A leghatásosabb anyagcsere-gyorsítók
A fogyás alapfeltétele a megfelelő anyagcsere-működés.

Dia

UborkaAz uborka magas káliumtartalma miatt az egyik leghatásosabb természetes vízhajtó szer, rosttartalmának köszönhetően pedig serkenti emésztésed, így anyagcserédre is igen jó hatással van. Magas víztartalma elősegíti tested méregtelenítését is.

Uborka

Az uborka magas káliumtartalma miatt az egyik leghatásosabb természetes vízhajtó szer, rosttartalmának köszönhetően pedig serkenti emésztésed, így anyagcserédre is igen jó hatással van. Magas víztartalma elősegíti tested méregtelenítését is.

Dia

Tengeri halakA tengeri halak fogyasztásával fedezheted a szervezeted megfelelő anyagcsere-működéséhez szükséges telítetlen zsírsavakat. A tengeri halakban található omega-3 zsírsavak fogyasztása emellett hangulatjavító hatással bír, valamint a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát is csökkenti.

Tengeri halak

A tengeri halak fogyasztásával fedezheted a szervezeted megfelelő anyagcsere-működéséhez szükséges telítetlen zsírsavakat. A tengeri halakban található omega-3 zsírsavak fogyasztása emellett hangulatjavító hatással bír, valamint a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát is csökkenti.

Dia

ÁfonyaAz áfonya rendkívül hatékony vízhajtó: fogyasztása segítség lehet vese- és hólyagbetegségek esetén, emellett nagy mennyiségű C-vitamint tartalmaz, mely segíti anyagcseréd működését is. Flavonoid-tartalma révén mindemellett kiváló immunerősítő.

Áfonya

Az áfonya rendkívül hatékony vízhajtó: fogyasztása segítség lehet vese- és hólyagbetegségek esetén, emellett nagy mennyiségű C-vitamint tartalmaz, mely segíti anyagcseréd működését is. Flavonoid-tartalma révén mindemellett kiváló immunerősítő.

Dia

KiviA kivi az egyik legjobb C-vitamin-forrás, minek köszönhetően a gyümölcs fogyasztása erősíti immunrendszered, és anyagcseréd optimális működéséhez is nagyban hozzájárul. Rostjai megmozgatják bélrendszered, actinidin nevű enzimje pedig elősegíti szervezetedben a fehérje lebontását.

Kivi

A kivi az egyik legjobb C-vitamin-forrás, minek köszönhetően a gyümölcs fogyasztása erősíti immunrendszered, és anyagcseréd optimális működéséhez is nagyban hozzájárul. Rostjai megmozgatják bélrendszered, actinidin nevű enzimje pedig elősegíti szervezetedben a fehérje lebontását.

Dia

Sovány szárnyashúsokA bőr nélküli szárnyashúsok a legjobb fehérjeforrások közé tartoznak. A minőségi fehérjék megfelelő mennyiségű fogyasztása pedig elengedhetetlen izmaid regenerálódásához és felépítéséhez, ezáltal pedig a zsírégetés és anyagcseréd felgyorsításához.

Sovány szárnyashúsok

A bőr nélküli szárnyashúsok a legjobb fehérjeforrások közé tartoznak. A minőségi fehérjék megfelelő mennyiségű fogyasztása pedig elengedhetetlen izmaid regenerálódásához és felépítéséhez, ezáltal pedig a zsírégetés és anyagcseréd felgyorsításához.

Dia

AvokádóA babérfélék családjához tartozó trópusi gyümölcs telítetlen zsírsavakat tartalmaz, melyek révén hozzájárul koleszterinszinted normál szintjének megtartásához és anyagcseréd megfelelő működéséhez. Kiváló zsírégető szer, emellett bőrápoló hatása sem elhanyagolható.

Avokádó

A babérfélék családjához tartozó trópusi gyümölcs telítetlen zsírsavakat tartalmaz, melyek révén hozzájárul koleszterinszinted normál szintjének megtartásához és anyagcseréd megfelelő működéséhez. Kiváló zsírégető szer, emellett bőrápoló hatása sem elhanyagolható.

Dia

Zöld teaA zöld tea az egyik legismertebb zsírégető hatású teaféle, mely felgyorsítja anyagcserédet, vízhajtó hatással rendelkezik, antioxidáns-tartalma révén pedig megvédi szervezetedet a káros szabadgyököktől. Kiváló élénkítő ital, hatása ráadásul jóval hosszabb ideig tart, mint a kávéé.Kapcsolódó cikk:Fogyj zöld teával! »

Zöld tea

A zöld tea az egyik legismertebb zsírégető hatású teaféle, mely felgyorsítja anyagcserédet, vízhajtó hatással rendelkezik, antioxidáns-tartalma révén pedig megvédi szervezetedet a káros szabadgyököktől. Kiváló élénkítő ital, hatása ráadásul jóval hosszabb ideig tart, mint a kávéé.

Kapcsolódó cikk:
Fogyj zöld teával! »

Dia

CitromA citromban található gyümölcssavaknak köszönhetően felgyorsíthatod emésztési folyamataidat, magas C-vitamin-tartalma pedig nemcsak immunrendszeredet erősíti, hanem anyagcserédre is jó hatással van.  Mindemellett bioflavonoidokat tartalmaz, melyek vértisztító hatásúak.Kapcsolódó cikk:Az 5 legjobb zsírégető gyümölcs »

Citrom

A citromban található gyümölcssavaknak köszönhetően felgyorsíthatod emésztési folyamataidat, magas C-vitamin-tartalma pedig nemcsak immunrendszeredet erősíti, hanem anyagcserédre is jó hatással van. Mindemellett bioflavonoidokat tartalmaz, melyek vértisztító hatásúak.

Kapcsolódó cikk:
Az 5 legjobb zsírégető gyümölcs »

Dia

BrokkoliA brokkoli magas kalciumtartalmának köszönheti anyagcsere-gyorsító hatását. A kalcium mellett nagy arányban tartalmaz C-vitamint is, amely hozzájárul előbbi könnyebb felszívódásához. A brokkoli emellett kiváló rostforrás, ezáltal segít megszabadulni a testedben felhalmozott méreganyagoktól.

Brokkoli

A brokkoli magas kalciumtartalmának köszönheti anyagcsere-gyorsító hatását. A kalcium mellett nagy arányban tartalmaz C-vitamint is, amely hozzájárul előbbi könnyebb felszívódásához. A brokkoli emellett kiváló rostforrás, ezáltal segít megszabadulni a testedben felhalmozott méreganyagoktól.

Dia

ParadicsomA paradicsom magas vitamintartalma és víztartalma támogatja tested méregtelenítő folyamatait, emellett anyagcserédet is felpörgeti. A zöldség értékes antioxidánsa a likopin, mely különleges bőrvédő és bőrszépítő hatással bír. A mindennapos paradicsomfogyasztással immunrendszeredet is megerősítheted.

Paradicsom

A paradicsom magas vitamintartalma és víztartalma támogatja tested méregtelenítő folyamatait, emellett anyagcserédet is felpörgeti. A zöldség értékes antioxidánsa a likopin, mely különleges bőrvédő és bőrszépítő hatással bír. A mindennapos paradicsomfogyasztással immunrendszeredet is megerősítheted.

Dia

PapayaA papaya húsa különösen lédús, így fogyasztásával serkentheted veséid működését, mely által a méreganyagok eltávolítása is felgyorsul. A gyümölcsben található papain nevű különleges enzim emésztésserkentő hatású: segíti a fehérjék lebontását és beépülését, így anyagcserédre is jó hatással van.Kapcsolódó cikk:Zsírégető egzotikumok »

Papaya

A papaya húsa különösen lédús, így fogyasztásával serkentheted veséid működését, mely által a méreganyagok eltávolítása is felgyorsul. A gyümölcsben található papain nevű különleges enzim emésztésserkentő hatású: segíti a fehérjék lebontását és beépülését, így anyagcserédre is jó hatással van.

Kapcsolódó cikk:
Zsírégető egzotikumok »

Dia

AlmaAz alma magas rosttartalma beindítja bélrendszered működését. Fogyasztásával serkentheted emésztésed, és a testedet károsító salakanyagokat is könnyebben eltávolíthatod. Nem beszélve arról, hogy a népszerű gyümölcs az immunrendszer egyik legfőbb őrének számít.Kapcsolódó cikk:Intenzív béltisztító diéta almával »

Alma

Az alma magas rosttartalma beindítja bélrendszered működését. Fogyasztásával serkentheted emésztésed, és a testedet károsító salakanyagokat is könnyebben eltávolíthatod. Nem beszélve arról, hogy a népszerű gyümölcs az immunrendszer egyik legfőbb őrének számít.

Kapcsolódó cikk:
Intenzív béltisztító diéta almával »

Dia

MangóEz a különlegesen finom ízű egzotikus gyümölcs az egyik legjobb rostforrás. Enzimjei megvédik és megerősítik gyomrodat, ezáltal is segítve emésztésedet és anyagcserédet. Fogyasztása továbbá csökkenti véred koleszterinszintjét, valamint erősíti szív- és érrendszeredet.

Mangó

Ez a különlegesen finom ízű egzotikus gyümölcs az egyik legjobb rostforrás. Enzimjei megvédik és megerősítik gyomrodat, ezáltal is segítve emésztésedet és anyagcserédet. Fogyasztása továbbá csökkenti véred koleszterinszintjét, valamint erősíti szív- és érrendszeredet.

Dia

Rostok turmixok A rostok fontos szerepet játszanak emésztőrendszered egészségének megőrzésében és szervezeted méregtelenítésében. Anyagcsere-gyorsító és telítettségérzetet fokozó hatásukat leginkább folyadék és fehérje jelenlétében fejtik ki, így egy joghurtos-gyümölcsös turmix tökéletes választás lehet.Kapcsolódó cikk:8 szuper zsírégető turmix »

Rostok turmixok

A rostok fontos szerepet játszanak emésztőrendszered egészségének megőrzésében és szervezeted méregtelenítésében. Anyagcsere-gyorsító és telítettségérzetet fokozó hatásukat leginkább folyadék és fehérje jelenlétében fejtik ki, így egy joghurtos-gyümölcsös turmix tökéletes választás lehet.

Kapcsolódó cikk:
8 szuper zsírégető turmix »

Dia

Chili paprikaA chili paprika kapszaicin nevű hatóanyaga a leghatásosabb étvágycsökkentő szer, emellett serkentőleg hat a vérkeringésre és az anyagcserére is. Már egy kevéske chili paprika fogyasztásával is hozzájárulhatsz fogyókúrád sikeréhez.Kapcsolódó cikk:Az 5 legjobb természetes anyagcsere-pörgető »

Chili paprika

A chili paprika kapszaicin nevű hatóanyaga a leghatásosabb étvágycsökkentő szer, emellett serkentőleg hat a vérkeringésre és az anyagcserére is. Már egy kevéske chili paprika fogyasztásával is hozzájárulhatsz fogyókúrád sikeréhez.

Kapcsolódó cikk:
Az 5 legjobb természetes anyagcsere-pörgető »
Blog.hu ajánló
Fotó: