Sportital helyett anyatej: működik a bizarr módszer?
Te kipróbálnád felnőttként az anyatejfogyasztást, vagy ízléstelen dolognak tartod?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az elmúlt években a sportolók, testépítők körében terjedőben van egy különös hóbort: az anyatejfogyasztás.

Sokan már a gondolatot is illetlennek érzik, de a News.Discovery megkérdezett a témában néhány szakértőt, van-e értelme a sportitalok lecserélésének.

Sportital helyett anyatej?

10-20 gramm sportital általában 8 gramm fehérjét tartalmaz, míg ugyanennyi mennyiségű anyatej csak 4 grammot, viszont könnyen emészthető formában. Ezen kívül olyan probiotikumok és immunglobulinok is megtalálhatóak benne, amelyek szükségesek a csecsemő immunrendszerének erősítéséhez.

- Sok olyan dolog van az anyatejben, ami potenciálisan akár a felnőttek számára is hasznos lehet - mondta dr. Jack Newman, a Breastfeeding Inc. társszerzője. - A vitaminok és ásványi anyagok mellett többszörösen telítetlen, hosszú láncú zsírsavakat tartalmaz.

Mivel azonban ezek az előnyök jóval fontosabbak a csecsemők számára - különösen a magas kockázati csoportba tartozóknak -, az anyatejkínálat pedig korlátozott, egyértelműen előtérbe kell helyezni a babákat - mondta E. A. Quinn, a Washingtoni Egyetem adjunktusa.

Egészséges italok

Lapozd át az alábbi galériát, és ismerj meg még néhány egészséges italt, amelyet fogyaszthatsz sportoláshoz is, de elsősorban az egészségedet segít megőrizni.

Ezt is szeretjük