A 3 leghatékonyabb, kíméletes méregtelenítő módszer
Fogyni is tudsz tőle
A rövid kúrák megtisztítanak a salaktól és helyreállítják az emésztésedet is.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szeretnél tiszta arccal, narancsbőr nélkül és néhány kilóval könnyebben hódítani a strandon? A kíméletes, ám hatékony méregtelenítő kúrákkal könnyen elérheted a kitűzött célt.

Ne feledd azonban, hogy ezek a kúrák nemcsak a testi, de a lelki megtisztulást is szolgálják - bármelyik módszert is választod, a böjt alatt hagyj magadnak időt a meditálásra és gondolataid rendezésére.

A Hildegard-böjt

A szentté avatott Hildegard von Bingen ezer évvel ezelőtt élt, és különleges képességekkel rendelkező apátnő volt.

Látomásai, illetve az, hogy sok magas rangú személyt meggyógyított, már életében gyógyítói hírnevet szerzett neki, amely a mai napig megmaradt. A böjtölés nagy híve volt, kiemelkedő testi és spirituális jelentőséget tulajdonított neki.

A Hildegard-böjt lényege, hogy hat-tíz napig naponta legalább egyszer, esetleg kétszer kell böjtlevest enned, jobban mondva innod. A levest görcsoldó hatású galangagyökérrel fűszerezik, amelynek jó hatása van az epehólyagra és a gyomor-bél traktusra is. Szükség szerint be lehet venni még galangatablettát is.

A leves tönkölybúzából, zöldségből, friss gyógy- és fűszernövényekből áll, melyeknek melegítő hatásuk van, és biztosítják a bázikus közeget.

Ilyen funkciója van az édesgyökérteának is, amelyet az étkezések között a felfőzött meleg vízen, esetleg a tönkölykávén kívül bőségesen lehet inni. A kúra kezdetén béltisztításhoz a glaubersó helyett gyömbérkekszet használj. A naponta felhelyezett májpakolás elősegíti a méregtelenítést, valamint áramlásban tartja az epét. A bőr erőteljes száraz ledörzsölése - még reggel az ágyban - felélénkíti a vérkeringést és a szívet.

A meditáció és a rendszeres napi séta az egész kúra ideje alatt biztosítja a nyugalom és az ellazulás megfelelő ritmusát.

Léböjt zöldségekkel

A léböjt régi, jól bevált módszer az egész szervezet salaktalanítására és tehermentesítésére. A frissen préselt levek nem tartalmaznak fehérjét, zsírt, és ballasztanyagot is csak keveset. Ez megnyugtatja az emésztést; szőlő- és gyümölcscukrot, valamint vitaminokat és ásványi anyagokat biztosít.

Este meg kell innod egy teáskanál glaubersót, hogy megakadályozd a visszamérgezést. A legmegfelelőbb hatást és a súlycsökkenést akkor érheted el, ha havonta, kéthavonta egy léböjtnapot tartasz. Ilyenkor kizárólag frissen facsart zöldség- és gyümölcslevet, valamint párolt zöldségeket, esetleg tészta nélküli zöldséglevest fogyassz. Ez tehermentesíti az emésztőrendszert és a kapillárisokat, megerősíti a szívet, valamint szabályozza a magas vérnyomást. Felgyorsítja az anyagcseretermékek kiválasztását, előnyösen befolyásolja a gyulladásos folyamatokat, miközben csökkenti a testsúlyt.

Ezzel együtt azonban nagyon sok méreg szabadul fel ilyenkor. A túl sok amalgámtömés, illetve az amalgám helytelen eltávolítása erőteljes túlsavasodáshoz vezethet. Ha nem iszol elég vizet, akkor szédülés, fejfájás és gyengeség jelzi ezt a problémát. Ilyenkor a méregtelenítés és a salaktalanítás még fontosabbá válik.

Ha a hideg típusba tartozol, vagyis fáradékony vagy, gyakran eszel édességet, hideg a kezed, sápadt az arcod, hajlamos vagy kék foltokra, a felfúvódásra és a csípő-, illetve fenéktáji hízásra, a nyers lé talán nehezen emészthető számodra. A főzött zöldséglé - mindenekelőtt burgonya, répa, édesköménygumó, cékla - jobbat tesz neked.

Így fogyj teával!

A léböjt alatt nemcsak zöldség- és gyümölcsleveket, de gyógynövények főzeteit is kortyolhatod, melyek szintén elősegítik a fogyást. Nézd meg videónkat, és tudd meg, melyek a leghatékonyabbak!

Gyümölcsnapok

Az időnként beiktatott gyümölcsnapoknak sok előnyük van. A gyümölcsnap végezhető különféle gyümölcsökkel, de egyfajtával is. Erre a legmegfelelőbb az a hazai gyümölcs, amelyik éppen érik, de a szőlő- és déligyümölcskúrák is számításba jöhetnek, mert ezeket általában kellemesnek találják a böjtölők.

Természetesen ügyelni kell arra, hogy a gyümölcs jó minőségű, természetes és tiszta környezetben termett legyen, elvégre méregtelenítésről van szó.

A forró nyári napokon nagyon kellemesek a gyümölcsnapok. A gyümölcsök magas káliumtartalma vízhajtó hatású, ami a vízvisszatartásra hajlamosak számára előnyös.

Heti gyakorisággal is tarthatsz gyümölcsnapokat, és egyéb böjtöknél is érdemes előnyben részesíteni ezt a módszert. A böjt legnagyobb értéke, hogy átkapcsolja a szervezetet önellátásra, amihez egy nap nem elég, vagy legalábbis csak akkor, ha már hosszú évek óta rendszeresen tartunk hosszabb böjtöket. A gyümölcsnapok azonban segíthetnek megkönnyebbülni és súlyt veszíteni is.

Cikkünk Rüdiger Dahlke és Doris Ehrenberger Testi és lelki megtisztulás című könyve alapján készült.

Bár a szerzők kimerítően részletes és kritikus leírását adják a különböző méregtelenítő, salaktalanító természetgyógyászati eljárásoknak, a könyv messze többet nyújt ennél. Megérteti e folyamatok lelki tényezőit, így megnyitja előtted a valóban eredményes méregtelenítés útját: a fizikai megtisztulás összekapcsolását az elengedés érzelmi-tudati dimenzióival. A szerzők két alappillérre támaszkodhattak munkájuk során: egyrészt a hagyományos kínai orvoslás elveire, másrészt saját, sok évtizedes terápiás tapasztalataikra.

Kiadja a Bioenergetic Kiadó.
A könyv ára 1520 forint.
A könyvet itt rendelheted meg. »
Ezt is szeretjük