Miért gazdagok néhányan, mások pedig nem?
A karma megadja a választ
A gazdagság a jószívűség, míg a szegénység a fösvénység következménye.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Természetesen, hogy gazdag vagy-e, vagy szegény, azt más tényezők is befolyásolhatják, így például az, hogy hová születsz, és mivel foglalkozol. Ami viszont a karmát illeti, bizony te magad is tehetsz annak érdekében, hogy megteremtsd a jövő életbeli gazdagság karmáját.

Ehhez jelenlegi életedben nagylelkűséget kell gyakorolnod, és fontos, hogy megszerzett vagyonod révén mások szolgálatára légy.

Adj, és kapni fogsz

Jelen és jövő életbeli gazdagságod érdekében karmikus szempontból akkor cselekszel a leghelyesebben, ha nagylelkű vagy. A nagylelkűséghez ugyanúgy hozzátartozik egyfajta szellemiség, mint az, hogy anyagi javaiddal, időddel, energiáddal és figyelmeddel ajándékozol meg másokat.

A buddhizmusban a - jótékonyságot és adakozást jelentő - dana szóval fejezik ki a nagylelkűséget. A nagylelkűség szorosan összekapcsolódik a karmával, hiszen a nagylelkű tettek helyesek, pozitívak, és jó karmát eredményeznek. Másrészről viszont Buddha tanítása szerint becstelenséget követsz el, ha nem használod ki az adakozás lehetőségeit és eszközeit. Ez a fajta helytelen cselekedet rossz karmát teremt.

Tudtad?
A buddhista hit szerint a nagylelkűség a ragaszkodás és a kapzsiság hatékony ellenszere. Ha minden ajánlkozó lehetőséget megragadsz a nagylelkűség gyakorlására, fokozatosan kifejleszted magadban az adakozásra való készséget. A ragaszkodás nagylelkűséggé való átalakítása tisztítja a negatív karmát, és jó karmát eredményez. Nem az adomány értéke számít.

Teremts pozitív karmát, és élj gazdagságban!

Ha jó karmát szeretnél teremteni, a nagylelkűség gyakorlása a megfelelő út számodra. Nagyon fontos azonban, hogy valóban tiszta szívvel adj - gyakran ez nincs így. Ilyenkor vegyes karmát idézel elő.

Ha olyasmit adsz másnak, amire nincs szükséged - olyan dolgokat, melyek miatt rendetlenség van otthonodban, vagy olyan ajándékokat, melyeket te kaptál, de nem fontosak számodra -, nem cselekszel tiszta szívből.

Bár ez is több, mint a semmi, ebben az esetben sem beszélhetünk igazi nagylelkűségről. Ne érezd úgy, hogy nagyon gáláns voltál: ez a cselekedet nem érinti szükségleteidet, de még ragaszkodásodat sem. A buddhizmus ezt nevezi a koldus adakozásának - ami tulajdonképpen a rendrakás egy formája, és nem eredményez túlságosan pozitív karmát.

A herceg nagylelkűsége gazdaggá tehet

Baráti nagylelkűségről akkor beszélünk, ha bőkezűen megosztod másokkal azt, amid van - azonban egyáltalán nem mindegy, hogy ezt milyen szándékkal teszed. Ha jó karmát szeretnél, vizsgáld meg, hogy tiszta szívvel cselekszel-e, vagy a gesztus révén csak magadnak szerzel örömet, esetleg hálát vagy viszonzást vársz cserébe. A baráti adakozás általában összetett dolog, így az általa előidézett karma is vegyes.

A nagylelkűség csúcsa, mellyel valóban pozitív karmára tehetsz szert, a herceg nagylelkűsége. Ez annyit tesz, hogy többet adsz, mint amennyi neked marad, anélkül, hogy ezért viszonzást várnál. Ilyenkor azért adsz, hogy adj, míg az adakozás másik két válfajában azért adsz, hogy kapj valamit cserébe. A herceg nagylelkűségével adni nehéz feladat. Már az is beszennyezi a tettet, ha azért adsz, hogy jó karmát idézz elő. A hercegi adakozás célja tisztán jóindulaton alapszik.

Cikkünk Gill Farrer-Halls Karma és sorsalakítás című könyve alapján készült.

A karma törvénye szerint az élet minden mozzanata okozat, egyben egy következő mozzanat oka is. A könyv segít megérteni a karma működését, illetve ezzel megtenni az első lépést az életedet átalakító úton, amit a buddhisták a Nemes Nyolcrétű Ösvényként ismernek. Ráébredhetsz igaz természetedre, megtapasztalhatod a valódi boldogságot, és felfedezheted isteni léted célját.

Kiadja a Bioenergetic.
Ára 2700 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.

OLVASD EL EZT IS!

par fa
  • karma
  • horoszkóp

Szerelmi karma

lead no szabadban
  • karma
  • aszcendens

Ismerd meg a karmád

Ezt is szeretjük