Erős ránctalanító, mégis kevesen használják
Mit kell tudni a polifenolokról?
A polifenolok erős antioxidáns hatásuknak köszönhetően feszesebbé varázsolják bőrödet.

Dia

	Tea	A tea eredetileg gyógyhatású italként tett szert ismertségre Ázsiában, és népszerű a mai napig. A közkedvelt ital elsősorban a polifenolnak köszönhető antioxidáns hatása révén hatékony - erősíti a szívet, szépíti a bőrt, segít számtalan probléma megelőzésében, ráadásul forrón fogyasztva át is melegíti a szerveztet, ami a tél beköszöntével különösen hasznos. Tehát ha szereted a teákat, nagy baj nem érhet, főleg, ha hagyományos módon készíted kedvenc forró italodat, ugyanis ez a változat literenként akár egy grammnyi polifenolt is tartalmazhat, amiért a bőröd és a szíved is egész biztosan hálás lesz. 

Tea

A tea eredetileg gyógyhatású italként tett szert ismertségre Ázsiában, és népszerű a mai napig. A közkedvelt ital elsősorban a polifenolnak köszönhető antioxidáns hatása révén hatékony - erősíti a szívet, szépíti a bőrt, segít számtalan probléma megelőzésében, ráadásul forrón fogyasztva át is melegíti a szerveztet, ami a tél beköszöntével különösen hasznos. Tehát ha szereted a teákat, nagy baj nem érhet, főleg, ha hagyományos módon készíted kedvenc forró italodat, ugyanis ez a változat literenként akár egy grammnyi polifenolt is tartalmazhat, amiért a bőröd és a szíved is egész biztosan hálás lesz. 

Dia

	Aszalt gyümölcsök	Az aszalt gyümölcsök közel ugyanolyan jó vitamin- és ásványianyag-források, mint friss változatuk. Az aszalás során nem veszítenek, vagy nem jelentős mennyiséget a hasznos tápanyagaikból, tömve vannak oldható rostokkal és polifenolokkal, előbbiek az emésztés javításában játszhatnak fontos szerepet, utóbbiak pedig a szívműködés karbantartásában, illetve egyes kutatások szerint a rákos betegségek kialakulásának elkerülésében. A kedvenc nassolnivalódat tehát mindenképpen érdemes valamilyen aszalt gyümölcsre cserélni.

Aszalt gyümölcsök

Az aszalt gyümölcsök közel ugyanolyan jó vitamin- és ásványianyag-források, mint friss változatuk. Az aszalás során nem veszítenek, vagy nem jelentős mennyiséget a hasznos tápanyagaikból, tömve vannak oldható rostokkal és polifenolokkal, előbbiek az emésztés javításában játszhatnak fontos szerepet, utóbbiak pedig a szívműködés karbantartásában, illetve egyes kutatások szerint a rákos betegségek kialakulásának elkerülésében. A kedvenc nassolnivalódat tehát mindenképpen érdemes valamilyen aszalt gyümölcsre cserélni.

Dia

	Étcsokoládé	Minél magasabb kakaótartalmú csokoládét vásárolsz és fogyasztasz, annál több polifenolhoz juttatod szervezeted. A kakaóbabban található polifenolok feldolgozott állapotban is meggátolják a szabadgyökök képződését és segítenek a koleszterinszint alacsonyan tartásában. Fontos kiemelni, hogy ezeket a hatásokat csak a kifejezetten keserű, magas kakaótartalmú csokoládéknál mutatták ki, így ezeket érdemes fogyasztanod a jobb egészség érdekében.

Étcsokoládé

Minél magasabb kakaótartalmú csokoládét vásárolsz és fogyasztasz, annál több polifenolhoz juttatod szervezeted. A kakaóbabban található polifenolok feldolgozott állapotban is meggátolják a szabadgyökök képződését és segítenek a koleszterinszint alacsonyan tartásában. Fontos kiemelni, hogy ezeket a hatásokat csak a kifejezetten keserű, magas kakaótartalmú csokoládéknál mutatták ki, így ezeket érdemes fogyasztanod a jobb egészség érdekében.

Dia

	Feketeribizli, erdei bogyós gyümölcsök	Az erdei gyümölcsök a természet ajándékai, amikben szinte minden megtalálható, ami az egészséges élethez csak szükséges. Ezek a flavonokban gazdag gyümölcsök amellett, hogy nagyon finomak, és bármennyit meg tud enni az ember belőlük, csökkentik a rossz koleszterin szintjét, segítenek az érszűkület elkerülésében, és minden egyéb jó tulajdonsággal rendelkeznek, ami a magas polifenoltartalmú gyümölcsöket, élelmiszereket jellemzi. 

Feketeribizli, erdei bogyós gyümölcsök

Az erdei gyümölcsök a természet ajándékai, amikben szinte minden megtalálható, ami az egészséges élethez csak szükséges. Ezek a flavonokban gazdag gyümölcsök amellett, hogy nagyon finomak, és bármennyit meg tud enni az ember belőlük, csökkentik a rossz koleszterin szintjét, segítenek az érszűkület elkerülésében, és minden egyéb jó tulajdonsággal rendelkeznek, ami a magas polifenoltartalmú gyümölcsöket, élelmiszereket jellemzi. 

Ezt is szeretjük
Fotó: