Milyen karmát hordozol? Jellemző álomképek, melyek elárulják
Vannak olyan álomképek, melyeket a karma üzenetének tulajdoníthatsz. Íme, a leggyakoribbak.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mint ahogy emlékezeted is sokszor tetteid karmikus következményét tükrözi, ugyanúgy az álmok is karmikus lenyomatoknak tekinthetők - különösen azok, amelyek tudatalattid szerint még megoldásra várnak.

Ha szeretnéd megismerni álmaid alapján a karmádat, akkor olvass tovább!

Karma az álmokban

Az álomfejtés - álmaid rendszeres, szándékos felidézése és elemzése - a karma vizsgálatának érdekes módja lehet. Az elalvás és a felébredés előtti időszakokban két tudatszint határán lebegünk. Minden bizonnyal számodra is ismerős az álom és az ébrenlét közötti állapot. Ha képes vagy tudatosan átélni, ami ilyenkor történik, jobban megismerheted tudatod működését.

Az elalvás folyamatát néha a le petit mort, azaz kis halál elnevezéssel illetik, mert ilyenkor elveszíted öntudatodat - bár, mivel rendszeresen átéled, általában teljesen magától értetődőnek tekinted ezt a különleges állapotot.

Félelem és menekülés

Valószínűleg nem egyedi eset, amikor álmodban olyan szituációt élsz meg, ami félelemmel tölt el, netán menekülni akarsz előle. Sőt, legtöbbször a kettő együtt jelentkezik a rémálmokban. Ez ismétlődő álomkép lehet, melynek sokszor a mindennapokban keresendő a kulcsa. Lehet, hogy egy hétköznapi kihívás vagy élethelyzet az, ami sakkban tart. Ez elől gyakran álmodban menekülsz, ha félsz szembenézni vele.

Vannak azonban olyan visszatérő álmok is, melyeknek nem a jelenlegi élethelyzetben van a megfelelőjük. Ilyenkor az ijedtséget valamilyen múltbeli, helytelen tett negatív karmikus lenyomatának tekintheted. Ezt úgy kezdheted el átalakítani, ha odafigyelsz az álmaid és a jelenlegi élethelyzeted üzenetére is.

Már azzal is fokozatosan elveszíti a hatalmát feletted a félelem, ha csak figyeled. Az ennek kapcsán támadó asszociációkon keresztül pedig elkezdheted átalakítani az eddig jellemző karmikus mintáidat. 

Zuhanás

Ugye, ismerős az az álomkép, amikor lelépsz valahonnan, és a hirtelen földet érést követően megrettenve felébredsz? A zuhanás egyfajta karmikus lelkiállapotot tükröz: valamit, amit szívesen elodáznál, ha lehetne, de jól tudod, hogy előbb-utóbb úgyis szembe kell nézned vele. Azzal, hogy ilyen durván landolsz, biztos lehetsz benne, hogy a megoldás a való életben sem lesz zökkenőmentes.

Próbálj meg mihamarabb szembenézni a problémákkal, és ne halogasd őket - így nem göngyölöd fel a karmád fonalát, és van rá esély, hogy a nehézségek mégse szakadjanak egyszerre a nyakadba.

Cikkünk megírásában Gill Farrer-Halls A megvilágosodás ösvényén - Karma és sorsalakítás című könyve segített, mely a Bioenergetic Kiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük