Ezt a színt viseld, ha fogyni akarsz!
Hogyan segít a kalóriacsökkentésben?
Hordd gyakrabban ezt a színt, és használd a konyhában is!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A színterápiát régóta használják fizikai és mentális problémák kiegészítő kezelési módszereként. Bár sokan humbugnak tekintik, a színek kétségkívül hatással vannak az emberi szervezetre.

Egyes színek bizonyos, az agyban induló biológiai, illetve biokémiai folyamatok aktivátoraként működnek.

A kék szín étvágycsökkentő hatással bír

A színek hatással lehetnek az agyalapi mirigy működésére, befolyásolják egyes hormonok szintézisét, ily módon kihatnak az egész anyagcserére. A kék színt legtöbbször az intelligencia, a tisztaság színeként említik, amely egyúttal nyugalmat is áraszt.

Viseld, és használd a konyhában!

Ezen kívül a színterápiával foglalkozó szakértők szerint étvágycsökkentő hatással is bír, nyugtatólag hat a szervezetre. Érdemes tehát kék színt viselned, ha szeretnél leadni pár kilót, mivel segítségével csökkenthető a kalóriabevitel. Nem mellékesen a szín sötétebb árnyalatai slankítanak is.

De nemcsak az öltözködés során ajánlott előnyben részesíteni a kék színt, a konyhában is használhatod világosabb árnyalatait. A falat semmiképpen ne fesd sötétkékre, mert a zártság érzetét kelti, deprimáló hatással bír. A tányérok és az asztalterítő tekintetében azonban lehetsz bátrabb - itt a kék szín bármely árnyalata számításba jöhet.

Mi a helyzet a pirossal?

A kékkel ellentétben a piros színnek éppen ellenkező hatást tulajdonítanak: energikussá tesz, felpezsdít, megemeli a vérnyomást, fokozza az étvágyat. Ezt a színt tehát nem javasolt viselned, illetve a konyhában használnod, ha szeretnél megszabadulni pár kilótól.

Ugyanakkor egy bázeli kutatás szerint az étkészlet kivételnek számít e tekintetben. Ekkor az agyad egyfajta tiltójelzésként értékeli a színt, így nem fogsz túl nagy adag ételt belapátolni egy piros tányérból. Hogy még milyen módszerekkel csaphatod be a szervezeted, illetve válthatsz ki korábbi jóllakottságérzést, arról korábbi cikkünkben olvashatsz.

Ezt is szeretjük