12 frizura kevés hajból anyukáknak
A terhességi hajhullás sok kismama életét megkeseríti. Tudd meg, mit tehetsz ellene.

Dia

 	Szabályos bubi 	Az állig érő bubifrizura kézenfekvő megoldás lehet, amennyiben puha, szöszke hajad van. A szabályos vágás rendezetté és valamivel tömörebbé varázsolja az erőtlen tincseket. Féloldalt elválasztva, szélfútta hatású frufruval is viselheted, mely még karakteresebbé, valamint nőiesebbé teszi a hajkoronádat. Nem kell sokáig vesződnöd a szárításával, így, ha gyakrabban muszáj hajat mosnod, akkor sem fogod jobban lestrapálni az elvékonyodott szálakat. Egy élénk hajszín optikailag teltebb hajtömeget eredményezhet, ám ügyelj arra, hogy a terhességed alatt csakis természetes alapanyagú, ammóniamentes festékeket használj.

Szabályos bubi

Az állig érő bubifrizura kézenfekvő megoldás lehet, amennyiben puha, szöszke hajad van. A szabályos vágás rendezetté és valamivel tömörebbé varázsolja az erőtlen tincseket. Féloldalt elválasztva, szélfútta hatású frufruval is viselheted, mely még karakteresebbé, valamint nőiesebbé teszi a hajkoronádat. Nem kell sokáig vesződnöd a szárításával, így, ha gyakrabban muszáj hajat mosnod, akkor sem fogod jobban lestrapálni az elvékonyodott szálakat. Egy élénk hajszín optikailag teltebb hajtömeget eredményezhet, ám ügyelj arra, hogy a terhességed alatt csakis természetes alapanyagú, ammóniamentes festékeket használj.

Dia

 	Dögös rövid fazon 	Egy ilyen szexi frizurával valószínűleg kevésbé fog érdekelni, hogy megritkult a dús sörényed! Ez a hatvanas-hetvenes évekből ellesett fazon ugyanis cseppet sem igényel tömör hajszerkezetet. A felül hosszabbra hagyott, alul fokozatosan megszedett, pajeszes forma rengeteg lehetőséget rejt magában, vagyis ezerféleképpen átfazonírozhatod egy csipetnyi wax és az ujjaid segítségével. A szőkítéssel azonban légy óvatos, mert a várandósság során megnövekedett hormonszint befolyásolhatja a kiválasztott festékszín árnyalatát.

Dögös rövid fazon

Egy ilyen szexi frizurával valószínűleg kevésbé fog érdekelni, hogy megritkult a dús sörényed! Ez a hatvanas-hetvenes évekből ellesett fazon ugyanis cseppet sem igényel tömör hajszerkezetet. A felül hosszabbra hagyott, alul fokozatosan megszedett, pajeszes forma rengeteg lehetőséget rejt magában, vagyis ezerféleképpen átfazonírozhatod egy csipetnyi wax és az ujjaid segítségével. A szőkítéssel azonban légy óvatos, mert a várandósság során megnövekedett hormonszint befolyásolhatja a kiválasztott festékszín árnyalatát.

Dia

 	Lépcsőzetes, félhosszú fazon 	Nem muszáj megválnod a hosszú sörényedtől, ha nem akarsz, de néhány trükkös vágási technikát érdemes bevetni annak érdekében, hogy ne lapuljanak a fejedre az elvékonyodott tincsek. A hajvégek lépcsőzetes kialakítása a legalkalmasabb arra, hogy kordában tartsa a puha szálakat, illetve felturbózza kicsit a hajad volumenét. A sötét csokoládészínbe mézbarna reflexszíneket is rakathatsz, melyek optikailag tovább fokozhatják a frizura tömörségét. Ám mindenképp bízd szakemberre a festést, hogy az valóban kíméletes legyen a hajkoronád és a baba számára is.

Lépcsőzetes, félhosszú fazon

Nem muszáj megválnod a hosszú sörényedtől, ha nem akarsz, de néhány trükkös vágási technikát érdemes bevetni annak érdekében, hogy ne lapuljanak a fejedre az elvékonyodott tincsek. A hajvégek lépcsőzetes kialakítása a legalkalmasabb arra, hogy kordában tartsa a puha szálakat, illetve felturbózza kicsit a hajad volumenét. A sötét csokoládészínbe mézbarna reflexszíneket is rakathatsz, melyek optikailag tovább fokozhatják a frizura tömörségét. Ám mindenképp bízd szakemberre a festést, hogy az valóban kíméletes legyen a hajkoronád és a baba számára is.

Dia

 	Pajkos bubi 	A szabályos bubival ellentétben itt kissé tépettek a hajvégek, melyek réteges hatást keltenek. A szélfútta frizura érdekében csak össze kell borzolnod a végeredményt úgy, hogy a hátsó, hosszabb szálak találkozzanak a frufru rövidebb tincseivel. Mindez nemcsak pajkosan vadóccá teszi a látványt, hanem teltebbnek, élettelibbnek mutatja a bozontodat.

Pajkos bubi

A szabályos bubival ellentétben itt kissé tépettek a hajvégek, melyek réteges hatást keltenek. A szélfútta frizura érdekében csak össze kell borzolnod a végeredményt úgy, hogy a hátsó, hosszabb szálak találkozzanak a frufru rövidebb tincseivel. Mindez nemcsak pajkosan vadóccá teszi a látványt, hanem teltebbnek, élettelibbnek mutatja a bozontodat.

Dia

 	Tépett, tincses rétegek 	A különböző hosszúságúra nyírt rétegek megakadályozzák, hogy összeessenek az erőtlen, szöszke hajtincsek, különösen akkor, ha egy könnyen kezelhető rövid frizurát választasz. A waxszal formázott, borzas hatású frufru kihangsúlyozza a szép szemeket, ugyanakkor fiatalos, lendületes keretet ad az arcnak.

Tépett, tincses rétegek

A különböző hosszúságúra nyírt rétegek megakadályozzák, hogy összeessenek az erőtlen, szöszke hajtincsek, különösen akkor, ha egy könnyen kezelhető rövid frizurát választasz. A waxszal formázott, borzas hatású frufru kihangsúlyozza a szép szemeket, ugyanakkor fiatalos, lendületes keretet ad az arcnak.

Dia

 	Lágy hullámok 	Az idei frizuratrendek alapján nem jelent hátrányt, ha kusza látványt nyújt a hosszú sörényed. Ezért nem muszáj hajvasalóval tovább roncsolnod öntörvényűen hullámosodó fürjeidet, különösen, ha a terhesség már egyébként is megviselte a biokémiai összetételüket. Válassz egy laza, a hetvenes évekre hajazó sérót, mely lágy rétegekből áll, hosszú, ritkás frufruval megspékelve. A rétegezésnek köszönhetően csak meg kell nyomkodnod a hajadat mosás után, és szárítás közben alulról felfelé borzolva elérheted a szélfútta, dögös hatást. Amennyiben fehér a bőröd, egy rozsdás vörös színnel teltebbé, divatosabbá teheted ezt a fazont.

Lágy hullámok

Az idei frizuratrendek alapján nem jelent hátrányt, ha kusza látványt nyújt a hosszú sörényed. Ezért nem muszáj hajvasalóval tovább roncsolnod öntörvényűen hullámosodó fürjeidet, különösen, ha a terhesség már egyébként is megviselte a biokémiai összetételüket. Válassz egy laza, a hetvenes évekre hajazó sérót, mely lágy rétegekből áll, hosszú, ritkás frufruval megspékelve. A rétegezésnek köszönhetően csak meg kell nyomkodnod a hajadat mosás után, és szárítás közben alulról felfelé borzolva elérheted a szélfútta, dögös hatást. Amennyiben fehér a bőröd, egy rozsdás vörös színnel teltebbé, divatosabbá teheted ezt a fazont.

Dia

 	Démoni Kleopátra 	A tömör frufrus Kleopátra-fazon megkívánja a rendezettséget. Így nem kell azon erőlködnöd, hogy különféle borzolási technikákkal dúsabb hatást érj el, mert ez a frizura akkor is szemet gyönyörködtető, amikor le van simítva, és selymes fényével körberagyogja az arcot. Csupán az egyenesre vágott hajvégeket és a frufrut érdemes átpenderítened párszor a körkefén a szárítás folyamán.

Démoni Kleopátra

A tömör frufrus Kleopátra-fazon megkívánja a rendezettséget. Így nem kell azon erőlködnöd, hogy különféle borzolási technikákkal dúsabb hatást érj el, mert ez a frizura akkor is szemet gyönyörködtető, amikor le van simítva, és selymes fényével körberagyogja az arcot. Csupán az egyenesre vágott hajvégeket és a frufrut érdemes átpenderítened párszor a körkefén a szárítás folyamán.

Dia

 	Félhosszú, frufrus frizura 	Hasonlóképpen működik a valamivel hosszabb, szögletesen nyírt fazon, melyet alkalomadtán össze is foghatsz. Szintén a retro trendek ihlették, és jól passzolnak hozzá a természetes színek. Az egyenes hajvégek ugyan nem turbózzák fel a hajad volumenét, de selymessé, lággyá teszik az összhatást, amennyiben kicsit befelé szárítod a tincseket. Ettől pedig új életre kel a loboncod, mert egyszerű, de bájos eleganciát fog hirdetni.

Félhosszú, frufrus frizura

Hasonlóképpen működik a valamivel hosszabb, szögletesen nyírt fazon, melyet alkalomadtán össze is foghatsz. Szintén a retro trendek ihlették, és jól passzolnak hozzá a természetes színek. Az egyenes hajvégek ugyan nem turbózzák fel a hajad volumenét, de selymessé, lággyá teszik az összhatást, amennyiben kicsit befelé szárítod a tincseket. Ettől pedig új életre kel a loboncod, mert egyszerű, de bájos eleganciát fog hirdetni.

Dia

 	Geometrikus bubi 	Az elöl tépett, hátul geometrikus vonalvezetéssel nyírt bubi nemcsak divatos és pofonegyszerűen formázható, hanem karakteresebbé teszi a megjelenést. Így a lelapuló, vékony szálú haj is egy csapásra felejthetetlen frizurává válhat, kilépve a jellegtelen szerepéből. Mivel a tépett frufru felső rétegét a hátulról előrefésült tincsek képezik, trükkösen nagyobb tömeget mutat, a tarkónál pedig a fokozatosan rövidre szedett fazon kelt tömörebb hatást. Amennyiben rövid a nyakad, ezzel a frizurával megnyújthatod optikailag.

Geometrikus bubi

Az elöl tépett, hátul geometrikus vonalvezetéssel nyírt bubi nemcsak divatos és pofonegyszerűen formázható, hanem karakteresebbé teszi a megjelenést. Így a lelapuló, vékony szálú haj is egy csapásra felejthetetlen frizurává válhat, kilépve a jellegtelen szerepéből. Mivel a tépett frufru felső rétegét a hátulról előrefésült tincsek képezik, trükkösen nagyobb tömeget mutat, a tarkónál pedig a fokozatosan rövidre szedett fazon kelt tömörebb hatást. Amennyiben rövid a nyakad, ezzel a frizurával megnyújthatod optikailag.

Dia

 	Éles kontrasztok 	A hosszabb-rövidebb, illetve a világosabb-sötétebb tincsek kontrasztjával játszik ez a frizura. A geometrikus bubihoz hasonlóan erőt és stílust ad az elsatnyult hajnak. Ráadásul roppant könnyű formába rázni, hiszen egy körömhegynyi wax vagy formázókrém segítségével tincsessé varázsolhatod az összképet. Inkább a merészebbeknek ajánlott hajviselet, akik kedvelik az extravagáns újításokat.

Éles kontrasztok

A hosszabb-rövidebb, illetve a világosabb-sötétebb tincsek kontrasztjával játszik ez a frizura. A geometrikus bubihoz hasonlóan erőt és stílust ad az elsatnyult hajnak. Ráadásul roppant könnyű formába rázni, hiszen egy körömhegynyi wax vagy formázókrém segítségével tincsessé varázsolhatod az összképet. Inkább a merészebbeknek ajánlott hajviselet, akik kedvelik az extravagáns újításokat.

Dia

 	Vintage stílusú bubi 	Vékony szálú, ritka, egyenes hajból mutat a legszebben az állcsúcs felé hosszabbodó, vintage stílusú bubi fazon. Gyönyörű, selyemfényű színekkel lehet tetézni a látványt, illetve laza hullámokat kreálhatsz az első tincsekbe, ha estére összecsipeszeled. Egy ilyen frizurával mindig elegáns és nőies leszel, akkor is, ha lelapuló típusú a hajad.

Vintage stílusú bubi

Vékony szálú, ritka, egyenes hajból mutat a legszebben az állcsúcs felé hosszabbodó, vintage stílusú bubi fazon. Gyönyörű, selyemfényű színekkel lehet tetézni a látványt, illetve laza hullámokat kreálhatsz az első tincsekbe, ha estére összecsipeszeled. Egy ilyen frizurával mindig elegáns és nőies leszel, akkor is, ha lelapuló típusú a hajad.

Dia

 	Lapos, szöszke tincsek 	Természetes szőke, puha hajból lehet a legkönnyebben kialakítani a féloldalas frufruval megálmodott, tépett végű frizurát. Állig érő, illetve félhosszú is lehet, ám mindkét esetben az számít előnynek, ha nagyon finom szálú, sima tincsekkel rendelkezel. Rendkívül elegáns, szolid megjelenést biztosít a viselőjének, akinek egyáltalán nem kell arra törekednie, hogy feltuningolja a selymes haját.

Lapos, szöszke tincsek

Természetes szőke, puha hajból lehet a legkönnyebben kialakítani a féloldalas frufruval megálmodott, tépett végű frizurát. Állig érő, illetve félhosszú is lehet, ám mindkét esetben az számít előnynek, ha nagyon finom szálú, sima tincsekkel rendelkezel. Rendkívül elegáns, szolid megjelenést biztosít a viselőjének, akinek egyáltalán nem kell arra törekednie, hogy feltuningolja a selymes haját.

Ezt is szeretjük
Fotó: