12 csillagjegy, 12 nő
Asztrológia mindenkinek!
Horoszkópunkban a zodiákus 12 jegyének női aspektusait vesszük sorra! Ismerd meg jobban magad vagy a barátnődet!

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Tippek gyors körömnövekedéshez: nincs többé repedezés és letörés »

Új trend a szépségápolásban: jön az N-beauty, ami az egyszerűségre törekszik »

Kleopátra is ezt használta a fürdőszobában: a fekete köménymag olaj kívül-belül szépít »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A zodiákus minden jegye más és más temperamentumú, ezért különböző módon éli meg a nőiségét. A csillagjegyed megmutatja: a vagány vagy inkább a szende nők táborát erősíted.

Kos (III. 21 - IV. 20.)

Alapvető szabály, hogy soha ne bánts meg, vagy haragíts magadra egy Kos nőt. Ha megteszed, biztosra veheted, hogy soha nem felejti el, és nem sokat látod azután. Energiáját másvalakire vagy más dolgokra irányítja. A Kos nővel való párkapcsolatban fontos az egyenjogúság, különben nem marad a férfi mellett. Nem tűri el, ha elnyomják. Szakmailag törekvő. Célokat tűz ki maga elé, és a rá jellemző kifogyhatatlan energiával viszi véghez azokat. Nagyszerű kezdeményező, ügyesen indítja el tervei megvalósítását. Ám nem erőssége a kitartó kivitelezés, hacsak nem hisz szenvedélyesen tervében. Ő az, aki annak idején a többiekkel tartott Nyugatra, de megszökött, mielőtt az autó Kaliforniába ért volna. A legtöbb helyzetben állja a sarat, és szakmai fronton felveszi a versenyt a férfiakkal. Siker övezi, melyet öltözködésével is hangsúlyoz. A szerelemben izzó, olykor mindent elemésztő szenvedély jellemzi.

Bika (IV. 21. - V. 20.)

Lojális és eltökélt az általa szeretett dolgok és személyek iránt. Az életében központi szerepet betöltő helyiség különleges művészeti ízlését, színérzékét és dekorációs készségét tükrözi. Örömét leli a szépség bármilyen megjelenési formájában. Ha az öltözködés érdekli, jól és ízlésesen választja meg ruháit. Ha a sport és a fizikai tevékenység a szenvedélye, szorgalmasan és óriási kitartással műveli azt. Mivel a Bika nő a Vénusz uralma alatt áll, romantikus lélek. Virágokkal, holdfényes tengerparti sétával, versekkel lehet udvarolni neki. Nagylelkű, forró szerető, aki minden bizonnyal rajong a zenéért. Talán játszik valamilyen hangszeren, vagy énekel. Aki meg akarja változtatni a Bika nő véleményét bármiben, igen finoman próbálkozzon. Soha ne szorítsa sarokba. A Bika ugyanis megveti a sarkát, és egy lépést sem tágít. Föld jegyként szívesen tevékenykedik a kertben, esetleg gyógynövényeket is termeszt. Hasznára válik minden kellemes kinti tevékenységgel töltött pillanat. Fontosak számára az állatok, és ha saját háziállata van, az a szépség iránti kifinomult ízlését tükrözi.

Ikrek (V. 21 - VI. 21.)

Úgy tűnik, mintha minden témában otthonosan mozogna. Bármiről képes beszélni, és első hallásra úgy tűnik, mintha valóban szakértője lenne az adott dolognak, míg fel nem ismerjük, hogy tudása valójában a legtöbb tekintetben felszínes. Kedvenc témakörében mindazonáltal ismeretei mélyrehatóak és alaposak. Kiválóan kommunikál. Megnyilvánulási formájának a képlete egyéb aspektusainak függvénye. Húszas éveiben flörtölő és csapodár, képtelen vagy nem hajlandó elkötelezni magát egy komolyabb kapcsolatban. Egyrészt az Ikrek hölgy szereti a szabadságot, másrészt fontosak számára a kapcsolatok. Ha fiatalon férjhez megy, legalább kétszer házasodik. Harmincas vagy negyvenes éveiben kezd megállapodni. Addigra békét köt önmagával. Képes lesz jobban megérteni saját hangulatait, szükségleteit és érzelmeit. Az ötvenes Ikrek hölgy már tisztában van önmagával. Aki meg akarja változtatni egy Ikrek nő hozzáállását vagy véleményét, annak be kell bizonyítania saját véleményének sokkal logikusabb voltát. Ne feledd azonban, hogy az Ikrek logikáról alkotott fogalma eltérő lehet a tiedtől!

Rák (VI. 22 - VII. 22.)

Első látásra talányos és nehezen megfogható. Hangulata oly mértékben változó, hogy sohasem tudhatod, hányadán állsz vele. Kedves és megértő természete, színlelt virtusa alatt valójában fél attól, hogy egyszer horogra akad. Meglehetősen bizonytalan önmagában. Szüksége van gyökereire - saját otthonra, lehetőleg víz közelében -, ám bárhol képes megvetni a lábát. Mindenről gondoskodik: állatokról, gyermekeiről, a legkülönfélébb formájú, méretű és fajtájú gazdátlan teremtményekről. A Rák nő maga az érzelem, annak legtisztább formájában. Először érez, aztán gondolkodik. Olyan, mint egy érzelmi szivacs, mely minden körülötte lévő érzést beszív. Ha nincsenek saját gyermekei, minden bizonnyal valamilyen formában kapcsolatban áll más gyerekekkel. Előfordulhat az is, hogy a szükséget szenvedő állatok és emberek az ő gyermekei. Gondoskodó ösztöne valamilyen formában mindig kifejezésre jut.

Oroszlán (VII. 23 - VIII. 22.)

Nyíltan kimutatja érzéseit, és ugyanolyan csalódott, ha mások nem viselkednek hasonlóképpen egyenesen. Soha nem kérdéses, hányadán állsz egy Oroszlán nővel, kivéve, ha születési képletének egyéb aspektusai másképp nem mutatják. Kedveli a hízelgő, romantikus udvarlást, és szenvedélyes szerető. Az Oroszlán nő bizalmat áraszt, és ezért mások megbíznak benne. Munkahelyén a kormánykeréknél kell állnia - egy menedzseri vagy cégvezetői állás a legmegfelelőbb számára. Semmilyen szinten nem vállal szívesen másodhegedűs szerepet. Házasságában nem elégszik meg az otthonülő feleség szerepével, vagy csak abban az esetben, ha otthonról irányíthatja üzleti vállalkozását. Anyaként nem csupán anyaszerepet vállal. Törődik karrierjével, hobbija és szevedélye van. Akkor is kapcsolatban áll gyerekekkel, ha nincs sajátja, mert az Oroszlán jegye uralja a gyermekek témáját. Kedveli a szép ruhákat, és minden bizonnyal kiváló stílusérzékkel öltözködik élénk, merész színekbe. Hiszen egy színésznőről van szó, aki remek érzékkel képes más és más benyomást és hangulatot kelteni külsejével és tetteivel. Szereti a rendet saját világában, de csak a saját elképzelése szerint.

Szűz (VIII. 23 - IX. 22.)

Fizikai megjelenésében van valami jellegzetes - intrikus szemek, arcának finom mívű csontozata vagy ápolt megjelenése. Egyfajta vibráló energia veszi körül, melyet mások akkor is észreveszenek, ha nem tudatosan akar kialakítani magáról ilyen képet. A szerelemben akkor számíthat a férfi viszonzásra, ha először létezik a szellemi szikra. A szellemi összhang elmélyülésével mélyülnek az érzelmei is. A Szűz nő férfi megfelelőjéhez hasonlóan gyakran bizonytalan, és apró dolgok miatt is sokat nyugtalankodik. A kor előrehaladtával ez a tulajdonságjegy fokozatosan kiegyenlítődhet. Ám a környezetében élők számára irritáló lehet, ha folytonos aggodalma mások tetteinek állandó kritizálásába csap át. Általában tisztában van az egészséget és higiéniát érintő kérdésekkel, különösen jól ismeri a legfrissebb kutatási eredményeket. Ezeket nem mindig alkalmazza saját életére, de rendelkezik az ismerettel. Szívesen költi pénzét könyvekre vagy a képzeletét megmozgató művészeti darabokra. Érzékenyen reagál környezetére, ezért otthona kényelmes. Anyaként lelkiismeretes, tapintatos és szeretetteljes. Általában különleges helyet foglalnak el szívében az állatok.

Mérleg (IX. 23 - X. 22.)

Vigyázat! Flörtöl, elcsábít, romantikus, elhalmoz minden földi jóval. Ha főz, bizonyára kiváló szakács, kedveli a fűszereket és az önteteket. Gyertyafénnyel, friss virágokkal és halk zenével teremti meg a megfelelő hangulatot. Romantikus, gyengéd szerető, kedveli a társaságot, és a partnerkapcsolatban kivirul. Otthona tükrözi kifinomult ízlését a művészetek, könyvek és a jó zene iránt. Nem feltétlenül extravagáns, és nem is pazarolja a pénzét, de óriási örömöt jelent számára minden egyes megvásárolt darab. Ha kedveli az operát vagy a balettet, rendszeres látogatója az előadásoknak. Ez lelki táplálék számára. Talán zenél, vagy előszeretettel sakkozik.

Skorpió (X. 23 - XI. 21.)

Árad belőle a szexualitás. Az a nő, aki után mindenki megfordul az utcán, aki idegen társaságban azonnal magára vonja a figyelmet, csupán megjelenésének erejével. Aki meg akarja nyerni egy Skorpió hölgy szívét, legyen nyílt és őszinte már a kezdetektől fogva. Akit bármikor hazugságon kap, vagy aki megbántja, attól hűvösen odébbáll. Szenvedélyes szerető, féltékeny és birtokolni vágyó. Arckifejezéséből lehetetlen megállapítani, mit gondol vagy érez, kivéve, ha mérges, akkor aztán nem árt vigyázni! Haragja különféle megjelenési formákat ölthet - kirobbanás, csontig hatoló maró gyúny vagy olyan átható pillantás, melytől megborzong az ember. Megérzése fejlett, már-már a látnoki képességgel határos. E belső érzék gyakran sugárzik a Skorpió nő kutató tekintetéből. Anyaként a Skorpió nő odaadó, szerető, és hevesen védelmező. Kényelmes és szerető otthont akar teremteni gyermekeinek, mely saját maga számára is menedékhelyként szolgál a külvilág elől.

Nyilas (XI. 22 - XII. 21.)

Eleinte nehéz kiismerni. Megpillantod a tömegben, és azonnal észreveszed, magára vonja a figyelmed. Humoros, szókimondó, eleven. Ha kettesben vagy vele, flörtöl. De amint vacsorázni vagy moziba hívod, már el is tűnt. Nem mintha félénk lenne, csupán számára egy vagy a tömegből. Egy őt érdeklő témáról való beszélgetéssel azonban sikerülhet megragadni a figyelmét. Ilyen lehet például az állatok jogai vagy a világ hitrendszereiben lezajló paradigmaváltás. A hölgy nagyban gondolkodik, és csakis egy hasonló gondolkodású ember nyerheti meg a szívét. A Nyilas nő olyan foglalkozásokban jeleskedhet, mely nem szorítja korlátok közé. Gyermekeinek olyan széles mozgásteret enged, mely mások számára már-már közömbösségnek tűnhet. Nem erről van azonban szó. A Nyilas anya szerető és elhivatott, de vélekedése szerint gyermekeinek a saját útjukat kell járniuk. Átadja nekik saját bölcsességét, és tág határok között utat mutat számukra, de nem erőlteti rájuk saját véleményét.

Bak (XII. 22 - I. 20.)

Első pillantásra kemény, mint az acél, határozott, komoly nő, aki tudja, honnan jött, és hová tart. Ám alaposabban megismerve kiderülhet, hogy egyáltalán nem kemény, csupán tartózkodó és fegyelmezett. Ne várd tőle, hogy azonnal betekintést nyersz a magánéletébe. Ahhoz először bizonyítani kell. Életében vannak bizonyos paraméterek és határok, melyeket soha nem lép át. Nem az a típus, aki csak úgy beleveti magát egy semmitmondó kapcsolatba. Először egy ideig bizonyítani kell előtte, csak ezután nyílik meg érzelmileg, és ekkor meglepő mélységeket tárhat fel. A szerelemben a tartós értékekre törekszik. Anyaként elhivatott és gyakorta egy üzleti vállalkozás hatékonyságával vezeti háztartását. A Szaturnusz hatására a Bak nő talán túlságosan rideg férjével és gyermekeivel. Sokat vár el, születési képletének egyéb aspektusai hatására szinte az uralkodás határáig terjeszti ki saját akaratát. Gyengéi az állatok, gyakran ez hozza ki belőle a legjobbat, hiszen előttük képes érzelmileg megnyílni.

Vízöntő (I. 21 - II. 19.)

Még ha jól ismerjük is, nehéz kiismerni, mert tele van ellentétekkel. Türelmes, de türelmetlen. Meg nem alkuvó, aki megalkuszik, ha érdekei úgy kívánják. Lázadó, de békeszerető. Makacs, mégis alkalmazkodó, ha az akar lenni. Kedveli a szokatlan embereket, és rengeteg barátja van, nő és férfi egyaránt. A gazdagság nem nyűgözi le, tehát barátai a széles gazdasági és társadalmi spektrumból kerülnek ki. Ismeretségi köréhez hasonlóan a Vízöntő nő számos érdeklődési körrel rendelkezik. Belekóstolhat a kártyavetésbe vagy az asztrológiába, szenvedélyes feltaláló vagy író, vagy akár bimbózó filmrendező. Bármilyen foglalkozást választ is magának, a maga módján végzi feladatát. A szerelemben csak azt vehetjük biztosra, hogy vonzódik a szokatlan vagy bármilyen tekintetben különc emberekhez. Még ha egészen hétköznapinak tűnik is a számára fontos személy, nem az. Anyaként döntési szabadságot engedélyez gyermekeinek, örömét leli eredményeikben, és sohasem hagyja őket cserben.

Halak (II. 20 - III. 20.)

Rejtelmes, a komplexitás légköre veszi körül, mintha többet tudna, mint amennyit elárul. Szeme nagy, gyengéd, és túláradó érzelmektől könnyes. A Halak hölgy mindent átérez, és a belső mélységekre utaló csendes erő árad belőle. Soha ne fölényeskedj vele. Elutasít mindenféle korlátozást, mely gátolná számára a kifejezés szabadságát. Tükröződik ez munkájában, otthonában, családi és baráti kapcsolataiban egyaránt. Ez a tendencia gyakorta ellene dolgozik, de nem törődik vele. Ellenkezne természetével, ha másképp viselkedne. Bár szüksége van társaságra, vágyik a magányra. Létfontosságú saját jóléte szempontjából, mint ahogyan a Mérleg számára, a harmónia. Ha nem maradhat időnként egyedül, talán alkoholhoz vagy drogokhoz nyúl. A megfelelő mederben elképesztő művészeti, irodalmi és zenei alkotások létrehozására képes. Azokban a pillanatokban a Halak saját szellemének misztikus csatornájává válik. Anyaként lelki kapcsolatban áll gyermekeivel, és akkor is képes megérteni érzelmeiket, ha még maguk sincsenek tisztában velük.

Cikkünk Trish MacGregor: Az asztrológia mindentudó nagykönyve című könyve alapján készült.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük