3 dolog, ami nagyon nem tesz jót, ha fáj a torkod, mégis sokan azt hiszik
Képeken mutatjuk
Népszerű, ám hatástalan módszerek torokfájás ellen.

Dia

	Csípős ételek	Paprika, torma, akár wasabi: ezeket mind ajánlják az ismerősök, ha torokfájásról panaszkodik az ember. Ideig-óráig valóban hatásosak a csípős ízek, hiszen erejük miatt nem érezhető a torokfájás, illetve boldogsághormont szabadít fel a fogyasztásuk. A fájdalom rövid időn belül visszatér, a csipős érzést okozó anyagok pedig irritálják a nyálkahártyát. A fokhagyma viszont kivétel, az ugyanis - nyersen fogyasztva - remekül fertőtlenít.

Csípős ételek

Paprika, torma, akár wasabi: ezeket mind ajánlják az ismerősök, ha torokfájásról panaszkodik az ember. Ideig-óráig valóban hatásosak a csípős ízek, hiszen erejük miatt nem érezhető a torokfájás, illetve boldogsághormont szabadít fel a fogyasztásuk. A fájdalom rövid időn belül visszatér, a csipős érzést okozó anyagok pedig irritálják a nyálkahártyát. A fokhagyma viszont kivétel, az ugyanis - nyersen fogyasztva - remekül fertőtlenít.

Dia

	Alkoholos italok	A házi pálinka időről időre előkerül mint torokfájást gyógyító, házi csodaszer, az igazság azonban az, hogy pontosan ugyanannyira hasznos a probléma ellen, mint bármely más alkohol, azaz semennyire. 70 fok alatt ugyanis nem rendelkezik olyan hatással, ami felgyorsítaná a gyógyulást, egyes gyógyszerekkel viszont akár veszélyes is lehet együtt fogyasztani.

Alkoholos italok

A házi pálinka időről időre előkerül mint torokfájást gyógyító, házi csodaszer, az igazság azonban az, hogy pontosan ugyanannyira hasznos a probléma ellen, mint bármely más alkohol, azaz semennyire. 70 fok alatt ugyanis nem rendelkezik olyan hatással, ami felgyorsítaná a gyógyulást, egyes gyógyszerekkel viszont akár veszélyes is lehet együtt fogyasztani.

Dia

	Forró tea	A meleg italok, különösen a tea is ott szerepel a torokfájásra alkalmazott otthoni gyógymódok listáján, nagyon forró fogyasztását azonban érdemes inkább elkerülni. A magas hőmérséklet ugyanis károsíthatja a szöveteket, ezzel komoly gondokat előidézve.

Forró tea

A meleg italok, különösen a tea is ott szerepel a torokfájásra alkalmazott otthoni gyógymódok listáján, nagyon forró fogyasztását azonban érdemes inkább elkerülni. A magas hőmérséklet ugyanis károsíthatja a szöveteket, ezzel komoly gondokat előidézve.

Ezt is szeretjük
Fotó: