A 6 legjobb zsírégető desszert nyárra

Nem kell lemondanod a csábító édességekről. Válassz gyümölcsös desszertjeink közül, és még a zsírégetést is felgyorsíthatod!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A wellness-táplálkozás egyik legfontosabb szabálya az idényszerű étkezés: ételeidet úgy kell összeállítanod, hogy mindig az adott évszak zöldségei-gyümölcsei alkossák a hozzávalókat. Lehetőség szerint friss élelmiszereket fogyassz, olyanokat, melyeket helyben termesztettek, ugyanis a megszokott környezetben termelt élelmi anyagokat sokkal könnyebben hasznosítja és dolgozza fel szervezeted, mint az olyan zöldségeket vagy gyümölcsöket, amelyek másik kontinensről érkeznek.

Nyáron a piacok és biopiacok roskadásig megtelnek csodálatos ízű-színű, üde, zamatos, vitamindús gyümölcsökkel. Receptjeink segítségével nemcsak különleges ízekkel színesítheted diétádat, de egészséged megőrzését is elősegítik, ráadásul a plusz kilók miatt sem kell aggódnod!

1. Gyümölcssaláta

Ez a legegyszerűbb és leguniverzálisabb gyümölcsétel. Készítésénél nem kell kőbe vésett szabályokhoz ragaszkodnod, jöhet a szokásos szlogen: legyél kreatív! Válaszd ki a család kedvenc gyümölcseit, és tálald együtt, ízlésesen. Ügyelj az ízharmóniára, az idényszerűségre. Salátádat teljessé teheted olajos magvakkal, pelyhesített gabonával, fűszerekkel, vagy akár édeskés búzacsírával.

Hozzávalók: 

  • 4-5 szál sárgarépa
  • 1 db sárgadinnye
  • 4 db narancs
  • ribizli
  • búzacsíra
  • dió
  • méz

A sárgarépát tisztítsd meg, majd vágd vékony csíkokra. A narancsokat filézd ki, a sárgadinnye húsát kockázd fel, a ribizkéről távolítsd el a szárát. Keverd össze a hozzávalókat: a sárgarépa-csíkokat, a dinnyehúst, a narancsfilét, a ribizkét, a búzacsírát, majd szórd meg dióbéllel. Készíts öntetet szelídgesztenye-mézből és frissen facsart narancsléből, ezzel keverd át a salátát tálalás előtt.

2. Málnás joghurt eperöntettel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 0,5 l natúr joghurt
  • 25 dkg friss málna
  • 25 dkg eper
  • méz
  • citromhéj
  • citromfű

Az epreket vágd apróra, és egy kevés vízzel főzd 15 percig. Ezután turmixold át, és édesítsd egy kanál mézzel. Közben a joghurtba reszeld bele egy jó alaposan megmosott citrom héját, add hozzá a finomra vágott citromfüvet és végül a málnát. Üvegtálba vagy kehelybe tálald, tetejére egy kanál eperöntetet és néhány szép gyümölcsöt tegyél. Hogy ez a finomság még táplálóbb legyen, gabonapehellyel is dúsíthatod.

3. Vadrizssaláta szilvával

Hozzávalók:

  • 2 adag vadrizs
  • 2 adag barnarizs
  • 15 dkg szilva
  • 10 dkg kéksajt
  • dió
  • petrezselyem

Külön-külön főzd meg a vadrizst és a barnarizst is, majd jól csepegtesd le. Egy kanál szűzolajjal keverd össze a kétféle rizst. A kimagozott és felkockázott szilvát és a gyengéden nagyobb darabokra morzsolt kéksajtot is keverd a rizshez. A tetejére szórj durvára vágott diót és friss petrezselymet.

4. Mentás almakompót cseresznyével

Hozzávalók: 

  • 4 nagy érett alma
  • citromlé
  • méz
  • 20 dkg cseresznye
  • menta
  • szegfűszeg

Az almákat hámozd meg, és távolítsd el a magházukat, majd vágd cikkekre. Tedd vízbe a mentaágakkal - szép, egészséges leveleit hagyd meg a díszítéshez -, egy kanál mézzel, frissen facsart citromlével, néhány szegfűszeggel együtt, és főzd 5-10 percig. Ha az alma megfőtt, vedd le, és hűtsd ki. Tálalásnál tedd egy szép edénybe az almadarabokat, köré a friss cseresznyét, öntsd le az alma főzőlevével, és szórd meg friss mentával. Kínálhatod natúr joghurttal is.

5. Sárgabarackfelfújt 

Hozzávalók 2 személyre:

  • néhány szép, érett sárgabarack
  • 2 tojás
  • egy kanál sovány túró
  • méz
  • őrölt fahéj

A barackokat forrázd le, húzd le a héját, majd negyedeld fel. Tedd kis formába a barackcikkeket. A tojásokat válaszd szét. A sárgájához keverd hozzá az áttört túrót, egy kanál virágmézet és egy csipet őrölt fahéjat. Keverd habosra. A tojásfehérjékből verj kemény habot, majd óvatosan add a túrós keverékhez, végül halmozd a barackok tetejére. Tedd 200 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 8 percig, míg a teteje aranybarna lesz, és azonnal tálald.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

6. Fahéjas almaszirmok 

Hozzávalók:

  • néhány egészséges, kemény alma
  • őrölt fahéj

Szeletelőgéppel vágd hajszálvékony szeletekre az almákat. Tedd a szeletkéket szilikonos sütőpapírra, úgy, hogy ne érjenek egymáshoz, majd szórd meg őrölt fahéjjal. Rakd sütőbe, és 60 fokon szárítsd ki, míg ropogós nem lesz. Kitűnő csemege, és semmi károsat nem tartalmaz, mint például az ugyanezt a célt szolgáló chipsek.

Cikkünk az Ideál Magazin írása alapján készült.

OLVASD EL EZT IS!

no has ezdes
  • villámdiéták
  • villámdiéta mintaétrend

Tüntesd el az úszógumit 2 hét alatt!

kivi vitamin
  • c-vitamin
  • fogyasztó praktikák

A legerősebb zsírégető vitamin

Ezt is szeretjük