Mennyire vagy önző?
Életvonalad elárulja
Mindent kizárólag a magad érdekében teszel, vagy épp ellenkezőleg, csak mások boldogsága lebeg a szemed előtt?

beauty and style
Top olvasott cikkek

Minden szentnek maga felé hajlik a keze - tartja a mondás. Tehát az emberi lét együtt jár bizonyos szintű egocentrikussággal. Ám a képlet nem is olyan egyszerű: előfordul, hogy egyesek önös érdekből vagy belső bizonytalanságból tesznek jót a környezetükkel.

Másokat pedig, bár önzőnek látszanak, valójában csak a külvilágtól való félelmük akadályozza abban, hogy közelítsenek más emberek felé. Életvonalad íve elárulja, te mennyire vagy önző, hogyan viszonyulsz a külvilághoz.

Kis ívű életvonal

Ha az életvonalad enyhe ívben teljesen az úgynevezett én-oldalon fut - vagyis nem szeli át a tenyér középvonalát -, az életedben sok mindent önös érdekből teszel. Nem vagy egyértelműen önző, ám erődet mindenekelőtt saját önérvényesítésedhez használod.
Ha inkább a bal kezeden figyelhető meg, hogy életvonalad kis ívben fut, elővigyázatosan használod akaratod és energiád, sőt, összességében nézve még vissza is fogod őket. Mások előtt gyakran szégyenlősen viselkedsz, félsz attól, hogy kiadd magad. Nem tűnsz kimondottan önzőnek, inkább csak kissé magadnak valónak.

Amennyiben a kis ívű életvonal inkább a jobb kezedre jellemző, az a külvilággal szembeni önvédelmet, határozott távolságtartást jelzi. Emiatt úgy tűnhet, hogy kevés igazán szoros emberi kapcsolatod van.

Gyakran gondolják rólad, hogy magányos, önző és különc ember vagy. Mindez azonban nem annyira az egocentrikus gondolkodásmódból, sokkal inkább félelemből fakad.

Közepes ívű életvonal

Ha életvonalad az ábrán látható közepes ívben halad, azt mutatja, jellemzően nem a saját, inkább a környezeted érdekeit tartod szem előtt. Amennyiben a bal kezeden figyelhető meg ez az ív, valószínűleg már a beszédedben is megfigyelhető ez a fajta önzetlenség. Inkább azt mondod, hogy mi, illetve sokkal ritkábban, hogy én.

Esetenként az önfeláldozásig menő viselkedésed abból fakad, hogy mély belső vágyat érzel a másokkal való összhangra. Ezzel gazdagítod és éled meg saját életed intenzitását. Érdemes azonban vigyáznod az önzetlen viselkedéssel, mert könnyen lehet, hogy észre sem veszed, és minden energiádat a körülötted élők boldogságára fordítod - miközben saját magadra már nem jut erőd.

Ha életvonalad ilyen ívű futása inkább a jobb kezedre jellemző, életenergiáidat a külvilágra irányítod: a családra, a munkádra és a barátaidra. Önzetlen viselkedésednek azonban nem az összhang utáni vágy áll a hátterében. Azt szeretnéd, ha szeretnének és csodálnának, és elvárod, hogy elismerjék teljesítményedet is.

Nagy ívű életvonal

Ha az életvonal széles ívben húzódik, láthatóan átszeli a tenyér középvonalát, energiáid egyértelműen a külvilágra irányulnak. Ha párkapcsolatban élsz, párodért szinte bármit hajlandó vagy megtenni. Jó, ha partnered szerencsés ajándéknak tekinti a feléje áramló mérhetetlen szeretetet és odaadó viselkedésedet.

Ugyanakkor nyomasztó is lehet számára a kapcsolat, ha önzetlenségedet és túláradó szeretetedet birtoklási vágyként, béklyóként éli meg. Ha az életvonal ilyen jellegű rajzolata inkább a bal kezedre jellemző, szinte folyamatosan éhezel a másik ember megértésére. Amennyiben túlbuzgó odafordulásodat és önfeláldozásodat elutasítják, azt szenvedéssel fogadod. Olykor érdemes lenne magaddal is foglalkoznod, légy bátran önzőbb egy kicsit, és aktuális kedélyállapotod ne függjön túlzott mértékben a külvilágtól.

Amennyiben a nagy ívű életvonal inkább a jobb kezeden figyelhető meg, elsősorban a hivatásodban akadályozhat fokozott előzékenységed, önzetlenséged. Viselkedésedet gyakran hízelgésnek és tolakodásnak veszik, te pedig könnyen elbizonytalanodsz, amikor mindezt túlzásként a szemedre vetik. Egy kis magabiztossággal sokat javíthatnál a helyzeten, hidd el, hogy nincs szükséged minden helyzetben a körülötted élők egyetértésére.

Cikkünk Christiane Eisler-Mertz Kézelemzés című könyve
alapján készült.

A kézelemzés már az ősi kultúrákban is megbízható technikának számított, melynek segítségével a múlt rejtélyeit és a jövő tendenciáit igyekeztek megfejteni. A szerző kezed vidékére kalauzol el, megmutatja, mit árul el a jobb és a bal kezed, és megtanít a fő- és a mellékvonalak helyes értelmezésére.

Kiadja a Bioenergetic.
Ára 1360 forint.
A könyvet itt rendelheted meg. »
Ezt is szeretjük