dekoltázs finoman tagolja az alakot. A magasra helyezett derékvonal kényelmes, nagy teret hagy a pocaknak, és a legkarcsúbb részt hangsúlyozza. A függőlegesen futó, lágy redők pedig elrejtik a csípőre rakódott pluszkilókat. Ha a comboddal sem vagy kibékülve, válassz térdig érő fazont, mely a vádlikat is slankítja. A ruha lezser ujjai előnyösen leplezik a vastag karokat.

Átlapolt dekoltázsú fazon

Ez a könnyed, őszi ruhafazon minden testalkattípusnak jól áll, magasságtól és pocakmérettől függetlenül. A mell alatt szűkített szabás és az átlapolt, V-alakú dekoltázs finoman tagolja az alakot. A magasra helyezett derékvonal kényelmes, nagy teret hagy a pocaknak, és a legkarcsúbb részt hangsúlyozza. A függőlegesen futó, lágy redők pedig elrejtik a csípőre rakódott pluszkilókat. Ha a comboddal sem vagy kibékülve, válassz térdig érő fazont, mely a vádlikat is slankítja. A ruha lezser ujjai előnyösen leplezik a vastag karokat.

Dia

 	Empire fazon zárt nyakkal 	Ha inkább az alsó fertályadat szeretnéd nyújtani - mert csípő-, fenék- és combtájon vagy erősebb -, egy zárt nyakú, mell alatt szabott A-vonalú ruhával megrövidítheted a felsőtested, ezáltal alul nyurgábbnak, karcsúbbnak fogsz tűnni. A lágy esésű redők szintén sokat segíthetnek abban, hogy lefaragj pár centit a kritikus területből.

Empire fazon zárt nyakkal

Ha inkább az alsó fertályadat szeretnéd nyújtani - mert csípő-, fenék- és combtájon vagy erősebb -, egy zárt nyakú, mell alatt szabott A-vonalú ruhával megrövidítheted a felsőtested, ezáltal alul nyurgábbnak, karcsúbbnak fogsz tűnni. A lágy esésű redők szintén sokat segíthetnek abban, hogy lefaragj pár centit a kritikus területből.

Dia

 	Empire fazon mély dekoltázzsal 	Amennyiben alul-felül szükséges az optikai csalás, előnyösebb, ha az empire mélyebb kivágással találkozik. Amennyiben zárt szögben fut a dekoltázs, nem lesz közönséges a látvány, ráadásul teljes hosszában megnyújtja az alakodat, amire a mell alatti ráncolás szintén rásegít. A fekete szín nemcsak jó barát a slankításban, hanem többféleképpen variálható, illetve jobban kihasználható ősszel.

Empire fazon mély dekoltázzsal

Amennyiben alul-felül szükséges az optikai csalás, előnyösebb, ha az empire mélyebb kivágással találkozik. Amennyiben zárt szögben fut a dekoltázs, nem lesz közönséges a látvány, ráadásul teljes hosszában megnyújtja az alakodat, amire a mell alatti ráncolás szintén rásegít. A fekete szín nemcsak jó barát a slankításban, hanem többféleképpen variálható, illetve jobban kihasználható ősszel.

Dia

 	Réteges, megkötős midifazon 	Amíg az időjárás nem veszi elő zord kedvét, a lenge, áttetsző, rétegelt ruhákat is elő lehet venni, melyek könnyed anyagukkal már eleve kecsesebbé teszik a sziluettet. Ráadásul könnyen ősziesebbé teheted őket harisnyával, blézerrel, bőrdzsekivel vagy átlapolt kardigánnal. A mell alá biggyesztett megkötő finomabbá, nőiesebbé varázsolja a ruha stílusát, ezen kívül a legkarcsúbb ponton tagolja a sziluettet. A térdig érő, A-vonalban bővülő fazon megnyújtja az altáji vonalakat, illetve a csípőt és a vádlit egyaránt keskenyebbnek mutatja.

Réteges, megkötős midifazon

Amíg az időjárás nem veszi elő zord kedvét, a lenge, áttetsző, rétegelt ruhákat is elő lehet venni, melyek könnyed anyagukkal már eleve kecsesebbé teszik a sziluettet. Ráadásul könnyen ősziesebbé teheted őket harisnyával, blézerrel, bőrdzsekivel vagy átlapolt kardigánnal. A mell alá biggyesztett megkötő finomabbá, nőiesebbé varázsolja a ruha stílusát, ezen kívül a legkarcsúbb ponton tagolja a sziluettet. A térdig érő, A-vonalban bővülő fazon megnyújtja az altáji vonalakat, illetve a csípőt és a vádlit egyaránt keskenyebbnek mutatja.

Dia

 	A-vonalú ruhák 	Magas, formás lábú nőknek ajánlott a combközépig érő, A-vonalú ruhafazon, mely remekül leplezi a széles csípőt és a nagy feneket. Ám ebből a típusból a midi változat már nem kimondottan szerencsés, mert a bő szabás miatt a zsákhatás léphet érvénybe, ami nem annyira csinos. Így azonban nemcsak megmutatja, hanem hosszítja is a lábakat. Ha alacsony vagy, inkább empire stílusú ruhát válassz, vagy övvel viseld ezt a fazont.

A-vonalú ruhák

Magas, formás lábú nőknek ajánlott a combközépig érő, A-vonalú ruhafazon, mely remekül leplezi a széles csípőt és a nagy feneket. Ám ebből a típusból a midi változat már nem kimondottan szerencsés, mert a bő szabás miatt a zsákhatás léphet érvénybe, ami nem annyira csinos. Így azonban nemcsak megmutatja, hanem hosszítja is a lábakat. Ha alacsony vagy, inkább empire stílusú ruhát válassz, vagy övvel viseld ezt a fazont.

Dia

 	Övpánttal karcsúsított 	A nehéz, merev anyagokkal nem árt óvatosan bánni, mert kíméletlenül rakosgatják az optikai pluszkilókat, vagyis szélesítik a sziluettet. Egy szexi, karcsúsító fazonnal azonban kiküszöbölhető ez a tulajdonságuk. A mell alá helyezett, vastag övpánt szűkítő hatással bír, illetve megtöri a ruha merevségét. Mini és midi változatban egyaránt jól mutat ez a megoldás.

Övpánttal karcsúsított

A nehéz, merev anyagokkal nem árt óvatosan bánni, mert kíméletlenül rakosgatják az optikai pluszkilókat, vagyis szélesítik a sziluettet. Egy szexi, karcsúsító fazonnal azonban kiküszöbölhető ez a tulajdonságuk. A mell alá helyezett, vastag övpánt szűkítő hatással bír, illetve megtöri a ruha merevségét. Mini és midi változatban egyaránt jól mutat ez a megoldás.

Dia

 	Virágos, élénk, mégsem szélesít 	Ha romantikus alkat vagy, és ezt az öltözködésedben is szereted kifejezésre juttatni, nyilván nehezen szakadsz el a divatos, derűs virágmintáktól. A kaotikus, színes minták rizikósak abból a szempontból, hogy még jobban széthúzhatják a kritikus területeket, így sokkal szélesebbnek tűnhetsz, mint amilyen vagy valójában. Egy megfelelő fazonnal és a színek játékával azonban nemcsak eltörölheted a mintázat szélesítő hatását, hanem még le is faraghatsz itt-ott a kilóidból. A fekete alapon mintás, mell alatt szabott, enyhén bővülő fazonokat bátran bevállalhatod.

Virágos, élénk, mégsem szélesít

Ha romantikus alkat vagy, és ezt az öltözködésedben is szereted kifejezésre juttatni, nyilván nehezen szakadsz el a divatos, derűs virágmintáktól. A kaotikus, színes minták rizikósak abból a szempontból, hogy még jobban széthúzhatják a kritikus területeket, így sokkal szélesebbnek tűnhetsz, mint amilyen vagy valójában. Egy megfelelő fazonnal és a színek játékával azonban nemcsak eltörölheted a mintázat szélesítő hatását, hanem még le is faraghatsz itt-ott a kilóidból. A fekete alapon mintás, mell alatt szabott, enyhén bővülő fazonokat bátran bevállalhatod.

Dia

 	Alul szűk, felül bő 	Ősszel kifejezetten praktikus, remekül kihasználható, kényelmes darab a pulóverruha, amit leggingsszel vagy egyenes fazonú nadrággal tunikaként is viselhetsz, egy övvel megbolondítva. Hogy elkerüld a zsákhatást, olyan fazont válassz, ami alul szűk, felül pedig lezserebb, amit a T-szabásnak köszönhet. Túlsúlyosaknak nem ajánlott ez a verzió, de ha csak néhány pluszkilót szedtél fel a várandósságod alatt, csinosan mutathatsz egy ilyen darabban, mely arányosabbá tehet.

Alul szűk, felül bő

Ősszel kifejezetten praktikus, remekül kihasználható, kényelmes darab a pulóverruha, amit leggingsszel vagy egyenes fazonú nadrággal tunikaként is viselhetsz, egy övvel megbolondítva. Hogy elkerüld a zsákhatást, olyan fazont válassz, ami alul szűk, felül pedig lezserebb, amit a T-szabásnak köszönhet. Túlsúlyosaknak nem ajánlott ez a verzió, de ha csak néhány pluszkilót szedtél fel a várandósságod alatt, csinosan mutathatsz egy ilyen darabban, mely arányosabbá tehet.

Dia

 	Tulipán fazon ejtett varrással 	Az ejtett, mozgalmas ráncoláson van a hangsúly, hiszen a merev, tulipán fazonú ruhák inkább kövérítenek, mint karcsúsítanak. Ám ha lágy esésű fazonból készül, és oldalt húzott varrással rendelkezik, szépen elrejti a csípőtáji párnákat. Fontos azonban, hogy tagolt legyen a ruhaszabás, vagyis a fő hangsúly a mell alatti szűkítésen, ráncoláson legyen.

Tulipán fazon ejtett varrással

Az ejtett, mozgalmas ráncoláson van a hangsúly, hiszen a merev, tulipán fazonú ruhák inkább kövérítenek, mint karcsúsítanak. Ám ha lágy esésű fazonból készül, és oldalt húzott varrással rendelkezik, szépen elrejti a csípőtáji párnákat. Fontos azonban, hogy tagolt legyen a ruhaszabás, vagyis a fő hangsúly a mell alatti szűkítésen, ráncoláson legyen.

Dia

 	Charleston-ruha 	Újra divatba jött a húszas évekből vett Charleston-ruha, mely csípőben szabott. Ha még nem túl nagy a pocakod, ez a megoldás roppant kényelmes lehet, és bár a csípőt hangsúlyozza, nem minden esetben szélesíti. Amennyiben a csípőcsúcs felett egy-két centivel kezdődik az alsó szoknyarész, a ráncolás elfedi az odarakódott felesleget.

Charleston-ruha

Újra divatba jött a húszas évekből vett Charleston-ruha, mely csípőben szabott. Ha még nem túl nagy a pocakod, ez a megoldás roppant kényelmes lehet, és bár a csípőt hangsúlyozza, nem minden esetben szélesíti. Amennyiben a csípőcsúcs felett egy-két centivel kezdődik az alsó szoknyarész, a ráncolás elfedi az odarakódott felesleget.

Dia

 	Blúz- és ingruha 	Az ingruha nagyszerű választás őszre, mert sokoldalúan variálható, és most nagyon menő ez a fazon. Fiatalos, lezser és szexi, ráadásul többféle stílusban kapható. A megkötős, V-alakban kivágott megoldások remekül karcsúsítanak, a tunikaszerű, gombos dekoltázsú változatok pedig az alaknyújtásban jeleskednek. Az utóbbit is viselheted övvel, ha alacsony vagy.

Blúz- és ingruha

Az ingruha nagyszerű választás őszre, mert sokoldalúan variálható, és most nagyon menő ez a fazon. Fiatalos, lezser és szexi, ráadásul többféle stílusban kapható. A megkötős, V-alakban kivágott megoldások remekül karcsúsítanak, a tunikaszerű, gombos dekoltázsú változatok pedig az alaknyújtásban jeleskednek. Az utóbbit is viselheted övvel, ha alacsony vagy.

Ezt is szeretjük
Fotó: