Hitler unokaöccse megfenyegette a Führert, és vakmerő cikket is írt róla: William Patrick Hitler története

Nem riadt vissza a Führertől, inkább kihasználta őt.

GettyImages-613459684
beauty and style
Top olvasott cikkek

A világtörténelem egyik, ha nem a legkegyetlenebb alakja volt a súlyos tömegek életét kioltó Hitler: elképzelhetetlennek tűnik, hogy volt valaki, aki szembe mert helyezkedni vele. Pedig volt ilyen: a saját unokaöccse.

William Patrick Hitler a Führer féltestvére, Alois fia volt, aki 1911. március 12-én jött világra Liverpoolban. Szülei Írországban ismerkedtek meg, és egy darabig jól is éltek. Egyszer azonban Aloisnak anyagi problémái adódtak, és ahelyett, hogy megoldást keresett volna, egyszerűen elhagyta a családját.

Amikor William felkereste Hitlert

William egyedül maradt az édesanyjával, és tudta, hogy most neki kell kezébe venni a dolgokat. Úgy határozott, nehéz helyzetükben élni fog azzal a kínálkozó lehetőséggel, hogy kihasználja rokonságát Adolf Hitlerrel.

Az 1930-as évek végén jártak, amikor Németországba utazott, és arra kérte a nagybátyját, hogy szerezzen munkát a számára. Hitler nem utasította vissza féltestvére fiát, és előbb egy bankban, később pedig egy autógyárban szerzett neki állást.

Megfenyegette a Führert

Bár senki számára sem volt titok, így William is jól tudta, milyen ember Hitler, nem törekedett arra, hogy minél inkább elhatárolódjon a nagybátyjától. Mi több, még ki is aknázta a rokonságban rejlő lehetőségeket. Előszeretettel hangoztatta vezetéknevét, partikra járt, és egyik nő karjából a másikéba zuhant.

A csélcsap élet azonban csak egy dolog volt, William ennél is tovább ment. Fenyegetőleveleket küldött Hitlernek, és azzal zsarolta, hogy kellemetlen családi sztorikat fog nyilvánosságra hozni róla, ha nem keres neki egy, az előzőnél magasabb fizetéssel járó állást, és nem juttatja további kiváltságokhoz.

Hitler ettől fogva utálatos unokaöccseként emlegette Williamet. Mivel a fiatal férfi nem volt hajlandó szót fogadni utasításainak, és nem vette fel a német állampolgárságot, kitoloncolták az országból.

A cikk az ajánló után folytatódik

Amikor a vakmerőség félelembe csapott át

William így emlékezett vissza az utolsó találkozásukra:

Sosem felejtem el az utolsó alkalmat, amikor értem küldetett. Brutális kedvében volt, amikor megérkeztem hozzá. Fel és alá járt, lóbőr ostorával hadonászva. Pont úgy ordibált nekem, mint amikor politikai beszédeket mondott. Akkor kezdtem félteni a testi épségemet - írta.

William Patrick Hitler és Adolf Hitler soha többé nem látták egymást. William hazatért Angliába, de mivel az ott élők számára a Hitler vezetéknév nem csengett jól, úgy határozott, hogy Amerikába költözik.

1939. július 4-én hatoldalas cikket publikált a Look magazinban, Miért gyűlölöm a nagybátyámat? - címmel. Ebben alaposan kitálalt a Führerről, és számos bizalmas információt is elárult róla, például, hogy örömest szórakoztatott nőket, és hogy öngyilkossági hajlama volt, illetve, hogy milyen módszerekhez nyúlt az irányításban.

Amerikai állampolgár lett, és amikor kitört a II. világháború, csatlakozott a hadsereghez. Bár súlyos sérülést szerzett, túlélte a harcokat. A háború után nagybátyja iránti gyűlölete arra sarkallta, hogy nevet változtasson: a William Stuart-Houston nevet vette fel. Hátralévő életéről kevés információ maradt fenn. Négy gyermeke született, Alexander, Louis, Howard és Brian. 1987-ben hunyt el, 76 évesen.

A fiatal Hitler festésből tengődött

Korábbi cikkünkben Hitler fiatal éveiről írtunk. A majdani Führer komoly anyagi gondokkal küzdött, és képeslapmásolásból élt.

Ezt is szeretjük