Milyen jegyben születtél?
Fedezd fel magad a csillagokkal!
A Zodiákus 12 jegye alapján könnyebben rátalálhatsz az önmagadhoz vezető útra!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Legyél jártasabb az asztrológiában! Horoszkópunk segítségével átfogó képet kaphatsz a zodiákus 12 jegyéről.

Kos (III. 21 - IV. 20.)

A jellegzetes Kos úttörő szellem, mint az első amerikai telepesek. Ők azok, akik több mint két évszázaddal ezelőtt szekerekkel vágtak neki a vadonnak, csak hogy megtudják, mi van ott. Olyan emberek, mint a NASA űrprogramjának megálmodói, akik egyszer majd új bolygókat hódítanak meg. A Kos bátor, vakmerő, ötletes. Mintha mindig pontosan tudná, miben hisz, mit akar az élettől, merre tart. A Kos jegy szülötte céljai elérésében dinamikus és agresszív, bármi legyen is az. Ő a túlélő. Nem könnyű azonban számára a kitartás. Gyors sikerek hiányában a Kos hamar elveszítheti érdeklődését. Ám e tendenciát kompenzálja ambíciója és siker iránti vágya. Vitatkozó, hiányzik belőle a tapintat, és olykor nehéz természetű. Másrészt viszont haragja ritkán hosszú életű.

Bika (IV. 21 - V. 20.)

Míg az úttörő Kos új területeket fedez fel, addig a Bika letelepedik, megműveli a földet, és gyakorlati célokra használja fel veleszületett erőforrásait. Makacssága és elszántsága kitartó erőfeszítésre sarkallja bármilyen vállalkozásban. A Bika jegy szülötte a zodiákus egyik legmakacsabb egyénisége. Ugyanakkor hihetetlenül türelmes, céljai megvalósításában önálló, és elszántan véghezviszi akaratát. Bár a jegy szilárd természete folytán hiányzik belőle a rugalmasság, kitartása ellensúlyozza azt, bármit is kell tennie célja elérése érdekében. Más versenyzők már rég feladták, amikor a Bika még mindig küzd. Ennek következtében gyakran nyernek olyankor is, amikor mások kudarcot vallanak. A Bika szereti, ha szép dolgok veszik körül. Kedveli a színvonalas művészetet, a jó zenét, és sokan közülük figyelemreméltó zenei hajlammal rendelkeznek. Tehetségesek a kétkezi munkában - mint a kertészkedés, a famunkák vagy a szobrászat. Nehéz felbőszíteni egy Bikát, ám ha egyszer sikerül, mindenki meneküljön! A Bika kirohanása meglehetősen vad tud lenni. Ám a jegyet uraló Vénusznak köszönhetően a Bika jegyű ember általában érzéki és romantikus. Fizikai beállítottságú személyiség, aki büszke a testére.

Ikrek (V. 21 - VI. 21.)

Miután a Kos és a Bika felfedezte és megművelte az új területeket, az Ikrek felkerekedik, hogy felderítse a még ismeretlent, és új ötleteket merítsen közössége terjeszkedéséhez. Belülről fakadó kíváncsisága mindig előrehajtja. A Merkúr uralma alatt álló Ikrek racionális, intellektuális gondolkodása révén fedezi fel, és értelmezi a körülötte lévő világot. Mindig egyetlen égető kérdésre kutatja a választ: miért? Ez élete minden területére igaz, legyen szó személyes vagy anyagi dolgokról. Ez a tudásvágy hajtja idegen országokba, ahol más kultúrákat és szokásokat ismerhet meg. A jegy szülöttét lenyűgözik az emberi kapcsolatok, a helyek és tárgyak közötti összefüggések. Racionális elemzés alá vet mindent, az ötletektől a kapcsolatokig, és az elemzésbe mélyen belefeledkezve szinte megőrjíti a környezetében élőket. Ha e tulajdonsága a psziché és a spirituális világ felfedezésére ösztönzi, leszáll a földre. Az Ikrek változékony és gyakran hangulatember. Szimbóluma - az Ikrek - arra utal, hogy gyakran saját magával is harcban áll, mást diktál az esze és a szíve. Külső szemlélő számára a belső konfliktus mintha két különböző személyiségben nyilvánulna meg. Elérkezhet az a pont, amikor az ember eltöpreng azon, az Ikrek melyikével is él együtt. A szerelemben az Ikrek szívét a szellem csábításával lehet meghódítani.

Rák (VI. 22 - VII. 22.)

Most, hogy az előző három jegy felfedezte, megművelte az új területet, jön a Rák, és megszelídíti azt. Civilizálja. A Ráknak szüksége van gyökerekre, egy helyre vagy szellemi állapotra, melyet magáénak mondhat. Biztonságos kikötőt, menedéket keres, egy magányos helyet, ahová visszavonulhat. Fantázia, érzékenység és gondoskodó ösztön jellemzi e jegy szülötteit. A Rák általában kedves és szelíd ember, kivéve, ha bántják. Akkor bosszúálló és csípős nyelvű. Könnyen megbocsát, de ritkán felejt. A Rák szeretetreméltó, szenvedélyes, sőt, időnként birtokolni vágyó természet. Szülőként túlságosan gondoskodó. Társát valósággal megfojtja szeretetével és jó szándékával. Érzelmi téren a Rák ugyanúgy viselkedik, mint névadója - hátrál. Kerüli a nyílt összeütközést, és általában nem nyilvánítja ki az érzéseit. Vonakodik feltárni valódi énjét, és időnként védelmező páncélja mögé rejtőzik. Inkább mások igényeit igyekszik kielégíteni, sajátjával kevésbé törődik. Ösztönös és néha meglehetősen lelki típus. Tapasztalatait érzelmi úton szerzi. A Rák gyakran szeszélyes és változékony, érdeklődési és baráti köre folyton változik. Ha egyszer sikerül elnyerni a bizalmát, legbelsőbb világába is betekinthetünk.

Oroszlán (VII. 23 - VIII. 22.)

Igen, az Oroszlán üvölt. Szívesen áll a figyelem középpontjában, és gyakran veszi körül magát rajongóival. Hogy az Oroszlán büszke királyságában maradhassanak, alattvalóinak meg kell tanulniuk szeretni azt, amit ő szeret, hinni abban, amiben ő hisz, gyűlölni és szeretni, amit ő gyűlöl és szeret. Mindezért az Oroszlán király nagylelkűséget, melegséget és könyörületet nyújt cserébe. Az Oroszlán veleszületett drámai érzékkel rendelkezik, és maga az élet jelenti számára a színpadot. Feltűnő egyénisége és személyes vonzereje az élet minden területére kiterjed. Keresi a sikert, és minden helyzetben hatást akar gyakorolni másokra. Nem meglepő tehát, hogy a színház és a művészetek uralkodó jegye az Oroszlán. Nem érdemes vitába szállni egy Oroszlánnal azért, hogy megváltoztassuk a véleményét. Szilárd jegy, tehát szilárdan kitart meggyőződése mellett. Megtalálta a számára járható utat, és képtelen megérteni, hogy ugyanaz miért nem működik mások számára is. Általánosságban az Oroszlán optimista, tiszteletreméltó, lojális és ambiciózus.

Szűz (VIII. 23 - IX. 22.)

A Szűz az emberek általános vélekedése szerint csipkelődő, kritikus és tisztaságmániás, ám ez igen félrevezető. Ha e tulajdonságok egyike vagy mindegyike erőteljesen megnyilvánul, az a tulajdonságjegyeket felerősítő születési képlet egyéb aspektusainak köszönhető. A Szűz élénk és gyors gondolkodásában felveszi a versenyt az Ikrekkel. A részletekre is kiterjedő figyelmének köszönhetően hajlamos elmélyedni az általa tanulmányozott témákban. Bár karrierorientált ember, munkájában fontosabb számára a hatékonyság. Akkor a legboldogabb, ha az egész társadalom számára hasznos tevékenységet végezhet. Más szóval: a Szűz számára fontos a kötelességtudat. Vonzódnak a valamiben különleges vagy számukra intellektuálisan ösztönző emberekhez. Kapcsolataikban magasra állítják a mércét, és ha nincs meg partnerével a megfelelő szellemi kapcsolat, a viszony nem tarthat soká. Mivel a Szüzet az Ikrekhez hasonlóan a Merkúr uralja, fontos valamiképpen levezetnie idegfeszültségét. Erre a célra megfelel az írás, egy háziállat, az olvasás és a tanulás.

Mérleg (IX. 23 - X. 22.)

A Mérleg jegyűek három jól elkülöníthető típusba sorolhatók: a határozottak, a határozatlanok, és akik a harmóniát önmagáért kutatják. A tipikus Mérleg közvetít és egyensúlyoz, demokratikusan és igazságosan cselekszik. Kedveli a szépség minden megjelenési formáját - mint a művészet, irodalom, klasszikus zene, opera, matematika és az emberi test. Általában csapatjátékos, aki szívesen bocsátkozik eszmecserébe, de nem vitatkozik. Kiváló stratéga, és mesteri módon él a sugalmazás hatalmával. Bár a Mérleg udvarias, szeretetreméltó személyiség, nem balek. Diplomatikusan és intelligens módon juttatja érvényre akaratát. Természeténél fogva romantikus alkat, és a tartós kapcsolatban teljesedik ki. Jóindulatú ember, kerül mindent, ami kegyetlen, durva, vulgáris és rikító. Ha bánatos, nehezen jut döntésre, és érzéki örömökbe tévelyedik. A kibontakozott Mérleg személyiség számára az emberi elme kiegyensúlyozottságában és józan ítélőképességének birtokában tökéletes.

Skorpió (X. 23 - XI. 21.)

Érdemes megfigyelni a Skorpiót jelképező szimbólum felfelé kunkorodó, szúrós végét. Ez szimbolizálja a Skorpió fullánkját, mely a jegy szülötteivel gyakran összefüggésbe hozott, maró gúnyra utal. A Skorpió érdeklődő természet, szenvedélyes és erős akaratú. Gyakran másokra is rákényszeríti akaratát. Kevésbé kialakult személyiségű emberek esetében ez gonoszságban, szadizmusban és ellenségeskedésben nyilvánul meg, egy kiteljesedett Skorpió személyiségben azonban ezen tulajdonságjegy inkább pozitív hatást jelent. A Koshoz hasonlóan semmitől sem fél. Ám megvan benne a Kosból hiányzó kitartás, melynek segítségével fáradhatatlanul araszol előre, és minden elébe kerülő akadályt leküzd. A Skorpió nem ismeri a közömbösség fogalmát. Fekete-fehér világban él, kizárólag vagy-vagy kérdésekkel foglalkozik. Vagy egyetért valamivel, vagy nem. Valaki vagy barát, vagy ellenség. Számára a szürke szín nem létezik. Ha egyszer sikerül elnyerni a bizalmát, számíthatunk örök hűségére, feltéve, hogy nem okozunk fájdalmat neki vagy szeretteinek. Ekkor bosszúállóvá válik, és megpróbál visszafizetni érte. A Skorpió veleszületett kíváncsisággal és gyanakvással közelít az egyszerűnek tűnő megoldásokhoz, és ez arra készteti, hogy elmélyüljön az őt érdeklő kérdésekben. Eltitkolt tények nyomára bukkan, és a valódi értelmet kutatja a látszat mögött. A legtöbb Skorpió kivételesen intuitív alkat, még ha ezt tudatosan nem is ismeri be. A kiteljesedett egyéniség ebben a jegyben gyakran lelkizős típus, gazdag belső élettel és szenvedélyes metafizikai érdeklődéssel. A Skorpió kiváló munkaerő, dolgos és fáradhatatlan.

Nyilas (XI. 22 - XII. 21.)

A Nyilas jegy szülötte az igazságot keresi, és ha megtalálja, azonnal kifejezésre is juttatja azt, és cseppet sem érdekli, ha más nem ért vele egyet. Képes a tág egészet vizsgálni, és nem bajlódik a jelentéktelen részletekkel. Szókimondó, és nem érti, mások miért nem hasonlóan őszinték. Végtére is, mi rejtegetnivalójuk lehet? Mentális orientációjú jegy, nála elsődlegesen a logika uralkodik. Ám mentalitása számos tekintetben eltér az Ikrektől, a Nyilas poláris ellentététől. Az Ikreket az itt és most érdekli. Tudnia kell, hogyan és miként működnek bizonyos dolgok és kapcsolatok a saját életében. A Nyilas ellenben a jövőre és az emberiség jövőjére koncentrál. Gyakran az emberiség nagy családjába az állatok is beletartoznak - kicsi, nagy, vad- vagy háziállat -, és hiszi, hogy mindennek és mindenkinek joga van a szabad élethez. Logika iránti vonzalma mellett a Nyilas gyakran előrelátó, mintha különös módon képes lenne bepillantani a jövőbe. Bár ezzel a képességgel együtt gyakran úgy hiszi, ehhez külső eszközökre, például tarotkártyákra, asztrológiára vagy ráolvasásra van szüksége. Szereti a szabadságot, és tiltakozik minden megszorítás ellen. Rugalmassága és természetes optimizmusa révén sok barátot szerez, ám csupán néhány kerülhet igazán közel a Nyilas szívéhez.

Bak (XII. 22 - I. 20.)

A Bak komoly gondolkodású ember, aki gyakran zárkózottnak tűnik, érzelmeit és személyes életterét szorosan irányítása alatt tartja. Még fiatalon is érettnek tűnik, mintha olyan belső maggal született volna, melyhez a kívülállók nem férhetnek hozzá. A jegy elnevezése, a Bak, lassú, de kitartó felemelkedésére utal a világban. Lenyűgözi a siker külső jele, de inkább a pénz által megszerezhető hatalom érdekli, mint maga a pénz. A Skorpióhoz hasonlóan éreznie kell, hogy uralma alatt tartja királyságát, legyen az az otthon, munkahely vagy üzleti vállalkozás. A Skorpióhoz hasonlóan értékeli a mások feletti hatalmat, ám sokkal kifinomultabb módon gyakorolja azt. A Bak kiváló munkaerő, dolgos, hatékony és fegyelmezett. Rosszallja mások tehetetlenségét. Veleszületett józan ítélőképessége lehetővé teszi számára az előrelátó tervezést, és többnyire sikeresen megvalósítja célkitűzéseit. Tömegben a Bak nem kimondottan feltűnő. Nincsenek különleges fizikai megkülönböztető jegyei, mint a Skorpiónak, és nem is a társaság középpontja, mint a Nyilas. Ám csendes méltósága összetéveszthetetlen. A Bak természeténél fogva aggodalmaskodó. Még ha el is végezte feladatát, és minden lehetséges óvintézkedést megtett, azon rágódik, miről feledkezett meg. Jótékony hatású számára tehát azt gondolni, hogy bármit is tesz, az jól sül el.

Vízöntő (I. 21 - II. 19.)

A Vízöntő eredeti gondolkodó, aki mindenekfelett valónak tartja az individualizmust és a szabadságot. A törzsi gondolkodás ellenkezik a meggyőződésével. Nehezen viseli a társadalmi korlátokat, és saját maga által kijelölt ösvényt követ. A Vízöntő a valódi géniusz jegye, mert ennek a jegynek a szülöttei általában egyedülálló módon gondolkodnak. Ha egy Vízöntő a fejébe vesz valamit, semmi sem képes meggyőzni az ellenkezőjéről. Makacssága kétélű fegyver. Védelmezi vagy elpusztítja. Ha makacssága a társadalmi kötöttségek elleni lázadásban nyilvánul meg, jobb célokra fordítható energiája kárba vész. Bár jellemző a jegyre a részvét és a könyörület, a Vízöntő általában érzelmileg nem bonyolódik bele az általa képviselt ügybe. Könyörülete inkább intellektusából, mint szívéből fakad. Az Uránusz hatása alatt az intellektuális érdeklődés széles spektruma jellemzi.

Halak (II. 20 - III. 20.)

A Halak emberek érzelmeiken keresztül fedezik fel a körülöttük lévő világot. Olyan mélyek az érzéseik, hogy gyakran egyfajta lelki szivacsként is működhetnek, begyűjtve a körülöttük lévő emberek érzéseit. Emiatt tanácsolható nekik, hogy óvatosan válasszanak maguknak barátot és ismerősöket. A jegy szülötte általában csodálatos képzelőerővel és hatalmas kreatív erőforrásokkal rendelkezik. Vonzódik az általában vett művészetek és színház, de különösen a film iránt. Az üzleti életben kiváló adminisztrátor és menedzser, mert könnyen ráhangolódik a környezetében lévő emberek gondolatvilágára. A halaknak szüksége van az egyedüllétre, hogy elvonulhasson, és csak önmagára koncentrálhasson. Az időszakos magány nélkül egyre nehezebbé válik számára elkülöníteni saját érzéseit másokétól. Könnyen befolyásolható. Általában hangulatember is, mert képes átérezni az öröm magaslatait és a kétségbeesés keserű mélységeit egyaránt. A szerelem és a szeretet létfontosságú a Halak számára. Érzelmileg feltöltődik általa, és a stabil kapcsolatokban teljesedik ki igazán. Az ellentétes irányba úszó halakkal jelképezett jegy szülötte ellentmondásos és határozatlan, egyszerűen azért, mert oly könnyen befolyásolható. A kiteljesedett Halak egyéniség vonzódik a misztikum iránt, és mély spirituális kapcsolatokkal rendelkezik.

Cikkünk Trish MacGregor: Az asztrológia mindentudó nagykönyve című könyve alapján készült.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük