12 szabadtéri játék gyerkőcöknek
Hogy te is pihenhess egy kicsit
Ötletet adunk, milyen játékokkal vágjatok neki a parknak, hogy neked is jusson egy kis szabadidő.

Dia

 	Aszfaltkréta 	Mindig van egy pont a kicsiknél, amikor elszakad a cérna játék közben, mert vagy beleunnak, vagy elfáradnak, ilyenkor pedig könnyen hisztibe fordulhat a játszótéri időtöltés. Ám a megfáradt csemetédet a legegyszerűbb módon, egy csomag aszfaltkrétával is lecsillapíthatod. Amíg ő elbíbelődik a színes krétákkal, észrevétlenül kipiheni magát, elmúlik a zaklatottsága, te pedig kapsz még egy kis időt a cseverészésre. Utána meglátod, nagyobb lendülettel folytatódhat a móka, akár még ugróiskolát is rajzolhattok a játszótéri gumipadlóra.

Aszfaltkréta

Mindig van egy pont a kicsiknél, amikor elszakad a cérna játék közben, mert vagy beleunnak, vagy elfáradnak, ilyenkor pedig könnyen hisztibe fordulhat a játszótéri időtöltés. Ám a megfáradt csemetédet a legegyszerűbb módon, egy csomag aszfaltkrétával is lecsillapíthatod. Amíg ő elbíbelődik a színes krétákkal, észrevétlenül kipiheni magát, elmúlik a zaklatottsága, te pedig kapsz még egy kis időt a cseverészésre. Utána meglátod, nagyobb lendülettel folytatódhat a móka, akár még ugróiskolát is rajzolhattok a játszótéri gumipadlóra.

Dia

 	Roller 	Szeretnél végre egy napot, amikor a játszótértől elszakadva a városban kószálhatsz és vásárolgathatsz? A gyerkőcök hamar nyűgösek lesznek egy ilyen unalmasnak tűnő, hosszú túra gondolatától, de akkor sem kell lemondanod a különleges alkalomról, ha senkire sem tudod hagyni a csemetédet. Pattintsd rollerre a kölköt, és máris izgalmasabb lesz számára a közös barangolás. Amíg te a kirakatokat nézed, ő kedvére suhanhat a járdán, így biztos nem fog azzal nyaggatni, hogy menjetek haza, mert számára nincs semmi érdekes tevékenység.

Roller

Szeretnél végre egy napot, amikor a játszótértől elszakadva a városban kószálhatsz és vásárolgathatsz? A gyerkőcök hamar nyűgösek lesznek egy ilyen unalmasnak tűnő, hosszú túra gondolatától, de akkor sem kell lemondanod a különleges alkalomról, ha senkire sem tudod hagyni a csemetédet. Pattintsd rollerre a kölköt, és máris izgalmasabb lesz számára a közös barangolás. Amíg te a kirakatokat nézed, ő kedvére suhanhat a járdán, így biztos nem fog azzal nyaggatni, hogy menjetek haza, mert számára nincs semmi érdekes tevékenység.

Dia

 	Homokozószett 	A jó öreg homokozó játékok nélkülözhetetlenek nyáron. Bárhová mentek, mindig magatokkal vihetitek, hiszen a kislurkók állandóan találnak egy talpalatnyi homokbuckát vagy földet, amit fel lehet túrni. A strandon is kiváló alkalmat nyújthat arra, hogy egy kis időre egy helyben tartsd a gyereket, és könnyebben szemmel kísérhesd a foglalatoskodását.

Homokozószett

A jó öreg homokozó játékok nélkülözhetetlenek nyáron. Bárhová mentek, mindig magatokkal vihetitek, hiszen a kislurkók állandóan találnak egy talpalatnyi homokbuckát vagy földet, amit fel lehet túrni. A strandon is kiváló alkalmat nyújthat arra, hogy egy kis időre egy helyben tartsd a gyereket, és könnyebben szemmel kísérhesd a foglalatoskodását.

Dia

 	Kishajó 	Ha víz közelben nyaraltok, lepd meg a csemetédet egy szuper kishajóval, amivel kedvére eljátszhat a sekély vízben. Kirándulásokon, erdei túrák során úgyszintén jól jöhet a fürdőkádban kipróbált hajócska, mert a patakban is meg lehet úsztatni, esetleg kövekből kikötőt építhet neki a gyerek, hogy el ne sodorja az ár. Számos játék forrása lehet egy ilyen egyszerű kis eszköz, mely egyben fejleszti a gyerkőc fantáziáját.

Kishajó

Ha víz közelben nyaraltok, lepd meg a csemetédet egy szuper kishajóval, amivel kedvére eljátszhat a sekély vízben. Kirándulásokon, erdei túrák során úgyszintén jól jöhet a fürdőkádban kipróbált hajócska, mert a patakban is meg lehet úsztatni, esetleg kövekből kikötőt építhet neki a gyerek, hogy el ne sodorja az ár. Számos játék forrása lehet egy ilyen egyszerű kis eszköz, mely egyben fejleszti a gyerkőc fantáziáját.

Dia

 	Ugrókötél 	Ha unod már a mindennapos játszóterezést, és úgy érzed, hogy a gyerekzsivajtól nyár végére kihullik a hajad, néha iktassatok be az időtökbe egy csendesebb, parkban töltött délutánt, ahol akár piknikezhettek is a csemetéddel. Hogy ő se unatkozzon, egy ugrókötéllel kielégítheted a mozgásigényét, miközben még arra is juthat pár pillanatod, hogy a pléden elnyúlva belekezdj egy könyvbe, és csak a szemed sarkából figyelj a gyerkőcre. Amennyiben sikerül több lurkót is összecsődítenetek, még kötélhúzó versenyt is rendezhettek.

Ugrókötél

Ha unod már a mindennapos játszóterezést, és úgy érzed, hogy a gyerekzsivajtól nyár végére kihullik a hajad, néha iktassatok be az időtökbe egy csendesebb, parkban töltött délutánt, ahol akár piknikezhettek is a csemetéddel. Hogy ő se unatkozzon, egy ugrókötéllel kielégítheted a mozgásigényét, miközben még arra is juthat pár pillanatod, hogy a pléden elnyúlva belekezdj egy könyvbe, és csak a szemed sarkából figyelj a gyerkőcre. Amennyiben sikerül több lurkót is összecsődítenetek, még kötélhúzó versenyt is rendezhettek.

Dia

 	Hulahopp-karika 	A sok drága játék mellett olykor pont azok a kütyük aratják a legnagyobb sikert, melyeket le lehet vinni a fűbe. Ilyen a hulahopp-karika is, amivel meglepheted a kislányodat. Azért jó, mert kifejezetten szabadtéri mozgásra tervezték, és még az izmokat is fejleszti. A többi porontyot összefogva pedig ügyességi versenyt is lehet rendezni a parkban. Közben elég, ha fél szemmel sandítasz a gyerekre, és élvezed a pihenést meg a napfényt.

Hulahopp-karika

A sok drága játék mellett olykor pont azok a kütyük aratják a legnagyobb sikert, melyeket le lehet vinni a fűbe. Ilyen a hulahopp-karika is, amivel meglepheted a kislányodat. Azért jó, mert kifejezetten szabadtéri mozgásra tervezték, és még az izmokat is fejleszti. A többi porontyot összefogva pedig ügyességi versenyt is lehet rendezni a parkban. Közben elég, ha fél szemmel sandítasz a gyerekre, és élvezed a pihenést meg a napfényt.

Dia

 	Indián fejdísz 	A fantáziajátékok sokkal szórakoztatóbbak, mint a könnyen kimeríthető játékeszközök, melyek csak elenyésző lehetőséggel kecsegtetnek. Családi hétvégéken, amikor a szabad levegőn töltitek az egész délutánt, egy fejdísz segítségével kis indiánt varázsolhattok a gyerekből. Sokkal élvezetesebb lesz a természet lágy ölén töltött játékidő, ha a barátaitokat és a csemetéiket is magatokkal csábítjátok. A sok kis indián vígan nyomokat olvashat a fák között és Winnetou-nak képzelheti magát, míg a felnőtteknek is jut ideje egy kis beszélgetésre.

Indián fejdísz

A fantáziajátékok sokkal szórakoztatóbbak, mint a könnyen kimeríthető játékeszközök, melyek csak elenyésző lehetőséggel kecsegtetnek. Családi hétvégéken, amikor a szabad levegőn töltitek az egész délutánt, egy fejdísz segítségével kis indiánt varázsolhattok a gyerekből. Sokkal élvezetesebb lesz a természet lágy ölén töltött játékidő, ha a barátaitokat és a csemetéiket is magatokkal csábítjátok. A sok kis indián vígan nyomokat olvashat a fák között és Winnetou-nak képzelheti magát, míg a felnőtteknek is jut ideje egy kis beszélgetésre.

Dia

 	Nagyító 	Az ember néha nem is gondolja, mi mindennel el tud játszani a gyerek. Túrázós, barangolós kirándulásokra, de akár a parkba is magatokkal vihettek egy nagyítót, amivel jól elszöszmötölnek a kicsik, természetbúvárt játszva. Így minden fűben motozó bogarat, és érdekes növényt közelről meg tudnak vizslatni, ráadásul közben a természettel is ismerkednek. Ezáltal tovább tart majd a séta, de senki sem fog az öledbe kérezkedni nyűgösködve, mert megunta az egészet.

Nagyító

Az ember néha nem is gondolja, mi mindennel el tud játszani a gyerek. Túrázós, barangolós kirándulásokra, de akár a parkba is magatokkal vihettek egy nagyítót, amivel jól elszöszmötölnek a kicsik, természetbúvárt játszva. Így minden fűben motozó bogarat, és érdekes növényt közelről meg tudnak vizslatni, ráadásul közben a természettel is ismerkednek. Ezáltal tovább tart majd a séta, de senki sem fog az öledbe kérezkedni nyűgösködve, mert megunta az egészet.

Dia

 	Focilabda 	Amennyiben nem bőr focilabdát visztek magatokkal a parkba, hanem a puhább utánzatát, a rugdosás megunása után kidobóst játszhattok a többi gyerekkel, amivel olyan jól ellesznek a kicsik, hogy egy idő után kiszállhatsz belőle, és megpihenhetsz végre egy padon. A focilabda arra is jó, hogy játszva barátokat szerezzen magának a kölök, hiszen megfigyelhető a játszótereken, hogy valahányszor elgurul egy labda, mindig akad egy kislegény, aki visszarúgja, aztán bekérezkedik a játékba.

Focilabda

Amennyiben nem bőr focilabdát visztek magatokkal a parkba, hanem a puhább utánzatát, a rugdosás megunása után kidobóst játszhattok a többi gyerekkel, amivel olyan jól ellesznek a kicsik, hogy egy idő után kiszállhatsz belőle, és megpihenhetsz végre egy padon. A focilabda arra is jó, hogy játszva barátokat szerezzen magának a kölök, hiszen megfigyelhető a játszótereken, hogy valahányszor elgurul egy labda, mindig akad egy kislegény, aki visszarúgja, aztán bekérezkedik a játékba.

Dia

 	Repcsi 	Kisfiúknál és kislányoknál is beválhat a mini repülő, amit kézben foghatnak, és úgy reptethetnek. Ez a játék leginkább akkor ajánlott, amikor muszáj elintézned a bevásárlást és az ügyintézéseket, és magaddal kell cipelned a csemetédet. Nemcsak neked, neki is jó, ha lefoglalja magát, miközben sorban álltok a postán, vagy tömegközlekedésen utaztok. Így talán megússzátok a nyűgösködést, hiszen a parkon átsétálni is jobb móka, amennyiben bele lehet feledkezni egy játékba.

Repcsi

Kisfiúknál és kislányoknál is beválhat a mini repülő, amit kézben foghatnak, és úgy reptethetnek. Ez a játék leginkább akkor ajánlott, amikor muszáj elintézned a bevásárlást és az ügyintézéseket, és magaddal kell cipelned a csemetédet. Nemcsak neked, neki is jó, ha lefoglalja magát, miközben sorban álltok a postán, vagy tömegközlekedésen utaztok. Így talán megússzátok a nyűgösködést, hiszen a parkon átsétálni is jobb móka, amennyiben bele lehet feledkezni egy játékba.

Dia


            	Vízipisztoly
            	Meleg időben nemcsak a strand kelléke lehet a vízipisztoly. A parkban vagy a játszótéren ugyanúgy eljátszhatnak vele a gyerekek, persze előtte nem árt megérdeklődni a többi anyukától, hogy gondot okoz-e számukra, ha fel van fegyverkezve a porontyod. Előfordulhat ugyanis, hogy egyesek sértésnek veszik a gyerek félrecélzott vízspriccelését.

Vízipisztoly

Meleg időben nemcsak a strand kelléke lehet a vízipisztoly. A parkban vagy a játszótéren ugyanúgy eljátszhatnak vele a gyerekek, persze előtte nem árt megérdeklődni a többi anyukától, hogy gondot okoz-e számukra, ha fel van fegyverkezve a porontyod. Előfordulhat ugyanis, hogy egyesek sértésnek veszik a gyerek félrecélzott vízspriccelését.

Dia

 	Lepkeháló 	Egyszerű találmány, mégis kellemes időtöltést garantálhat, miközben a porontyod a természettel ismerkedik. Ha eddig még csak az Eperke internetes játékban próbálta ki a lurkó a lepkefogó tehetségét, a park nyugalmát úgyis érdekesebbé teheted számára a nyüzsgő játszótérrel szemben, hogy megtanítod lepkét fogni. A gyerkőcökben amúgy is él a gyűjtőszellem, így nem lesz nehéz fellelkesítened egy hálóval és egy befőttes üveggel, majd a játék végén közösen szabadon engedhetitek a befogott pillangókat.

Lepkeháló

Egyszerű találmány, mégis kellemes időtöltést garantálhat, miközben a porontyod a természettel ismerkedik. Ha eddig még csak az Eperke internetes játékban próbálta ki a lurkó a lepkefogó tehetségét, a park nyugalmát úgyis érdekesebbé teheted számára a nyüzsgő játszótérrel szemben, hogy megtanítod lepkét fogni. A gyerkőcökben amúgy is él a gyűjtőszellem, így nem lesz nehéz fellelkesítened egy hálóval és egy befőttes üveggel, majd a játék végén közösen szabadon engedhetitek a befogott pillangókat.

Ezt is szeretjük
Fotó: