3 árulkodó jel, hogy átok ül rajtad
Mi a teendő rontás esetén?
Ezt tedd, ha nem tudod, milyen eszközökkel küzdhetnél a negatív hatások ellen.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az átkok gyakran babonákhoz kötődnek, de nem minden esetben puszta legenda az, hogy valakin rontás ül. A prózai magyarázat szerint az átok nem más, mint hogy valaki beenged egy rossz mintát, mondatot vagy gondolatot, ami utána fogva tartja, és ez akár következményekkel is járhat az illető életére nézve.

Van, aki úgy tartja, mágikus praktikákkal is lehet átkot küldeni, míg más azon a véleményen van, hogy csak akkor fog az átok, ha te is tudatában vagy a létezésének. Gyakran az átoktól való félelem önmagában is átok, és aki beleéli magát abba, vagy sokszor mondogatja, hogy milyen szerencsétlen, az valóban azzá válhat. Így működnek az önbeteljesítő jóslatok.

Önátok?

Könnyen rontást lehet csinálni az olyan mondatokból is, mint  - Nekem semmi sem sikerül vagy  - Már megint ilyen szerencsétlen vagyok. Írd le ezeket a mondatokat, és legközelebb, amikor ilyet gondolsz vagy kimondani szándékozol, helyettesítsd valami mással, olyasmivel, ami lehetőséget hagy arra, hogy legközelebb másképp történjen.  

Rémálmok

Az ezoterikus nézőpont szerint a rontás megjelenhet az álomban, mert a képek gyakran erősebb, közvetlenebb figyelmeztetést hordoznak, mint a szavak, és rajtuk keresztül eljuthatnak hozzád azok az információk, amelyeket a tudatos elméd kizárna.

Ha rendszerint nem volt gondod az alvással, ám egy ideje félsz, nem tudsz elaludni, illetve nyomasztó gondolatok vagy rémálmok gyötörnek, mindennek pedig nem valamilyen, az életedben bekövetkezett változás az oka, nem kizárt, hogy olyasminek estél áldozatul, amit a régiek rontásnak neveztek.

Testi és lelki betegségek

Az átkok testi és lelki betegségeket is okozhatnak. Az olyan fizikai problémák, amelyeknek az orvosok nem találják az okát, szintén lehetnek átok következményei, de igaz ez a depresszióra, az elszigetelődésre vagy a súlyosabb érzelmi zavarokra is. Ha ilyesmit tapasztalsz, az első dolgod legyen, hogy felkeresel egy szakembert, legyen az orvos vagy pszichológus - ne próbáld magad diagnosztizálni. A legjobb, ha külső segítséghez fordulsz, és legalább egy olyan embernek beszélsz a problémádról, akiben megbízol.

Karmikus feladat?

Amit valaki hétköznapi szinten átoknak él meg, az karmikus feladat is lehet. Ha gyakran találkozol ugyanazzal a problémával, addig fog visszatérni, amíg sikeresen meg nem oldod.

Jogi ügyek

Átok eredménye lehet, ha valaki ártatlanul kerül összetűzésbe a törvénnyel. Nem olyasmiről van szó, hogy megbüntetik, mert rossz helyen parkolt, és arról sem, hogy valamilyen pszichológiai zavar miatt nem beszámítható. Sokkal inkább arról, ha olyasmiért akarják felelősségre vonni, amit nem követett el.

Átkozott magány?

Míg az egyedüllét természetes állapot, a krónikus, nyomasztó magányról sokan úgy tartják, hogy rontás állhat a hátterében - akkor is, ha a rontást épp az áldozat okozta magának negatív gondolatokkal. Szerencsére ilyenkor is van lehetőség kitörni a megváltoztathatatlannak hitt állapotból.

Mit tegyél?

Ha azt gyanítod, hogy átok ül rajtad, mindenekelőtt írd le, milyen változásokat tapasztalsz az életedben - mi az, ami hirtelen, egyik napról a másikra rossz irányba fordult, és miért érzed úgy, hogy önerőből nem tudsz kiszállni belőle. Próbálj külső szemmel tekinteni minderre, és gondold át, hogyan befolyásolhatnád a kialakult helyzetet, ahelyett, hogy elfogadnád azt, és belesüllyednél a tehetetlenségbe.

Igyekezz minél több olyasmit tenni, ami felvidít és örömet szerez, mert a boldogság átokűző erővel bír. A szeretet ugyanígy. Azzal, hogy szereted és elfogadod önmagad és a környezeted, szintén sokat javíthatsz a helyzeteden. Kérheted az angyalok segítségét is. De ne feledd, nem minden balszerencsés periódus átok eredménye.

Hiszel az átokban? Volt már, hogy arra gyanakodtál, megátkoztak?

Ezt is szeretjük