Nem tudod, hogyan vedd a kezedbe a sorsod? Ezek a kérdések segíthetnek megtalálni az utad
Érdemes őket alaposan átgondolni, majd őszintén megválaszolni.

sajat ut
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Napjainkra a szorongás és a stressz átvette az élet felett az irányítást. Ezek után teljesen rendben van, hogy a gyötrő hétköznapok közepette elbizonytalanodsz, és nem tudod, jó helyen vagy-e, mit csinálsz, vagy merre indulj. A válasz megtalálása nehéz, de korántsem lehetetlen.

Szinte nincs olyan emberi lény a földön, aki ne ismerné az elakadás jelenségét, és ne tapasztalta volna meg már legalább egyszer élete során. Mindenkinek van olyan időszaka, amikor elbizonytalanodik,  próbálja megfejteni, vajon a saját útját járja-e, és, ha nem, merre kellene továbbindulni.

Könnyű mondani, hogy ne süppedj bele az önsajnálatba, ugyanakkor nehéz cselekedni pontos irány nélkül. Valaki úgy dönt, kézbe veszi a sorsát, és új impulzusok után kutat, míg mások motivációs trénerek segítségét kérik, remélve, hogy lesz, aki a kezükbe adja a megoldás kulcsát. Mielőtt azonban bármit cselekednél, érdemes feltenni magadnak a következő, gondolatébresztő kérdéseket.

Mi az a dolog, amibe belevágnál, ha biztosan tudod, hogy sikered lesz?

Válassz olyan munkát, amit ingyen is elvégeznél. A bölcselet nem új keletű, ám mondanivalója örök érvényű. Arról szól, hogy találd meg azt a tevékenységet, melynek során tér és idő megszűnik számodra létezni, amit szenvedéllyel űzhetsz, és nem húz le, épp ellenkezőleg: feltölt. Sütés, főzés, rajzolás, festészet, zene. Szeress bármit, lépésről lépésre mindent megvalósíthatsz, ha nem félsz elindulni.

Ha az életed egy sikerkönyv lenne, miről szólna, és mi lenne a címe?

Életed könyvét te magad írod, ezért nincsen univerzális recept, hogyan is kellene nekifognod. Mindenekelőtt azonban el kell hinned, hogy mindenre érdemes vagy, amit megálmodtál. Így vagy jó, ahogy, nem kell másnak lenned. Ennek szellemében találd ki, melyik a témád, és írd meg a könyved!

Ha találnál az utcán egy 50 ezer forintos könyvutalványt, milyen művekre költenéd?

Sokat elárul az emberről, milyen kötetek uralják a könyvespolcát. Ugyanakkor nem véletlen, hogy válsághelyzetben éppen melyik műfaj felé húz a szíved. Érdemes komolyan venni ezeket a jeleket, és, ha egy mód van rá, gyakrabban felkeresni egy könyvesboltot. Amely kiadványok felé indulsz, jó eséllyel az a te irányod.

A cikk az ajánló után folytatódik

Van egy órád arra, hogy bárkivel beszélgess, akivel csak szeretnél. Ki lenne az?

Biztosan fel tudsz idézni olyan személyt, akire felnézel, akinek példaértékűnek találod az életét. Mit kérdeznél tőle? Ki ő? Mi a foglalkozása? Ha alapos végiggondolás után megválaszolod magadnak ezeket a kérdéseket, máris közelebb kerültél a megoldáshoz. Alkalmanként pedig az is segíthet, ha megkérdezed magadtól, vajon mit tenne most a példaképed? 

Ne feledd, ezek a kérdések csupán mankóul szolgálnak, a változáshoz rengeteg időre, kitartásra és főleg türelemre van szükség. Ha pedig úgy érzed, az elakadás feloldásához ez még kevés, érdemes szakember segítségét kérned.

Ezt is szeretjük