A szexuális álmok jelentése

Álmaid férfijával szeretkeztél, de édesanyád is ott volt? Netán az összes volt kedvesed egyszerre járt az ágyadban? Mit jelenthet mindez?

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az álom a tudás és az élmények tárházát nyújtja, és a megismerés eszközeként mégis oly gyakran semmibe vesszük. - az idézet Tarthang tulku, tibeti lámától származik. Cikkünkből megismerkedhetsz a leggyakoribb szexuális jellegű álmokkal illetve azok üzenetével.

Szeretkezés

Az erotikus álmok nagyon gyakoriak. Intenzív testérzékeléssel, gyakran kielégüléssel járnak. Olyan szemléletesek lehetnek, mint egy háromdimenziós mozi, és gyakran az álom egyetlen vagy legfőbb tevékenysége a szeretkezés. Az elme ilyen álmok útján igyekszik kielégíteni a szexuális vágyakat.

Freud szerint minden álom a szexualitásra vezethető vissza. Más kutatók pedig úgy gondolják, hogy még a konkrétan erotikus álmok nagy részének sem a nemiség szolgál alapjául. A szexuális álmoknak rendkívül jótékony hatásuk lehet: segíthetnek tudatosítani és legyőzni a kielégülés és az intimitás útjában álló torlaszokat.

A nézők

Ha szexuális álmodban megjelennek szüleid, vagy azok egyike, felmerülhet benned néhány kérdés, melyek megválaszolása választ adhat magára az álomra is.

  • Létezik-e valamilyen szüleidtől elsajátított meggyőződés vagy elvárás, mely elárasztja tudatod, amikor szeretkezni kezdesz?
  • Van-e olyan érzésed, hogy kielégüléseddel megbántod szüleid, vagy ezzel hűtlen lennél irántuk?
  • Jobban aggódtál szüleid jelenléte miatt, mint saját kielégülésed miatt? Ha igen, nem lehet, hogy túl nagy jelentőséget tulajdonítasz véleményüknek?

A partner

Ha álmodban ismert emberrel szeretkezel, az jelentheti azt, hogy abban a szegmensben kívánsz te is sikereket elérni, ahol az álombéli partnered is tevékenykedik. Ha kezdő költő vagy, akkor például gyakran álmodhatsz híres írókkal, de igaz ez egy adott vállalaton belül is. A főnököddel megálmodott szeretkezés hátterében állhat az ő sikerei után való vágyakozás.

Vannak álmaid, melyben régi partnereidet látod? Van, hogy csak eggyel szeretkezel, de van, hogy az összes egy ágyban van? Az álom nem nosztalgiára hív, hanem egyes életedben tapasztalható modellekre szeretné felhívni a figyelmed. Miért mentek tönkre ezek a kapcsolatok? Te rontottad el őket, vagy mindig átvertek? Mi a hasonlóság köztük? Ha ezeken a kérdéseken elgondolkozol, sok hibádra ébredhetsz rá, melyeken a jövőben változtatnod kellene.

A helyszín

Ha álmodban helyet kerestek az aktushoz, például házról-házra jártok, akkor valószínűleg te sokkal többet foglalkozol a helyszínnel, mint magával az eseménnyel. Neked fontosabb, hogy milyen körülmények között történik meg, mint az, hogy kivel, és hogy az milyen élményt nyújt majd.

Ha nyilvános helyről álmodsz, akkor a helyszínnek és a partnernek sokkal nagyobb jelentőséget kell tulajdonítanod, mint a szexnek. Gondold végig, hogy milyen tetteket hajtottál végre a közelmúltban mások előtt, mi az, amit szégyellsz, és el akartál volna titkolni. Ha ismered partnered, akkor ő milyen szerepet tölt be az életedben, mennyire vagy vele bizalmas kapcsolatban? Ha nem ismered, akkor vajon kit vagy mit szimbolizálhat?

Orgazmus

Álmodban hihetetlenül jót szeretkezel, de valami megzavar és az aktus orgazmus nélkül fejeződik be. Ígéretesen indul a dolog, a végén csak frusztráció és harag marad. Kielégületlenül ébredsz fel. Álmod valószínűleg elégedetlenségedet és akadályozottságodat szimbolizálja, mely egyáltalán nem biztos, hogy szexuális életeddel áll összefüggésben.

Ebben az esetben gondold végig, hogy mi az, ami miatt elégedetlen lehetsz, mi az, ami mostanában nem úgy végződött életedben, mint ahogy indult, vagy ahogy vártad volna.

Cikkünk aában Rob MacGregor – Trish MacGregor: Az álmok mindentudó nagykönyve című könyve alapján készül.

Ezt is szeretjük